30 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

30 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Yoga boeken

Yoga kent vele vormen en asana's die worden beschreven in diverse boeken zoals Yoga Dipika, Ashtanga Yoga Oefenboek, Autobiografie van een Yogi, Yoga Sutra's van Patanjali en meer.

Asthanga Yoga Oefenhandboek

In het Asthanga Yoga Oefenhandboek van David Swenson zijn de verschillende yoga oefeningen helder beschreven, met veel foto’s van de asana's. Het boek geeft een gedetailleerde uitleg van alle Asthanga asana houdingen, kernpunten en ademhaling. Een prettig boek voor beginners en gevorderden.

De Yoga-Sutras van Patanjali

De Yoga-Sutras van Patanjali is het meest gezaghebbende en bruikbare boek voor de yoga-beoefenaar.

Het boek bestaat uit vier delen:

Het eerste deel houdt zich bezig met de algemene aard van yoga en zijn techniek oftewel met de vraag "Wat is yoga?".

Het tweede deel houdt zich bezig met de filosfie van de klesha's oftwel op de vraag "Waarom moet iemand eigenlijk yoga beoefenen" en met de eerste vijf oefeningen van de yoga-techniek.

Het derde gaat in op de overige oefeningen van de yoga-techniek en de verworvenheden die men door de beoefening hiervan bereikt.

Het vierde is een uiteenzetting van al de essentiële filosofische problemen die betrokken zijn bij de studie en beoefening van yoga.

Te midden van de vele oosterse en westerse commentaren op deze Yoga-Sutra's neemt dat van de Indiase chemicus en theosoof dr. I.K. Taimni een zeer bijzondere plaats in. Hij heeft dit kunnen doen doordat hij is uitgegaan van de theosofische visie op het menselijk bewustzijn. Taimni is er daardoor in geslaagd de Yoga-Sutra's toegankelijk te maken voor de westerse lezer.


Yoga Dipika - Licht op yoga - B.K.S. Iyengar

Yehudi Menuhin: 'Yoga is een techniek die bij uitstek geschikt is om fysieke en mentale problemen te voorkomen, het lichaam te beschermen en een gevoel van zelfstandigheid en zekerheid te ontwikkelen. Het is door zijn eigen aard onverbrekelijk verbonden met de universele wetten, want respect voor het leven, waarheid en geduld zijn onmisbare factoren van het rustig ademhalen, de kalmte van geest en een vaste wil.'

Iyengar wordt zowel in India als in het westen beschouwd als één van de belangrijkste yogaleraren. Zijn boek is dan ook het meest complete Hatha Yoga boek dat ooit verschenen is. In meer dan 400 pagina's en 600 foto's geeft hij een zeer exacte beschrijving van de 200 verschillende houdingen. Bovendien geeft hij van elke ãsana de historische achtergrond en de medische en therapeutische uitwerking ervan. Dit boek is onmisbaar voor iedereen die serieus in Hatha Yoga geïnteresseerd is.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg