Spirituele beelden

Shiva

Shiva is een van de meest belangrijke, zo niet de belangrijkste godheden in het hindoeïsme. Hij zit in bijna elk verhaal en elke fabel, en in elk huis in het oosten. Maar deze god van vernietiging komt met een paar regels wanneer je hem in je leven brengt! Hier zijn er maar een paar.

spirituele beelden

Symboliek en betekenis dansende Shiva

Zonder twijfel is Shiva een van de krachtigste en meest diepzinnige goden in het hindoeïsme, omdat elk van zijn vormen diepgaande symboliek draagt. Hij is de god van de schepping en vernietiging van vele toegewijden in India en vertegenwoordigt de dualiteit van wat het betekent om in leven te zijn! Hij danst sierlijk in een cirkel van vuur op een demon, wat symbool staat voor het egocentrisch demoniseren, vernietigen van het ego.

Shiva Nataraj beeld in huis

De meeste mensen zijn zich niet bewust dat er specifieke plaatsen zijn om Shiva te plaatsen om de vibratie die hij geeft te versterken. Volgens Vastu (de wetenschap van de architectuur in Ayurveda) is de beste Shivling plaatsing van afgoden de noordoostelijke hoek van het huis. Dit is ook de beste locatie om een meditatieplek te creëren, omdat deze de Ishan hoek wordt genoemd. Een zeer geschikte plaats voor een Shiva beeld is een altaartafel, verfraai het tafeltje bijvoorbeeld met bloemen en wierook, maar een plek waar geen nabijgelegen objecten te dicht bij het beeld staan, is ook goed. Plaats het beeld niet aan het einde van een bed of onder iets. En in tegenstelling tot Ganesha hoort Shiva niet echt op het werk omdat zijn energie veel te sterk is.

Zittende Shiva en dansende Shiva

Een mediterende Shiva heeft van nature een kalmere energie, terwijl de dansende Shiva een sterke, krachtige energie heeft; het is tenslotte de dans van de schepping! Onthoud dit wanneer je je Shiva beeld thuis plaatst, omdat je iets wilt dat je energie complimenteert. Een hoogenergetische persoonlijkheid heeft bijvoorbeeld niet echt meer van dat soort energie nodig en zou de meditatievariatie moeten krijgen, en omgekeerd.

Eén is genoeg

Houd op je altaar altijd maar één idool van een Lord Shiva beeld. Het houden van twee of meer Shiva-idolen compenseert hun energie. Je hebt er maar een nodig om effectief te zijn!

 

Spirituele beelden

Spirituele beeldjes en beelden beschermen je heilige ruimte, brengen energetische stabiliteit aan je yoga of meditatiekamer en verfraaien je huis.

Niet alleen zijn deze beelden unieke kunstwerken, ze zijn ook handige hulpmiddelen om je te begeleiden in je persoonlijke reis en spirituele oefeningen.

Onze beelden en beeldjes zijn verkrijgbaar in verschillende thema's, symbolen en figuren, waaronder Boeddha, Shiva, Aartsengelen en Ganesha. Breng licht en liefde in je huis met een van onze engelachtige beeldjes, of verfraai je meditatieruimte met een Witte Tara.

Boeddha

Boeddha symboliseert alle kwaliteiten die men maar kan bedenken in een volmaakte zuivere vorm. Door training van de geest kunnen tekortkomingen van het menselijke bestaan worden overwonnen en wat overblijft is de verlichte kwaliteit van de geest, iedereen kan dat bereiken dat heeft Sakyamoeni Boeddha aangetoond en doorgegeven. Een boeddha beeldje is zeer populair en wordt veelal gebruikt om deze verlichte eigenschappen te herinneren en te ontwikkelen.

Ganesha

Ganesha is wereldwijd de meest erkende hindoegodheid. Hij is de olifantsgod van het hindoeïsme en wordt vaak beschreven als de verwijderaar van obstakels. Hindoes roepen de zegeningen van Ganesha op voordat ze beginnen aan een nieuwe taak voor haar. Hij is degene die de macht heeft om intellect, wijsheid te verlenen en obstakels van iemands pad naar succes te verwijderen.

 

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg