Spirituele beelden

Spirituele beelden

Spirituele beeldjes en beelden beschermen je heilige ruimte, brengen energetische stabiliteit aan je yoga of meditatiekamer en verfraaien je huis.

Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Boeddha Beelden 13
  2. Shiva Beelden 3
  3. Beelden 5

Shiva

Shiva is een van de meest belangrijke, zo niet de belangrijkste godheden in het hindoeïsme. Hij zit in bijna elk verhaal en elke fabel, en in elk huis in het oosten. Maar deze god van vernietiging komt met een paar regels wanneer je hem in je leven brengt! Hier zijn er maar een paar.

spirituele beelden

Symboliek en betekenis dansende Shiva

Zonder twijfel is Shiva een van de krachtigste en meest diepzinnige goden in het hindoeïsme, omdat elk van zijn vormen diepgaande symboliek draagt. Hij is de god van de schepping en vernietiging van vele toegewijden in India en vertegenwoordigt de dualiteit van wat het betekent om in leven te zijn! Hij danst sierlijk in een cirkel van vuur op een demon, wat symbool staat voor het egocentrisch demoniseren, vernietigen van het ego.

Shiva Nataraj beeld in huis

De meeste mensen zijn zich niet bewust dat er specifieke plaatsen zijn om Shiva te plaatsen om de vibratie die hij geeft te versterken. Volgens Vastu (de wetenschap van de architectuur in Ayurveda) is de beste Shivling plaatsing van afgoden de noordoostelijke hoek van het huis. Dit is ook de beste locatie om een meditatieplek te creëren, omdat deze de Ishan hoek wordt genoemd. Een zeer geschikte plaats voor een Shiva beeld is een altaartafel, verfraai het tafeltje bijvoorbeeld met bloemen en wierook, maar een plek waar geen nabijgelegen objecten te dicht bij het beeld staan, is ook goed. Plaats het beeld niet aan het einde van een bed of onder iets. En in tegenstelling tot Ganesha hoort Shiva niet echt op het werk omdat zijn energie veel te sterk is.

Zittende Shiva en dansende Shiva

Een mediterende Shiva heeft van nature een kalmere energie, terwijl de dansende Shiva een sterke, krachtige energie heeft; het is tenslotte de dans van de schepping! Onthoud dit wanneer je je Shiva beeld thuis plaatst, omdat je iets wilt dat je energie complimenteert. Een hoogenergetische persoonlijkheid heeft bijvoorbeeld niet echt meer van dat soort energie nodig en zou de meditatievariatie moeten krijgen, en omgekeerd.

Eén is genoeg

Houd op je altaar altijd maar één idool van een Lord Shiva beeld. Het houden van twee of meer Shiva-idolen compenseert hun energie. Je hebt er maar een nodig om effectief te zijn!