Spirituele beelden

In veel huizen vindt men tegenwoordig een meditatieve plek met een favoriet Boeddhabeeld, bloemen, kaarsen, geuren en / of afbeeldingen van dierbaren. Het is de plek waar men dagelijks even tot bezinning komt en mediteert.

Boeddha

Boeddha Teaching symboliseert ook alle kwaliteiten die men maar kan bedenken in een volmaakte zuivere vorm. Door training van de geest kunnen tekortkomingen van het menselijke bestaan worden overwonnen en wat overblijft is de verlichte kwaliteit van de geest, iedereen kan dat bereiken dat heeft Sakyamoeni Boeddha aangetoond en doorgegeven.

Shiva

Shiva staat symbool voor schepper en tegelijk voor de vernietiging. Hij danst sierlijk in een cirkel van vuur op een demon, wat symbool staat voor het egocentrisch demoniseren. 

Sakyamoeni

Sakyamoeni Boeddha symboliseert de verlichte kwaliteit van de geest, die alle levende wezens kunnen realiseren. Hij symboliseert ook alle eigenschappen die men maar kan bedenken in een volmaakte zuivere vorm. Door training van de geest kunnen tekortkomingen van het menselijke bestaan worden overwonnen en wat overblijft is de verlichte kwaliteit van de geest. Iedereen kan dat bereiken - dat heeft Sakyamoeni Boeddha aangetoond en doorgegeven. Zijn afbeelding is dan ook zeer populair en wordt veelal gebruikt om zich deze verlichte eigenschappen te herinneren en te ontwikkelen.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg