Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda brengt balans in lichaam en geest door middel van kennis die afkomstig is uit de duizenden jaren oude holistische wetenschap. Traditionele Ayurveda producten kennen van oudsher verschillende verzorgings- en reinigingstechnieken.

Ayurvedische producten

De Ayurvedische levenswijze biedt een scala aan unieke gezondheidsproducten. Yogini heeft met zorg een bijzonder assortiment samengesteld met ayurvedische producten.

Netipot - Neuskannetje

De spoeling met een neuskannetje reinigt de neus en voorhoofdsholte op een natuurlijke manier, wat bijvoorbeeld heel goed werkt bij een verkoudheid of hooikoorts. Een neusspoeling met een verzadige oplossing van water en himalyazout, ook wel bekend als levenswater of sol, in een netipot is zeer effectief en makkelijk in gebruik.

Lees meer over het gebruik van de netipot, de werking en de vele voordelen.

Neem producten

De extracten van de Neemboom hebben al duizenden jaren een toonaangevende plaats binnen de Ayurveda. Neem extracten zijn de voorlopers van tandpasta en kunnen een inwendige herstellende werking bij diverse huidaandoeningen hebben. Neem extract kan een effectieve reiniging hebben met ontstekingsremmende eigenschappen.

Ayurvedische cosmetica

Ayurvedische cosmetica is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zoals bloemen, kruiden, etherische oliën, plantaardige oliën en mineralen. Deze ingrediënten worden verwerkt tot prachtige verzorgingsproducten en zijn van biologische kwaliteit.

Van verschillende combinaties ingrediënten en unieke kruidensamenstellingen worden diverse crèmes, lotions, maskers, huidoliën en vele andere soorten cosmetica gemaakt.

Ayurvedische kruidenpreparaten en voedingssupplementen

Kruidenpreparaten en voedingssupplementen zijn voornamelijk verkrijgbaar in capsules of tabletten, maar ook als drankje. 

De werkzame stoffen in kruidenpreparaten en voedingssupplementen hebben allerlei verschillende effecten zoals kalmerend, eetlustremmend of andere gezondheidsbevorderende werkingen. De meest voorkomende ingrediënten zijn plantensubstanties, vitaminen, mineralen of andere bioactieve stoffen.

Yogini heeft vanuit kennis en ervaring gekozen voor Holisan producten. De kruidenpreparaten en voedingssupplementen van Holisan zijn gecertificeerd, waardoor men zeker kan zijn van een goede en zuivere kwaliteit.


Ayurveda oorsprong

Duizenden jaren geleden werd de Ayurveda door wijze mensen in India ontwikkeld. Ze toonden inzicht in de grondbeginselen van gezondheid en geestelijk en lichamelijk welbevinden. Het verhaal zegt dat het inzicht hen door de Goden werd gegeven. In elk geval schuilt er veel wijsheid in hun "kennis van het leven", dat is de letterlijke betekenis van het woord Ayurveda. Zij beschouwt het leven als een totaliteit, de mens is een universeel wezen, die men niet los kan zien van de omgeving. 

 

ayurveda producten