Ayurveda

Wat betekent Ayurveda?

Ayurveda betekent, kunst van leven. Ayurveda is de gezondheidsleer uit India. Veda betekent ook tekst, hymnen, sloka. De Veda’s zijn de oudste teksten van de wereld.Ayurveda
Er zijn verschillende Veda’s, boekwerken waarin de werking van natuurkrachten wordt beschreven, de werking van de wetmatigheden in de natuur. De krachten van de natuur zullen er altijd zijn en de wetmatigheden zullen nooit verdwijnen. Het maakt niet uit waar ter wereld men zich bevindt.

Ayurveda beschrijft de kennis van het leven

Zij bevat kennis over een natuurlijke leefwijze, over een natuurlijke harmonie tussen de mens en de omgeving. Tevens geeft zij aan hoe men de harmonie kan herstellen wanneer deze is verstoord.

Ayurveda oorsprong

Duizenden jaren geleden werd de Ayurveda door wijze mensen in India ontwikkeld. Ze toonden inzicht in de grondbeginselen van gezondheid en geestelijk en lichamelijk welbevinden. Het verhaal zegt dat het inzicht hen door de Goden werd gegeven. In elk geval schuilt er veel wijsheid in hun "kennis van het leven", dat is de letterlijke betekenis van het woord Ayurveda. Zij beschouwt het leven als een totaliteit, de mens is een universeel wezen, die men niet los kan zien van de omgeving. Lees mer over Ayurveda

 

ayurveda

Ayurveda

Ayurveda producten

De Ayurvedische levenswijze biedt een scala aan gezondheidsproducten. Yogini heeft met zorg een assortiment samengesteld van Ayurvedische producten.

Uitgebreide informatie over Ayurveda

Ayurveda en kruiden

De geneeskrachtige werking van natuurlijke kruiden, De kruiden kunnen een zuiverende werking hebben, iets activeren of hebben juist een rustgevende werking. Dit is afhankelijk van de constitutie en andere omstandig- heden.

De Ayurveda leer tracht balans te brengen door middel van kennis uit de duizenden jaren holistische wetenschap. Traditionele Ayurveda producten kennen van oudsher een aantal methodes aan reinigingstechnieken.

Netipot - Neuskannetje

Het neuskannetje reinigt de neus en voorhoofdsholte op een natuurlijke manier, wat bijvoorbeeld heel effectief werkt bij hooikoorts. Het maakt simpel met water en zoutoplossing grondig schoon.

Neem producten

De extracten van de Neemboom hebben al duizenden jaren een toonaangevende plaats binnen de Ayurveda. De Neem extracten zijn de voorlopers van tandpasta, voor huidaandoeningen en hebben inwendige herstellende werkingen. Neem extract werkt effectief bij grondige reiniging en heeft ontstekingsremmende kwaliteiten.

Ayurvedische cosmetica

Ayurvedische cosmetica is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De gecontroleerde kwaliteit van de ingrediënten worden voorzichtig verwerkt tot prachtige verzorgingsproducten en zijn van biologische kwaliteit; bloemen, kruiden, etherische oliën, plantaardige oliën en mineralen.

Door de vele combinaties en unieke samenstellingen worden er diverse crèmes, lotions, makers, huidoliën en vele andere cosmetica, van gemaakt.

Ayurveda kruidenpreparaten

Kruidenpreparaten zijn voornamelijk in poedervorm die in capsules of tabletten worden geperst. Maar ook als drankje worden de kruidenpreparaten geleverd.

De werkzame stoffen hebben een bepaald effect, bijvoorbeeld kalmerend, eetlustremmend of andere gezondheidsbevorderende werkingen. De meest voorkomende ingrediënten zijn plantensubstanties, vitaminen en mineralen of andere bio actieve stoffen.

Yogini heeft, vanuit tientallen jaren ervaring en verzekerd willen zijn van een gecertificeerde kwaliteit, gekozen voor Holisan producten.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg