Yoga Matten

Hoe de juiste yogamat te kiezen?

Yoga is populair geworden voor mensen die plezier willen hebben in een fysieke routine waarin lichamelijke gezondheid en mentaal bewustzijn samenvloeien. Yoga is een dynamische activiteit waarbij yogabeoefenaars zich uitrekken, buigen en draaien. Deze yogahoudingen worden uitgevoerd met absolute balans en mentale focus.

Om ervoor te zorgen dat je als yogabeoefenaar altijd een stevige en comfortabele basis hebt voor het uitvoeren van yoga, is het raadzaam een yogamat te gebruiken die aan jouw bewegingen en yogastijl voldoet. Yogamatten worden gemaakt in verschillende diktes, materialen, stijlen en kleuren, waarbij elke factor bijzondere voordelen biedt voor verschillende gebruikers.

De vraag is niet per se wat een perfecte yogamat maakt, maar welke kwaliteiten in een yogamat ervoor zorgen dat je je goed voelt tijdens een yogales. Als je wilt investeren in een hoogwaardige yogamat, houdt dan de volgende factoren in gedachten bij het kiezen van jouw ideale yogamat.

Belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste yogamat.

Yoga mat kopen

Yoga Matten

Maak je yoga oefening compleet met een goede yoga mat. Net als de verschillende soorten yogavormen, zijn yogamatten verkrijgbaar in een reeks keuzes. Van dun tot dik, met een open cel structuur of gesloten cel structuur, normale grip of sticky grip, brede en lange lengtes, goede yogamatten zijn er in verschillende soorten om aan de behoeften van elke yogabeoefenaar te voldoen.

Yogamat kopen

Wil je een fris gekleurde yogamat of een mat met design? Kies een yogamat die bij jouw past. Yogini heeft niet alleen een ruim assortiment, maar tracht ook altijd de laagste prijs aan te bieden en verkoopt uitsluitend duurzame hoge kwaliteit yogamatten.

Je kunt bij Yogini yogamatten en accessoires aanschaffen als uitrusting voor je yogastudio. Groothandel kortingsprijzen staan vermeldt op elke yogamat productpagina.

Kies uit professionele yogamatten, standaard yogamatten of ecologische yogamatten. We hebben yogamatten voor iedereen. Dunne, lichtgewicht matten zijn handig voor reizen, terwijl dikkere matten met extra grip perfect zijn voor milde yogavormen of pilates.

Een yogamat kopen maar welke?

Yogamat materiaal

Het materiaal van een yogamat beïnvloedt de grip, structuur, comfort, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. PVC is bijvoorbeeld voordelig en duurzaam, maar minder gunstig voor het milieu. Daarentegen zijn eco materialen iets duurder, maar vrij van gifstoffen en duurzamer voor het milieu. Het juiste materiaal hangt af van de yogastijl, persoonlijke voorkeur en hoe het lichaam reageert.

PVC Yogamat

De meeste yoga matten zijn gemaakt van PVC, ook wel Sticky Yogamatten genoemd. Deze matten hebben een goede grip, zodat je tijdens een yogahouding niet wegglijdt en de mat goed op de vloer blijft liggen. Er zijn verschillende kwaliteiten in PVC matten. Een goede kwaliteit PVC yoga mat is geschikt voor alle yogastijlen, heeft een lange levensduur en sommige van deze matten zijn nagenoeg onverslijtbaar. PVC yogamatten worden bij langer gebruik steeds stroever, dit betekent dat de mat meer grip krijgt en is daardoor fijner in gebruik.

TPE Yogamat

Wil je liever een milieuvriendelijke yoga mat, dan kun je kiezen voor een TPE mat. Dit type mat is een combinatie van kunststof en rubber. TPE is vrij van schadelijke stoffen, hypoallergeen en 100% biologisch afbreekbaar. De mat heeft een goede grip. TPE is zachter dan PVC, wat meer comfort biedt bij zittende en liggende yogahoudingen. Deze yogamat past goed bij yogastijlen zoals Yin Yoga en Kundalini Yoga. Doordat dit materiaal zacht is worden balanshoudingen een iets grotere uitdaging. Door de open celstructuur zal deze mat een minder langere levensduur hebben bij actieve yogavormen zoals Ashtanga, Power, Vinyasa Flow en Hot Yoga.

Natuurrubber Yogamat

Yogamatten van natuurlijk rubber zijn vanzelfsprekend een milieubewuste keuze. Natuurrubber wordt soms ook verwerkt met een ander materiaal zoals katoen of jute. Deze yogamatten hebben een zeer goede grip, zelfs bij vochtige handpalmen en voeten. Natuurrubber matten hebben een iets minder lange levensduur dan TPE, en slijten sneller bij intensieve vormen van yoga. Natuurrubber heeft een ‘specifieke’ geur die na verloop van tijd minder wordt. Houdt hier dus rekening mee. Een natuur rubberen yoga mat is ideaal voor grip en comfort.

Yogamatten van andere materialen

Bodhi Yoga en Yogitri hebben ook yoga matten gemaakt van andere materialen, zoals katoen of schapenwol, die op een andere manier comfort geven.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg