Voedings supplementen

Holisan

Holisan is al ruim 25 jaar dé ayurveda specialist en heeft zich ontwikkeld tot de beste leverancier van Ayurvedische kruidenpreparaten en andere aanverwante gezondheidsproducten. Holisan levert een assortiment van ruim 700 producten aan therapeuten, artsen en apotheken in heel Europa. Daarbij hebben zij een groeiend assortiment met Ayurvedische producten voor consumenten.

Kwaliteit Holisan

Holisan streeft naar excellentie, als het gaat over kwaliteit. De producten van Holisan worden veelal speciaal vervaardigd door gerenommeerde fabrikanten gevestigd in India en voldoen aan de strenge Nederlandse eisen. De producten worden alleen toegelaten na zorgvuldige kwaliteitscontrole door onafhankelijke laboratoria.

Holisan Health Products organiseert bovendien vele lezingen, workshops en seminars over interessante en bijzondere onderwerpen benaderd vanuit de Ayurveda. Deze door beroepsverenigingen geaccrediteerde lezingen/workshops worden gegeven door ervaren gastdocenten en zijn voor artsen, therapeuten, medisch en paramedisch personeel, schoonheidsspecialisten en diëtisten.

In verband met de nieuwe Europese Wetgeving mag er bij bepaalde producten op de verpakking of bijsluiter niet meer vermeld worden waar het product voor bedoeld is. Holisan kan in dit geval advies geven. Het gebruik van kruidenpreparaten en voedingssupplementen is op eigen risico. Lees voor gebruik van het product altijd de gebruiksaanwijzing en raadpleeg bij twijfel een arts.

Holisan kruidenpreparaten

Voedings supplementen

Natuurlijke voedingssupplementen

Als je geen voedzaam en gevarieerd eetpatroon hebt, kunnen sommige supplementen je helpen voldoende hoeveelheden essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingssupplementen kunnen echter niet de plaats innemen van de verscheidenheid aan voedingsmiddelen die belangrijk zijn voor een gezond voedingspatroon.

Voedingssupplementen bevatten planten, kruiden, vitaminen en mineralen of andere stoffen en worden onder andere gebruikt bij voeding, gewichtsverlies, energieboosters, spijsvertering, schoonheid, menopauze en cardiovasculaire aandoeningen.

Voedingssupplementen bestaan in vormen zoals tabletten, capsules, softgels, gelcaps, poeders en vloeistoffen.

Ayurvedische kruidenpreparaten

Ayurvedische kruidenpreparaten worden steeds populairder. In India, waar een groot deel van de bevolking kruidenpreparaten gebruikt, worden meer dan 500 planten- en kruidensoorten in verschillende combinaties gebruikt. Sommige hiervan zijn bijzonder veelzijdig en goed afgestemd op het oplossen van veelvoorkomende problemen die we vandaag tegenkomen en zijn populaire remedies en preventieve supplementen geworden voor verschillende doeleinden.

Een kruidenpreparaat kan bestaan uit een enkel kruid of een combinatie van verschillende kruiden. Kruidenpreparaten worden meestal bereid als een extract, poeder, tablet of een pil.

Ayurveda en kruiden

Ayurvedische geneeskunde, ook wel Ayurveda genoemd, is een van 's werelds oudste medische systemen. Het is meer dan 3000 jaar geleden in India ontstaan en blijft een van de traditionele gezondheidssystemen in het land. Met de groeiende populariteit van Ayurveda ontdekken steeds meer mensen de voordelen van kruiden die een essentiële rol spelen in dit millennia-oude systeem van genezing.

Ayurvedische kruiden worden om vele redenen gebruikt: het behouden van de algehele gezondheid, het verhogen van de immuniteit, het ondersteunen van mentale helderheid en focus, het kalmeren van de zenuwen, het verbeteren van de spijsvertering, het lichaam beschermen tegen gifstoffen en het ondersteunen van het ontgiftingsproces, en het ondersteunen van genezingsprocessen. Ayurvedische geneeskunde maakt gebruik van een verscheidenheid aan producten en werkwijzen.

Let op:
Ayurvedische producten worden alleen gemaakt van kruiden of een combinatie van kruiden, mineralen of andere ingrediënten. Sommige van deze producten kunnen schadelijk zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt of zonder de aanwijzingen van een ervaren arts.

 

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg