Onderdelen 1 tot 32 van totaal 79

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 79

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Meditatie Kussens Rond

Zithouding meditatiekussen

Op een rond meditatiekussen kan op twee manieren worden gezeten, de benen gekruist voor het kussen (lotushouding), of de benen knielend langs het kussen (seiza).

Klassieke ronde kussens

De klassieke ronde meditatiekussens zorgen ervoor dat je het bekken naar voren kan kantelen, waardoor de natuurlijke ronding van je wervelkolom behouden blijft en je knieën vrij naar beneden gericht worden. Vanaf hier kunnen je benen elke gewenste positie aannemen die je het prettigst vindt. Het is aan te raden om een meditatiekussen te combineren met een zabuton zodat je knieën en enkels op een comfortabele en zachte manier kunnen rusten.

De ronde Raja meditatiekussens van Yogitri hebben een hoogte van circa 15 cm en is het meest gebruikte meditatiekussen. Dit model is verkrijgbaar met en zonder opdruk.

De lage Nada en Moreh meditatiekussens van Yogitri zijn geschikt voor lenige meditatie beoefenaars met niet al te lange benen. Laag zitten vraagt namelijk om flexibele spieren.

De ronde Laya meditatiekussens van Yogitri hebben een hoogte van circa 20 cm en zijn geschikt voor minder lenige meditatie beoefenaars met lange benen.

De hoge Agni en Maha meditatiekussens van Yogitri worden behalve voor meditatie, ook als yogakussen of yogabolster gebruikt bij yoga of zitoefeningen.

De doornede van een standaard meditatie kussen is circa 30 cm. Voor extra comfort voor mensen met bredere heupen zijn er teven kussen met 40 cm doorsnede verkrijgbaar.

Tips:
Ronde meditatie kussens kunnen ook op hun zijkant worden neergezet, na langdurige meditatie kunnen er spanningen in de benen ontstaan. Door het kussen op zijn zijkant te plaatsten worden de benen minder belast. Bij meditatiescholen plaatsen ze hiervoor vaak twee kussen op elkaar.

Vaak wordt bij belasting van de knieen meditatiekussen onder de knieen geplaatst ter ondersteuning. Hiervoor kun je ook een pranayama yogabolster gebruiken.

Yoga Hocker

De hoge Yogitri meditatiekussens, ook wel Yoga Hockers genoemd, zijn zeer geschikt als zitkussen in de yogastudio of gewoon thuis. Het Maha meditatie kussen is het hoogst en heeft een hoge en brede zit, de afmeting is circa 40 Ø x 40 cm. Het Agni meditatiekussen heeft een afmeting van circa 30 Ø x 35 cm.

Zafu

De Zafu is het traditionele Japanse geplooide ronde meditatiekussen. Het kenmerkende van dit kussen is dat het de heupen en het bovenlichaam omhoog brengt, zodat de benen comfortabel kunnen rusten. Deze verscheidenheid aan plooien heeft een ergonomisch ontwerp en bied je comfort bij het zitten in de juiste houding. Daarbij zorgt dit kussen voor een goede uitlijning van de wervelkolom en stabiliseert de rug. Als je dit kussen op de juiste manier gebruikt, krijgt de kolom zijn natuurlijke kromming.

De Yogitri Zafu meditatiekussens hebben een lage brede zit, alleen vanwege de plooien anders dan de klassieke mediatiekussens. Evenals de klassieke kussens, worden Zafu’s over het algemeen gebruikt in combinatie met een zabuton.

Merk Yogitri

Ons eigen merk Yogitri bestaat uit de Raja meditatiekussens met en zonder opdruk, de Nada, Laya, Moreh, Zafu, Agni, Maha en Indra kussens. Het label Yogitri is door onszelf met uiterste zorg en liefde ontwikkeld.

De Yogitri meditatiekussens zijn Fair Trade gemaakt van bio katoen en zijn gevuld met boekweitkaf. De Yogitri zabutons zijn gevuld met bio kapokvulling. De producent waarmee wij samenwerken is GOTS gecertificeerd.

De gehele Yogitri collectie bestaat uit 12 unieke kleuren. De stofkleuren zijn qua verfbad altijd hetzelfde wat maakt dat alle producten perfect met elkaar te combineren zijn. Kwaliteit, biologisch en duurzaamheid is wat je van alle Yogitri producten verwachten mag.

Je kunt met onze Yogitri producten eenvoudig je eigen meditatie-set samenstellen waarmee je je nog beter kunt afsluiten van de buitenwereld. Denk bijvoorbeeld aan een meditatiekussen, met of zonder opdruk, gecombineerd met een comfortabele zabuton. Daarbij een lekkere zachte warme meditatie deken en wellicht een kalmerend oogkussentje als je liggend mediteert.

Meditatie kussen kopen maar welke?

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg