Wierook

Witte salie

Witte salie (Salvia apiana) is een plant afkomstig uit hoge woestijnecosystemen en groeit overwegend in Californië en in het bergachtige westen. Al honderden jaren wordt witte salie beschouwd als een heilige, reinigende, zuiverende en beschermende plant. De bladeren van de plant zijn witachtig groen en als je de verse bladeren tussen je duim en wijsvinger wrijft, komt er een verfrissende, reinigende geur vrij. Inheemse Amerikanen begonnen de traditie van het gebruiken van Heilige Salie om kwade geesten en negatieve energieën af te weren, en witte salie wordt gebruikt in ceremonies om zegeningen van gezondheid en welvaart te zoeken, geesten te verbannen, bescherming aan te moedigen. Salie kan elke openings- en beschermende technieken die je al gebruikt versterken.

Hoe wordt witte salie gebruikt?

De meeste mensen kiezen ervoor om salie te verbranden, dit kun je doen met behulp van een aardewerk schaal of een Abalone schelp.

Sage Smudging is een ritueel waarbij de bladeren van de salie plant worden verbrand en de rook in en op gebieden wordt gericht die moeten worden schoongemaakt en beschermd. Het idee is dat als de bladeren worden verbrand en je spreekt je dankbaarheid uit voor de hulp, de salie zijn energie van bescherming en ruimte vrijgeeft, of op en rond het voorwerp dat moet worden opgeruimd.

Terwijl de rook door een ruimte of over een oppervlak beweegt, hecht de rook zich aan elke zware, negatieve energie die zich in de ruimte, het object of het wezen bevindt. Terwijl de rook opklaart, draagt de rook witte salie de negatieve energie met zich mee die ooit was verbonden, terug naar het spirituele licht. Deze zware energie komt dan vrij, zodat deze kan regenereren tot iets positiefs.

Je kunt dit smudge-ritueel uitvoeren op alles of iedereen die een opruiming nodig heeft. Je kunt witte salie gebruiken om een kamer, een gebouw of een woning te reinigen. Witte salie kan je helpen energieën en denkvormen vrij te geven van jezelf of een ander dat je niet langer dient. Je kunt salie vragen om je te helpen bij het reinigen van onbekende energieën van een steen, of een voorwerp dat je als een geschenk hebt ontvangen.

Wierook en witte salie

Wierook

Oude tradities vertellen over de vijf elementen, aarde, lucht, water, vuur en ether, waaruit de wereld is opgebouwd.

Het gebruik van wierook is harmoniserend en helend. Dit bijzondere en spirituele product kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, zoals yoga en meditatie, maar ook voor ontspanning of een bepaalde sfeer te creëren in huis. Elke wierooksoort heeft zijn geur en werking.

Wierook stokjes of kegeltjes

Wierook is verkrijgbaar in stokjes, kegeltjes, hars en korrels. De stokjes en kegeltjes zijn het makkelijkste. De stokjes kunnen in speciale houders of in een bakje zand worden gestoken. Na het aansteken van de wierook wordt het vlammetjes uitgeblazen.

Bamboehoutjes

Wierookstokjes zijn dun geslepen bamboehoutjes omwikkeld met een mengsel van houtskool en gemalen bast van een exotische boom, die als kleefstof dient voor de etherische oliën. Houtskool zelf is geurloos.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg