Wierook

Wierook

Welke soorten wierook zijn er?

Het gebruik van wierook is harmoniserend en helend. Dit bijzondere en spirituele product kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, zoals yoga en meditatie, maar ook voor ontspanning of een bepaalde sfeer te creëren in huis. Elke wierooksoort heeft zijn geur en werking.

Wierook stokjes

Wierookstokjes zijn dun geslepen bamboehoutjes omwikkeld met een mengsel van houtskool en gemalen bast van een exotische boom, die als kleefstof dient voor de etherische oliën. Houtskool zelf is geurloos.

Wierook kegeltjes

Wierook kegeltjes zijn in principe gemaakt van hetzelfde materiaal als wierookstokjes, maar zonder het houten/bamboe stokje. Steek voor gebruik het puntje van een kegeltje met aan en blaas het vlammetje uit. Kegeltjes kunnen in speciale branders gebrand worden, maar ook op een schoteltje of schaaltje. Wierookkegeltjes kunnen ook met een klein laagje zand in een abaloneschelp gebrand worden.

Witte salie

Al honderden jaren wordt witte salie beschouwd als een heilige, reinigende, zuiverende en beschermende plant. De bladeren van de plant zijn witachtig groen en als je de verse bladeren tussen je duim en wijsvinger wrijft, komt er een verfrissende geur vrij.

Inheemse Amerikanen begonnen de traditie van het gebruiken van salie om kwade geesten en negatieve energieën af te weren. Witte salie wordt gebruikt in ceremonies om zegeningen van gezondheid en welvaart te zoeken of bescherming aan te moedigen. Salie kan elke openings- en beschermende technieken die je al gebruikt versterken.

Wierookhars

Je hebt misschien gehoord van wierookhars (korrels, vermalen, granulaat), maar misschien weet je er niet te veel van, en het heeft wel een beetje mystiek. Hars is echt de oorspronkelijke wierook, omdat het afkomstig is van verfijnd boom- en plantensap en al duizenden jaren over de hele wereld wordt gebruikt.

De aroma's geproduceerd door mirre, sandelhout, benzoë, copal, pinon en drakenbloedharsen zijn diep en rijk. Weinig incentives van het stoktype kunnen overeenkomen met de unieke geurkwaliteit van Yogi & Yogini Resin wierookhars.

Probeer het en geniet ervan!

Wierook en witte salie

Hoe wordt witte salie gebruikt?

De meeste mensen kiezen ervoor om salie te verbranden, dit kun je doen met behulp van een aardewerk schaal of een Abalone schelp.

Sage Smudging is een ritueel waarbij de bladeren van de salie plant worden verbrand en de rook in en op gebieden wordt gericht die moeten worden schoongemaakt en beschermd. Het idee is dat als de bladeren worden verbrand en je spreekt je dankbaarheid uit voor de hulp, de salie zijn energie van bescherming en ruimte vrijgeeft, of op en rond het voorwerp dat moet worden opgeruimd.

Terwijl de rook door een ruimte of over een oppervlak beweegt, hecht de rook zich aan elke zware, negatieve energie die zich in de ruimte, het object of het wezen bevindt. Terwijl de rook opklaart, draagt de rook witte salie de negatieve energie met zich mee die ooit was verbonden, terug naar het spirituele licht. Deze zware energie komt dan vrij, zodat deze kan regenereren tot iets positiefs.

Je kunt dit smudge ritueel uitvoeren op alles of iedereen die een opruiming nodig heeft. Je kunt witte salie gebruiken om een kamer, een gebouw of een woning te reinigen. Witte salie kan je helpen energieën en denkvormen vrij te geven van jezelf of een ander dat je niet langer dient. Je kunt salie vragen om je te helpen bij het reinigen van onbekende energieën van een steen, of een voorwerp dat je als een geschenk hebt ontvangen.