Yogitri

yogitri

 

Yogitri een uniek merk

Vanuit de Yoga basis filosofie dient commercie verre weg niet op de eerste plaats te staan. Maar iets dient wel een bestaansrecht te hebben om te kunnen overleven. Het team achter Yogitri gelooft er in dat dit ook op een echte en eerlijke manier kan. Duurzaam ondernemen op een zo milieu vriendelijke manier, en zo min mogelijk zaken doen met bedrijven die wel ten koste van oprechtheid en respect, het winstoogmerk op een hogere prioriteit stellen. Daarom vind je het merk Yogitri alleen bij verkooppunten waarbij de waarborg duurzaam ondernemen duidelijk is getoetst. Waar alles van het begin tot het einde zorgvuldig is overwogen. Op het transport heeft Yogitri voor dit moment een concessie moeten doen omdat daarvoor nog geen geschikte partner op de markt is. Yogitri heeft er bewust voor gekozen om alle pakketten eenmaal per dag te laten ophalen, zodat de milieuschade beperkt blijft. Kortom het Yogitri Label is een beleving, staat voor duurzame kwaliteit, is biologisch en bovendien uniek.

Filosofie team Yogitri 

Het Yogitri team is dankbaar om Yoga, Meditatie en Ayurveda Producten te mogen ontwikkelen en te leveren. Naar kennis, ervaringen en meningen levert de Yogitri productenlijn een grote bijdrage aan de kwaliteit van het leven, om zo mentale gezondheid, helderheid en inzichten te mogen ontvangen. De Yogitri producten bieden tevens een belangrijke bijdrage aan de fysieke gezondheid. "Het is onze levenshouding om waarachtig proberen te verbeteren, in alles wat het leven ons aanbiedt, als leerschool om het "goede te doen".

Het team achter Yogitri heeft lang nagedacht over waar ze de productie wilde laten uitvoeren en waarom. Natuurlijk heeft alles voor- en nadelen. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor een grote textielstad in India. Een stad waar mensen nauwelijks te eten hebben. De werknemers zijn Hindoeïstisch en willen graag de liefde voor het onbespreekbare Goddelijke aspect "om goed te zijn voor de aarde en al zijn bewoners" waarborgen.

De producent van de Yogitri producten is GOTS gecertificeerd. Al zegt dit niets over de duurzaamheid van de producten. Het Yogitri team werkt samen met de producent er continue aan om de producten op een duurzame en milieuvriendelijke wijze te verbeteren. Duurzaam is niet alleen biologisch, maar ook hoe lang een product meegaat, om niet mee te hoeven doen aan een wegwerp industrie.

Er zijn grote bedrijven die "duurzaam en biologisch" gebruiken voor meer winst bejag. Dit soort bedrijven hebben mooie campagnes over hoe goed een product is. Maar wat is goed? Het is fijn om als klein bedrijf een bestaansrecht te mogen hebben om te kunnen overleven tegen de stroming in van de steeds groter wordende megabedrijven. Het Yogitri team streeft ernaar zo zuiver en eerlijk mogelijk te werk te gaan, om daarmee op liefdevolle wijze een bijdrage te kunnen leveren aan yoga, meditatie en een bewust leven. Het Yogitri team staat open voor positieve creaties voor elke vorm van verbetering.

Yogitri design & kleuren

Het Yogitri label kenmerkt zich door twaalf unieke kleuren en inspirerende symbolen. De aandacht om functionele producten te creëren, met een zo uniek mogelijk design, was een geweldige uitdaging. Tevens is het gelukt om producten te ontwikkelen die zoveel mogelijk met elkaar gecombineerd kunnen worden, en waarbij de kleur steeds hetzelfde is. De Yogitri collectie bestaat onder meer uit meditatiekussens, meditatiematten, zabutons, yogamatten, yogabolsters, yogariemen, oogkussens en ayurveda producten.
 

Yogitri meditatie producten

Er zijn vele soorten meditatie technieken voor het behalen van een doel. Ook de fysieke omstandigheden dienen zo comfortabel mogelijk te zijn. Daarom heeft Yogitri werelds breedste meditatie producten collectie. De meditatie producten zijn voornamelijk gemaakt van biologisch en duurzaam katoen.

Yogitri yoga producten

Yoga betekent een harmonieuze verbinding tot stand brengen. Yogitri heeft zichzelf de uitdaging opgelegd een harmonieuze verbinding te maken tussen mens en milieu ofwel kwaliteit, milieu, prijs, design, duurzaamheid en functionaliteit, om zo geen wegwerp industrie te creëren. Ook hierin blijft Yogitri de uitdaging aangaan om de juiste yoga producten te ontwikkelen.

Yogitri Ayurveda producten

De Ayurveda kennis is ons als mensheid 5000 jaar geleden gegeven, om zo goed en zorgvuldig mogelijk zorg te dragen voor onze eigen gezondheid. Deze kennis heeft Yogitri zo zorgvuldig mogelijk toegepast en doorgevoerd in de Ayurvedische producten. Het Yogitri team heeft een unieke Ayurvedische produktenlijn samengesteld.

Yogitri producten gecertificeerd

Kwaliteit, duurzaam en biologisch is wat je van de producten van Yogitri verwachten mag. Er gaat bij Yogitri geen product de deur uit zonder dat het uitvoerig is gecontroleerd. Er wordt uitsluitend geleverd conform bestaande industrienormen. Lees meer over Yogitri en biologisch katoen.

De Fair Trade producten van Yogitri zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde GOTS / ISO / OHSAS gecertificeerde producenten.

GOTS

De Yogitri producten zijn GOTS gecertificeerd:

GOTS (Global Organic Textile Standard) is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel.

De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.

GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.

De GOTS standaard wordt ketendiep toegepast in de verwerking van biologische vezels. Bepaalde erkende standaarden en certificaten voor biologische landbouw zijn door GOTS toegestaan, vervolgens begint certificering op basis van GOTS bij de eerste stap in de verwerking.

ISO

De Yogitri producten zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd:

ISO 9001 certificatie staat voor het Kwaliteitmanagementsysteem / Kwaliteitbeheersysteem, daarmee wordt een constante goede kwaliteit gewaarborgd.

ISO 14001 certificatie staat voor Milieubeheersysteem, daarmee worden alle milieunormen van A tot Z gecontroleerd, zoals ook afvalverwerking.

OHSAS

De Yogitri producten zijn OHSAS 18001 gecertificeerd:

OHSAS 18001 certificatie staat voor Managementsysteem voor Gezondheid en Veiligheid op het Werk, dat betekent dat alle gezondheid en veiligheid gerelateerde zaken volgens de westerse normen worden uitgevoerd en geregeld.

Via onderstaande logo’s kun je de certificaten bekijken.

 

 eco-kleding keurmerk                         eco iso normen yoga producten