Yogitri een unieke yoga organisatie

Vanuit de Yoga basis filosofie dient commercie verre weg niet op de eerste plaats te staan. Maar iets dient wel een bestaansrecht te hebben om te kunnen overleven. De mensen achter Yogitri geloven er in dat dit ook op een echte en eerlijke manier kan. Duurzaam ondernemen op een zo milieu vriendelijke manier en zo min mogelijk zaken doen met bedrijven die wel ten koste van oprechtheid en respect, het winstoogmerk op een hogere prioriteit stellen. Daarom vindt u het merk Yogitri alleen bij verkooppunten waarbij de waarborg duurzaam ondernemen duidelijk is getoetst. Waar alles van het begin tot het einde zorgvuldig is overwogen. Op het transport heeft Yogitri voor dit moment een concessie moeten doen omdat daarvoor nog geen geschikte partner op de markt is. Yogitri heeft er wel voor gekozen om alle orderpakketten eenmaal per dag te laten ophalen, zodat de schade beperkt blijft. Kortom Yogitri Eigen Label is een beleving, staat garant voor kwaliteit, een goede service en is uniek.

Yogitri heeft eigen filosofie

Het Yogitri team is dankbaar om yoga, meditatie en ayurveda producten te mogen ontwikkelen en leveren. Naar onze kennis, ervaring en mening levert de Yogitri lijn een grote bijdrage aan de kwaliteit van het leven, om zo mentale gezondheid, helderheid en inzichten te mogen ontvangen. Het biedt een belangrijke bijdrage aan de fysieke gezondheid. Het is onze levenshouding om waarachtig proberen te verbeteren, in alles wat het leven ons aanbiedt, als leerschool om het "goede te doen".

We hebben lang nagedacht waar we de productie wilde laten uitvoeren en waarom. Natuurlijk heeft alles voor- en nadelen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een grote kledingstad in India. Een stad waar mensen nauwelijks te eten hebben. De werknemers zijn sterk Hindoeïstisch en willen graag de liefde voor het onbespreekbare Goddelijke aspect, om goed te zijn voor de aarde en al zijn bewoners, waarborgen.

De producent is GOTS (biologisch) gecertificeerd. Al zegt dit niets over de duurzaamheid van de producten. Wij mogen samen met hen elke dag opnieuw leren om de dingen op een duurzame en milieuvriendelijke wijze, te verbeteren. Duurzaam is niet alleen biologisch maar ook hoe lang gaat een product mee, om niet mee te doen aan een wegwerp industrie.

Er zijn mensen die duurzaamheid en biologisch gebruiken voor meer winst bejag. Mooie verhalen hoe goed een product is, maar wat is goed? Het is fijn om als organisatie een bestaansrecht te mogen hebben om te kunnen overleven tegen de stroming van de steeds grotere worden megabedrijven in. Wij houden van ons werk en proberen zo nuttig en eerlijk mogelijk bezig te zijn en daarmee een kleine bijdrage te kunnen geven aan yoga, meditatie en bewust leven. Wij staan open voor positieve creaties voor elke vorm van verbetering.

Ecologische producten

De Yogitri producten en de grondstofleveranciers van het Eigen Merk zijn GOTS gecertificeerd. De producten zijn zoveel mogelijk gemaakt van biologische grondstoffen en passen in een ecologisch verwerkingsketen. Lees meer over Yogitri, biologische grondstoffen en biologisch katoen.

Duurzaam ondernemen

Met uiterste zorg onderzoeken en toetsen wij, dat er gelet wordt op mens en milieu. Maar als vanzelfsprekend hebben de betrokken partijen ook hun eigen verantwoordelijkheid. Zij horen de juiste voorwaarden te creëren voor een goede en prettige werkomgeving. Kinderarbeid of neiging tot uitbuiting zijn voor ons ondenkbaar. Ontdek over duurzaam ondernemen.

Yogitri meditatie producten

Er zijn vele soorten meditatie technieken voor het behalen van een doel. Ook de fysieke omstandigheden dienen zo comfortabel mogelijk te zijn. Daarom heeft Yogitri werelds breedste meditatie programma. De meditatie producten zijn voornamelijk producten gemaakt van biologisch en duurzaam katoen.

Yogitri yoga producten

Yoga betekent een harmonieuze verbinding tot stand brengen. Yogitri heeft zichzelf de uitdaging opgelegd een harmonieuze verbinding te maken tussen mens en milieu ofwel kwaliteit, milieu, prijs, design, duurzaamheid (levensduur) en functionaliteit, om zo geen wegwerp industrie te creëren. Ook hierin blijft Yogitri de uitdaging aangaan om de juiste yoga producten te ontwikkelen.

Yogitri Ayurveda

De Ayurveda kennis is ons als mensheid 5000 jaar geleden gegeven, om zo goed en zorgvuldig mogelijk zorg te dragen aan ons eigen gezondheid. Deze kennis heeft Yogitri zo zorgvuldig mogelijk doorgevoerd in de ayurvedische producten. Yogitri heeft zorgvuldig een Ayurvedisch produktenprogramma samengesteld.

Yogitri design & kleuren

De aandacht om het zo functioneel mogelijk te maken en een zo goed mogelijk design te maken was een heerlijke uitdaging. Ook om de combinatie mogelijk te maken om Yogitri producten zoveel mogelijk met elkaar te kunnen combineren en dat de kleur steeds hetzelfde blijft. De Yogitri collectie bestaat onder andere uit meditatiekussens, zabutons, yogabolsters, yogariemen en ayurveda producten. Het Yogitri label kenmerkt zich door 12 unieke kleuren en verschillende spirituele symbolen, allen perfect te combineren en eenvoudig na te bestellen.

Yogitri producten gecertificeerd

Kwaliteit, duurzaam en biologisch is wat je van de producten van Yogitri verwachten mag. Er gaat bij Yogitri geen product de deur uit zonder dat het uitvoerig is gecontroleerd. We leveren uitsluitend conform bestaande industrienormen.

De producten van Yogitri zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde GOTS / ISO / OHSAS gecertificeerde producenten.

GOTS

De Yogitri producten zijn GOTS gecertificeerd:

GOTS (Global Organic Textile Standard) is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel.

De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.

GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.

De GOTS standaard wordt ketendiep toegepast in de verwerking van biologische vezels. Bepaalde erkende standaarden en certificaten voor biologische landbouw zijn door GOTS toegestaan, vervolgens begint certificering op basis van GOTS bij de eerste stap in de verwerking.

ISO

De Yogitri producten zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd:

ISO 9001 certificatie staat voor het Kwaliteitmanagementsysteem / Kwaliteitbeheersysteem, daarmee wordt een constante goede kwaliteit gewaarborgd.

ISO 14001 certificatie staat voor Milieubeheersysteem, daarmee worden alle milieunormen van A tot Z gecontroleerd, zoals ook afvalverwerking.

OHSAS

De Yogitri producten zijn OHSAS 18001 gecertificeerd:

OHSAS 18001 certificatie staat voor Managementsysteem voor Gezondheid en Veiligheid op het Werk, dat betekent dat alle gezondheid en veiligheid gerelateerde zaken volgens de westerse normen worden uitgevoerd en geregeld.

Via onderstaande logo’s kun je de certificaten bekijken.

 

  

    

 

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg