Meditatie Kussens

Meditatiekussen

Om ontspannen te kunnen mediteren is een meditatiekussen sterk aan te raden. De meditatiekussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en maten en zonder opdruk of voorzien van tal van inspirerende opdrukken. Met behulp van een meditatiekussen ontstaat tijdens het mediteren meer rust omdat u op de grond zit, waar de energie rustig is. Vanuit hier kunt u zich richten op concentratie, meditatie en contemplatie.

Hoogte en diameter meditatiekussen

Wanneer jouw lichaam nog niet gewend is om te mediteren en het daarom prettiger zitten is op een hoger meditatiekussen, raden wij je het Laya meditatiekussen aan. Hogere meditatiekussens zijn de Agni en Maha, deze zijn zowel als meditatiekussen en hocker, in de meditatie ruimte en interieur, te gebruiken. Een hoger of een halve maan, sikkelvormig, meditatiekussen verlicht de last op jouw benen en helpt om deze leniger te maken, zodat je straks moeiteloos voor langere tijd kunt mediteren. Het meditatiekussen halve maan Daivi is in dit model het kleinste, gevolgd door de Daksha, Bhakti en Kriya. De Daivi, Daksha en Kriya zijn naar de binnenkant aflopend, de Bhakti is zowel voor als achter gelijk in hoogte.

Een meditatiekussen speciaal voor jou

Naast een effen meditatiekussen in tal van kleuren bieden wij ook kussens met uiteenlopende symbolische opdrukken aan. Deze opdrukken helpen je met het richten van uw concentratie en het bereiken van de mentale staat die u tijdens het mediteren opzoekt. Je bent dan volledig ontspannen en vrij om jezelf te doorgronden. Het gebruik van een meditatiekussen is niet noodzakelijk, maar heeft wel een zeer behulpzame werking tijdens het mediteren.  Andere hulpmiddelen hiervoor zijn meditatiebankjes of oogkussens. Door de externe stimulans te verlichten kun je tijdens je meditatie een grotere diepte bereiken. Ontwikkel deze technieken snel met behulp van goede training en gebruiksvriendelijke hulpmiddelen. jouw meditatiekussen vormt hierin een basis om deze concentratie te bereiken.

 

Meditatie Kussens

Meditatiekussens die comfortabel, veerkrachtig en vormvast zijn bieden de juiste ondersteuning. Het juiste meditatie kussen online kopen kan bij Yogini, een groot aanbod en ruime keuze. Naast het meditatiekussen de zabuton, ook wel oplegmat of massagemat genoemd, die het mediteren aangenaam maken.

Uw lichaamsbouw is bepalend

Het meditatiekussen is in verschillende hoogtes en doorsnede verkrijgbaar. De bouw van uw lichaam en uw flexibiliteit is van groot belang bij de keuze voor een meditatiekussen. Het halve maan of sikkelvormig meditatiekussen is meer geschikt voor flexibele spieren. Op het ronde meditatie kussen kunnen de benen zowel naast als voor het kussen rusten.

Vulling meditatiekussen

De meditatie- en yogakussens zijn goed en ruim gevuld met biologische boekweitdoppen die zich vormen aan uw contouren, voor de meest comfortabele zit. Het katoen is stevig en duurzaam. De meditatiekussens hebben een binnenkussen met een rits rondom. De hoogte van het meditatiekussen kan worden aangepast door wat boekweitdoppen eruit te halen of toe te voegen.

Biologisch katoen

Meer weten over duurzaam ondernemen en biologisch katoen, duurzaam ondernemen en biologisch katoen, GOTS gecertificeerd.

Mediteren op de grond

Waarom is mediteren op de grond een belangrijke aanbeveling? De helende kracht van Ishvara bevindt zich vooral tot 30 cm boven het aardoppervlak of een andere sterke vloermassa. Daar is de helende kracht van vredige rust en herstellende krachten het sterkst aanwezig. Meer weten over Ishvara?

Eigen merk Yogitri

Het eigen label Yogitri bestaat onder andere uit een groot aanbod van meditatiekussens met en zonder opdruk. Het merk Yogitri is door onszelf met zorg ontwikkelt. De kussens zijn gemaakt van biologisch katoen, duurzaam geproduceerd en onze producent is GOTS gecertificeerd. De Yogitri kleurenlijn bestaat uit 12 kleuren waardoor het combineren met andere producten zoals bijvoorbeeld zabutons of bolsters altijd passend bij elkaar zijn. Het merk Yogitri staat garant voor hoge kwaliteit. Welk meditatiekussen pas bij jou? Op de meditatiekussen-pagina ontdek je welk meditatiekussen het beste bij jou past.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg