Meditatie Kussens

Meditatie Kussens

Meditatiekussens die comfortabel, veerkrachtig en vormvast zijn bieden de juiste ondersteuning. Door onze jarenlange Yoga ervaring hebben we in samenwerking met diverse specialisten een aangepaste collectie samengesteld. Omdat ieder lichaam weer anders is hebben wij onze meditatiekussens zo aangepast dat er een grote keuze is uit verschillende hoogtes en breedtes.

Lees meer

Het juiste meditatiekussen

Voor een correcte uitlijning van de wervelkolom is een meditatiekussen een perfect hulpmiddel. Het doel van een meditatiekussen is om je te helpen de juiste houding aan te nemen op een manier die zowel correct als comfortabel is, waardoor je op een goede manier, zonder afleiding kan mediteren.

Door het juiste meditatiekussen te kiezen kun je je lichaam zo aangenaam mogelijk positioneren, terwijl je gewrichten nog steeds de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Een meditatiekussen is niet alleen voor een betere lichaamshouding, maar kan je ook helpen langer comfortabel te blijven, wat een meer lonende meditatieve ervaring kan bieden.

Vormen en soorten meditatiekussens

Als je een meditatie kussen wilt kopen is het van belang om na te denken over hoe bepaalde kussens kunnen voldoen aan jouw meditatiebehoeften. Je kunt denken aan bijvoorbeeld de hoogte van het kussen, de zachtheid van de stof en hoe de vulling van het kussen voldoende steun zal bieden voor je lichaam. Sommige mensen leggen de nadruk op de kleur van een kussen, omdat kleur van invloed kan zijn op iemands persoonlijke energie, wanneer rekening wordt gehouden met Feng Shui.

Er zijn tegenwoordig vele soorten meditatiekussens verkrijgbaar, allemaal te vinden in een breed scala aan afmetingen, kleuren en vormen. Meditatiekussens worden gemaakt van verschillende materialen, waarvan sommige van invloed kunnen zijn op je comfort tijdens het mediteren.

Breedte en hoogte meditatiekussen

Welke hoogte en breedte van een meditatiekussen het meest geschikt is, is afhankelijk van de lichaamsbouw en lenigheid van de meditatiebeoefenaar. Mensen die veel mediteren en flexibele spieren hebben zitten graag zo laag mogelijk. Als je iemand bent die weinig mediteert en jouw lichaam is minder flexibel dan kan het juist fijner zijn om hoger te zitten.

Meditatiekussens zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en hoogtes. Op yoga en meditatiescholen zie je regelmatig dat mensen twee kussens op elkaar plaatsen om de voor hen juiste comfortabele houding te vinden.

Lees meer over waarom en hoe het juiste meditatiekussen te kiezen.

 yogitri meditatiekussen

Filter
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Meditatiekussen ECO Raja rond
  Vanaf € 28,95 Vanaf € 0,00
 2. Meditatiekussen ECO Moreh
  Vanaf € 33,95 Vanaf € 0,00
 3. Meditatiekussen ECO Nada
  Vanaf € 25,95 Vanaf € 0,00
 4. Meditatiekussen ECO Laya
  Vanaf € 34,95 Vanaf € 0,00
 5. Meditatiekussen ECO Agni
  Vanaf € 42,95 Vanaf € 0,00
 6. Meditatiekussen ECO Maha
  Vanaf € 74,95 Vanaf € 0,00
 7. Meditatiekussen ECO Indra
  Vanaf € 19,95 Vanaf € 0,00
 8. Meditatiekussen ECO Zafu
  Vanaf € 34,95 Vanaf € 0,00
 9. Meditatiekussen ECO Bhakti
  Vanaf € 36,95 Vanaf € 0,00
 10. Meditatiekussen ECO Daivi
  Vanaf € 32,95 Vanaf € 0,00
 11. Meditatiekussen ECO Kriya
  Vanaf € 41,95 Vanaf € 0,00
 12. Meditatiekussen ECO Daksha
  Vanaf € 34,95 Vanaf € 0,00
 13. Meditatiekussen ECO Avatar
  Vanaf € 34,95 Vanaf € 0,00
 14. Zabuton ECO Nirvana
  Vanaf € 59,95 Vanaf € 0,00
Filter
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst