Meditatie Kussens

Het juiste meditatiekussen

Voor een correcte uitlijning van de wervelkolom is een meditatiekussen een perfect hulpmiddel. Het doel van een meditatiekussen is om je te helpen de juiste houding aan te nemen op een manier die zowel correct als comfortabel is, waardoor je op een goede manier, zonder afleiding kan mediteren.

Door het juiste meditatiekussen te kiezen kun je je lichaam zo aangenaam mogelijk positioneren, terwijl je gewrichten nog steeds de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Een meditatiekussen is niet alleen voor een betere lichaamshouding, maar kan je ook helpen langer comfortabel te blijven, wat een meer lonende meditatieve ervaring kan bieden.

Vormen en soorten meditatiekussens

Als je een meditatie kussen wilt kopen is het van belang om na te denken over hoe bepaalde kussens kunnen voldoen aan jouw meditatiebehoeften. Je kunt denken aan bijvoorbeeld de hoogte van het kussen, de zachtheid van de stof en hoe de vulling van het kussen voldoende steun zal bieden voor je lichaam. Sommige mensen leggen de nadruk op de kleur van een kussen, omdat kleur van invloed kan zijn op iemands persoonlijke energie, wanneer rekening wordt gehouden met Feng Shui.

Er zijn tegenwoordig vele soorten meditatiekussens verkrijgbaar, allemaal te vinden in een breed scala aan afmetingen, kleuren en vormen. Meditatiekussens worden gemaakt van verschillende materialen, waarvan sommige van invloed kunnen zijn op je comfort tijdens het mediteren.

Breedte en hoogte meditatiekussen

Welke hoogte en breedte van een meditatiekussen het meest geschikt is, is afhankelijk van de lichaamsbouw en lenigheid van de meditatiebeoefenaar. Mensen die veel mediteren en flexibele spieren hebben zitten graag zo laag mogelijk. Als je iemand bent die weinig mediteert en jouw lichaam is minder flexibel dan kan het juist fijner zijn om hoger te zitten.

Meditatiekussens zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en hoogtes. Op yoga en meditatiescholen zie je regelmatig dat mensen twee kussens op elkaar plaatsen om de voor hen juiste comfortabele houding te vinden.

Lees meer over waarom en hoe het juiste meditatiekussen te kiezen.

 yogitri meditatiekussen

Meditatie Kussens

Meditatiekussens die comfortabel, veerkrachtig en vormvast zijn bieden de juiste ondersteuning. Het juiste meditatiekussen kun je online kopen bij Yogini, bij ons vind je een groot aanbod en ruime keuze. Naast meditatiekussens hebben wij ook zabutons die het mediteren nog aangenamer maken.

Meditatiekussen en lichaamsbouw

Meditatiekussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes. De bouw van je lichaam en de flexibiliteit van je spieren zijn mede bepalend bij de keuze van een meditatiekussen. Het halve maan of sikkelvormige meditatiekussen is bijvoorbeeld meer geschikt voor mensen met flexibele spieren. En bij een rond meditatiekussen kunnen de benen zowel voor als naast het kussen worden geplaatst.

Welk meditatiekussen past bij jou?

Lees meer over welk meditatiekussen het beste bij jou past.

Zabuton

Een zabuton biedt tijdens het mediteren demping voor de knieën, enkels en gewrichten. Een zabuton is een platte, vierkante of rechthoekig kussen en heeft een hoogte van circa 8 cm. Het gebruik van een meditatiekussen in combinatie met een zabuton zorgt ervoor dat de druk op gewrichten, knieën en enkels wordt verminderd als je in kleermakerszit, een knielende houding of in de lotuspositie zit. Voor degenen die langer dan 20 of 30 minuten zittend op de grond mediteren wordt een zabuton ten zeerste aanbevolen.

Onze Yogitri zabutons zijn van biologisch katoen en gevuld met kapok. Zabutons zijn ontworpen om te worden gebruikt onder een meditatiekussen of meditatiebankje om benen, knieën, enkels en voeten comfortabel te houden. Een zabuton is een waardevolle investering als je je wilt inzetten voor meditatiebeoefening.

Eigen merk Yogitri

Ons eigen label Yogitri is door onszelf met veel liefde en zorg ontwikkeld. Het Yogitri meditatie assortiment bestaat onder andere uit een groot aanbod meditatiekussens met en zonder opdruk.

Onze meditatiekussens en zabutons zijn gemaakt van duurzaam biologisch katoen, onze producent is GOTS gecertificeerd. De Yogitri kleurenlijn bestaat uit 12 unieke kleuren waardoor het combineren met andere meditatie en yoga producten eenvoudig is. Het merk Yogitri staat garant voor hoge kwaliteit. 

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg