Meditatie Accessoires

14 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

14 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Meditatie Accessoires

Om goed en aangenaam te kunnen mediteren zijn er diverse hulpmiddelen. In ons assortiment Meditatie Accessoires hebben ondersteuningskussens, slippers, boekweitkaf, timers, meditatietafeltjes en meer. 

Ondersteuningskussens

De The Spirit of Om en Bodhi kussens in ons assortiment zijn zeer geschikt als ondersteuningskussen bij yogaoefeningen en als knie- of handkussen tijdens meditatie.

Deze kussens zijn veelzijdig in gebruik waardoor ze ook prettig zijn om op te liggen tijdens een massage, of gewoon voor extra comfort tijdens ontspanning. De ondersteuningskussens zijn gevuld met boekweitkaf, zuivere wol of veren.

Losse Boekweitkaf

Onze meditatiekussens zijn gevuld met boekweitkaf. Het kaf van de boekweit is zeer duurzaam. Het reflecteert of geleid geen warmte waardoor het aangenaam koel is om op te zitten, vooral in de zomer. Een andere mooie eigenschap van boekweitkaf is dat het vormvast en veerkrachtig is. Boekweit voelt hetzelfde als op zand zitten, het verschuift direct onder je, in overeenstemming met de vorm van je lichaam. Het geeft mee en zit stevig.

Na verloop van tijd kunnen meditatie kussens minder stevig gaan aanvoelen. Dit is makkelijk op te lossen door de kussens bij te vullen met losse boekweitkaf. Onze meditatiekussens zijn voorzien van een afneembare buitenhoes met rits, evenals de binnenhoes, dit maakt bijvullen met boekweitkaf eenvoudig.

In ons assortiment hebben wij losse boekweitkaf, deze is verkrijgbaar in katoenen zakjes van ongeveer 800 gram of verpakkingen van circa 10 kilo.

Mala ketting

De mala is een kralensnoer dat gebruikt wordt binnen het Boeddhistische. Een mala bestaat uit een snoer van 108 kralen, soms de helft daarvan of een kwart. Het getal 108 is in veel oosterse religies een heilig getal, het verwijst onder meer naar de 108 namen van Shiva.

De kralen zijn veelal zaden van de Rudraksha, de boom die volgens de legenden gevormd werd uit tranen van mededogen van de god Shiva.

De goeroe kraal markeert het begin en het einde van de ketting; als je hier aankomt, neem je een kort moment om aan je goeroe te denken, of aan doel waarom je mediteert: het streven naar verlichting.

Het kwastje verspreidt de positieve energie die de mala opneemt tijdens het reciteren.

Een mala wordt veelal gebruikt bij mediteren en werkt als volgt:

Je hangt de mala over de middel- of ringvinger van je linker- of rechterhand; na elke mantra schuif je de ketting met je duim een kraal verder (niet met de wijsvinger, want die symboliseert het ego). Bij de goeroe kraal gekomen, draai je de ketting om, zodat de laatste kraal nu de eerste is, en vervolgens ga je opnieuw rond.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg