Himalaya zoutlampen

Himalaya zoutlampen

Himalaya zoutlampen zetten te veel schadelijke positieve ionen, die worden gecreëerd door de straling van computer, televisie, magnetron e.d., om naar negatieve ionen.

Lees meer

Hoe werkt een Himalaya zoutlamp?

Himalaya zoutlampen zijn gemaakt van zoutkristallen. Deze unieke lampen zijn prachtig als decoratie en fungeren tevens als natuurlijke lichtbronnen. De verschillende functies van Himalaya zout reiken daarentegen verder dan alleen de esthetiek. Als de lampen worden gecombineerd met een lichtbron produceren de grote brokken zout negatieve ionen, die een positieve uitwerking hebben op de binnenlucht. Het plaatsen van een Himalaya zoutlamp in iedere ruimte van het huis kan diverse voordelen voor gezondheid en omgevings opleveren.

himalaya zoutlamp

Voordelen Himalaya zoutlamp

Wanneer je Himalya zoutlampen in een yoga studio, meditatieruimte of gewoon in huis plaatst kunnen ze:

Elektromagnetische straling in balans houden
Apparaten zoals computers, tablets, televisies en mobiele telefoons constinue positieve ionen in de lucht vrij. Deze en andere elektronica kunnen een teveel aan elektromagnetische straling veroorzaken, die op den duur ernstige langetermijneffecten veroorzaakt. Constante blootstelling aan deze straling is vooral bekend als oorzaak van toename van stress, vermoeidheid en het verzwakken van het immuunsysteem. Himalaya zoutkristal lampen zenden negatieve ionen uit en neutraliseren de positieve ionen. Daarom helpen de lampen door het neutraliseren van elektromagnetische straling kunstmatige frequenties te verminderen en bovendien statische ophoping te voorkomen.

De algehele ademhaling verbeteren
De luchtpijp is bekleedt met eindige haren, ookwel cilia genoemd, en werken als microscopische ademfilters. Volgens studies verminderen positieve ionen de ciliale activiteit, en omgekeerd hebben negatieve ionen een postitief en toenemend effect. Er wordt van Himalaya zoutlampen daarom aangenomen dat ze de ademhaling kunnen verbeteren door het vrijgeven van negatieve ionen die bepaalde deeltjes filteren en de longen daarmee schoner houden.

Lucht ontgeuren, zuiveren en reinigen
De roze Himalaya zoutlampen helpen de binnnlucht te zuiveren door een hygroscopie proces, die verontreinigde watermoleculen uit de directe omgeving aantrekt en absorbeert en ze vervolgens in het zoutkristal opsluit. Dit proces heeft het unieke vermogen om bijvoorbeeld rook van sigaretten stof en andere luchtverontreinig uit de lucht te verwijderen. Dit voordeel wordt vooral gewaardeerd, omdat zoute lucht als algemene booster voor gezondheid fungeert en kan helpen om de luchtpassages vrij te maken.

De bloedstroom versnellen
Uit bepaalde studies is gebleken dat negatieve ionen, zoals die uitgestraald worden door Himalaya zoutlampen, de bloedstroom kunnen versnellen. Dit effect kan verschillende stoornissen van het vasculaire systeem helpen te verbeteren en kan bepaalde longschade voorkomen.

Astma verminderen en allergieën kalmeren
Van Himalaya zoutlampen wordt aangenomen dat ze schimmel, stof, huidschilfers en meeldauw van de binnenlucht filteren. Net zoals een neuszoutoplossing zout bevat waarmee om de luchtwegen worden gezuiverd, helpen ze om diverse allergiesoorten te verlichten. Mensen die worstelen met astma zeggen te profiteren van Himalayazout. Het is een effectief ademhalingshulpmiddel dat sommige fabrikanten Himalayazoutinhalers zijn gaan produceren die gericht zijn op astmapatiënten, of patienten met bronchitis en andere problemen met ademhaling.

Hoest en verkoudheidsymtonen verminderen
De negatieve ionen die vrijkomen door Himalaya zoutlampen, kunnen beschermen tegen kiemen in de lucht. Naast het verwijderen van deze verontreinigingen uit de binnenlucht, laat het zout het lichaam ook toe om lucht werkelijk te filteren in een poging om het blokkeren van ongewenste deeltjes in de longen te voorkomen. Dit kan de vooruitgang van niezen, keelpijn, hoesten en andere verkoudheidsymtonen voorkomen.

Energieniveau verhogen
Het is bekend dat positieve ionen het lichaam uitputten en men zegt dat Himalaya zoutlampen het tegenovergestelde kunnen doen. Negatieve ionen verhogen het energieniveau, wat dermate verfrissing oplevert vergelijkbaar met het verjongingsgevoel dat men krijgt als men tijd doorbrengt in de natuur.

Prestaties en concentratie verscherpen
Als men wordt blootgesteld aan negatieve luchtionen vermindert stress en verbeteren de algemene prestaties. Negatieve ionen verhogen de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor Himalaya zoutkristallampen de concentratie kunnen verbeteren. Ze geven tevens een boost van de neurotransmitter serotonine, die geheel en al het gevoel van geluk creëert.

De stemming verbeteren
Studies beweren dat negatieve ionen het energie- en humeurniveau verbeteren doordat serotonine in de hersenen wordt verhoogd. Himalaya zoutlampen kunnen een positief effect hebben bij verschillende vormen van depressie.

De slaap verbeteren
Wanneer men overmatig wordt blootgesteld aan positieve ionen zal de de bloed- en zuurstoftoevoer van de hersenen verminderen, wat kan leiden tot slecht slapen. De negatieve ionen van een Himalaya zoutlamp zouden dit effect kunnen omkeren, waardoor ze een geliefd slaapmiddel zijn. Daarnaast kan in directe relatie tot chromotherapie, het rustgevende licht van een zoutlamp mensen helpen die aan slapeloosheid lijden.

Stress verminderen en ontspanning bevorderen
Himalaya zoutlampen kunnen worden gebruikt bij kleurtherapie, een alternatieve methode voor het behandelen van vele soorten ziekten. De zoutlampen produceren een zachte lichttinten oranje, rood en geel, die onder andere helpen bij aandachtstekortstoornissen, stress en algemene ontspanning. Van het serene zachte warme licht wordt gezegd dat het spirituele, fysieke en emotionele energieën in evenwicht kan brengen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina