Himalaya zoutlampen

9 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

9 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Himalaya zoutlampen

Himalaya zoutlampen zijn gemaakt van stukjes Himalayazoutkristal. Ze dienen als prachtige interieurdecoratie en fungeren als natuurlijke lichtbronnen. De vele verschillende functies van Himalayazout reiken echter veel verder dan de esthetiek. Gecombineerd met een lichtbron in de lampen produceren de brokken zout negatieve ionen, die een positief effect hebben op de binnenlucht. Het plaatsen van een Himalaya zoutlamp in elke kamer van het huis kan verschillende gezondheids- en omgevingsvoordelen opleveren.

Wanneer je Himalya zoutlampen in een yoga studio, meditatieruimte of gewoon in huis plaatst kunnen ze onder andere:

Elektromagnetische straling in balans houden
Alledaagse apparaten zoals televisies, mobiele telefoons, computers en tablets laten constant positieve ionen in de lucht vrij. Deze en andere gewone elektronica kunnen een overloop van elektromagnetische straling (EM) veroorzaken, die, hoewel onzichtbaar, naar verwachting enkele ernstige langetermijneffecten veroorzaakt. Constante blootstelling aan EM-straling is vooral bekend als oorzaak van vermoeidheid, toename van stress en verzwakking van het immuunsysteem. Himalaya zoutlampen zenden negatieve ionen uit en neutraliseren positieve. Daarom helpen ze door het neutraliseren van elektromagnetische straling kunstmatige frequenties te verminderen en zelfs statische ophoping te voorkomen.

De algehele ademhaling verbeteren
Cilia zijn de eindige haren die de luchtpijp bekleden en werken als microscopische ademfilters. Volgens studies verminderen positieve ionen de ciliale activiteit, terwijl omgekeerd negatieve ionen een toenemend en positief effect hebben. Van Himalaya zoutlampen wordt daarom aangenomen dat ze de ademhaling verbeteren door het vrijgeven van negatieve ionen die vreemde deeltjes filteren en de longen in het algemeen schoner houden.

Lucht reinigen, ontgeuren en zuiveren
Himalaya roze zoutlampen helpen de lucht te reinigen door een proces genaamd hygroscopie, die verontreinigde watermoleculen uit de directe omgeving aantrekt en absorbeert en ze in het zoutkristal opsluit. Het proces heeft het verbazingwekkende vermogen om sigarettenrook, stof en andere verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Dit voordeel is vooral populair, omdat zoute lucht als algemene gezondheidsbooster fungeert en de luchtpassages kan helpen vrijmaken.

Allergieën kalmeren en astma verminderen
Van Himalaya zoutlampen wordt aangenomen dat ze stof, schimmel, meeldauw en huidschilfers van binnenlucht filteren. Net zoals een neuszoutspray zout gebruikt om de luchtwegen te zuiveren, helpen ze om allergiesymptomen van alle soorten te verlichten. Degenen die worstelen met astma beweren ook te profiteren van Himalayazout. Het is zo'n effectief ademhalingshulpmiddel dat bepaalde fabrikanten Himalayazoutinhalers hebben geproduceerd die zijn gericht op patiënten met astma, bronchitis en andere ademhalingsproblemen.

Hoest en andere symptomen van verkoudheid verminderen
Het is mogelijk dat de negatieve ionen die vrijkomen door Himalaya-zoutlampen, beschermen tegen kiemen in de lucht. Naast het verwijderen van deze verontreinigingen uit de lucht, laat het zout het lichaam ook toe om lucht effectiever te filteren in een poging om het blokkeren van vreemde deeltjes in de longen te voorkomen. Dit kan de vooruitgang van hoesten, niezen, keelpijn en andere lichte symptomen van verkoudheid voorkomen.

De bloedstroom versnellen 
Bepaalde studies hebben gesuggereerd dat negatieve ionen, zoals die uitgestraald worden door Himalaya zoutlampen, de bloedstroom kunnen versnellen. Deze boost helpt verschillende stoornissen van het vasculaire systeem te verbeteren en kan bepaalde schade aan de longen voorkomen.

Energieniveau verhogen
Positieve ionen putten het lichaam uit en men gelooft dat Himalaya zoutlampen het tegenovergestelde kunnen doen. De negatieve ionen verhogen het energieniveau, wat een verfrissend effect oplevert vergelijkbaar met het gevoel van verjonging dat wordt bereikt door tijd door te brengen in de natuur.

Concentratie en prestaties verscherpen
Blootstelling aan negatieve luchtionen vermindert stress en verbetert de algemene prestaties. Negatieve ionen verhogen de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor Himalayazoutlampen de concentratie verbeteren. Ze bieden ook een boost van de neurotransmitter serotonine, die letterlijk het gevoel van geluk creëert.

De stemming verbeteren
Veel studies suggereren dat negatieve ionen het humeur- en energieniveau verbeteren door serotonine in de hersenen te verhogen. Himalayazoutlampen kunnen daarom goed zijn voor mensen met seizoensgebonden affectieve stoornissen (SAD) en andere vormen van depressie.

Stress verminderen en ontspanning bevorderen
Himalayazoutlampen kunnen worden gebruikt als hulpmiddel bij kleurtherapie (chromotherapie), een alternatieve methode voor het diagnosticeren en behandelen van een groot aantal ziekten. Ze produceren een zacht licht in tinten oranje, geel en rood, die helpen bij stress, aandachtstekortstoornissen en algemene ontspanning, onder andere. Van het serene licht wordt gedacht dat het fysieke, spirituele en emotionele energieën in evenwicht brengt.

De slaap verbeteren
Overmatige blootstelling aan positieve ionen vermindert de bloed- en zuurstoftoevoer van de hersenen, wat kan leiden tot onregelmatige slaappatronen. De negatieve ionen van een Himalaya zoutlamp zouden dit effect omkeren, waardoor ze een populair slaapmiddel zijn. Ook, in directe relatie tot chromotherapie, kan het rustgevende licht mensen helpen die aan slapeloosheid lijden.

 

 

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg