Meditatiekleding

Meditatie kleding

Er zijn vele stijlen en ontwerpen van meditatiekleding verkrijgbaar. Welke stijl je ook draagt, meditatiekleding zal altijd een belangrijk onderdeel van je meditatie zijn.

Over het algemeen dragen yoga-meditatiebeoefenaars witte kleding zoals een wit shirt met lange mouwen, een witte losse top en een witte losse broek. De stoffen zijn veelal gemaakt van zachte natuurlijke materialen, en geven een zeer ontspannen en comfortabel gevoel tijdens het mediteren.

Meditatie kleding

Waarom dragen yogi’s wit?

Veelal zie je yogi's gekleed in witte kleding van katoen of natuurlijke vezels. Dit is waarom:

Wit dragen versterkt je heilzame schild. Je aura is je schild en filtert datgene wat niet goed voor je is. Wit is reflecterend van aard. Negativiteit wordt direct van je afgeweerd. Probeer het eens en kijk of je in een lichtere stemming bent op dagen dat je wit draagt. Een lichtere gestemdheid zal je verder beschermen door gelijkaardige gedachten aan te trekken.

Het dragen van wit vergroot je aura. Je aura is een elektromagnetisch veld dat een vat is voor je levenskracht. Als het sterk is, voel je je krachtig en gezond, en zul je een opbeurend effect hebben op de mensen om je heen. Wit dragen verhoogt dit potentieel. Bovendien zul je er stralender uitzien en oplichten door zowel de aard van het wit als de uitbreiding van je auraveld.

Met wit kun je naar binnen gaan. De reflectieve aard van wit is niet alleen fysiek. Wit dragen heeft invloed op de interface tussen jou en de buitenwereld. Het zal gemakkelijker voor je zijn om naar binnen te gaan en te mediteren, en om trouw te blijven aan jezelf.

Mensen zullen op een hoger niveau met je omgaan. Omdat wit reflecterend van aard is, zullen anderen bij het naderen van jou zichzelf zien en dus met zichzelf moeten omgaan voordat ze naar je toe komen. Ze zullen waarschijnlijk anders met je omgaan vanwege je verhoogde aura.

Wit balanceert. Kleuren creëren een onbeheersbare actie in je onderbewustzijn van inspiratie, productiviteit en expansie. Kleuren hebben een buitensporig effect op het bewustzijn.

Alle kleuren staan in het witte licht. Je kunt van het witte licht alleen de frequenties opnemen die je nodig hebt, ongeacht wie je bent, omdat alle frequenties erin zitten.

Meditatiekleding

Het is belangrijk om zachte, comfortabele kleding te dragen als je mediteert. Dit maakt het gemakkelijker voor je om je te concentreren op je innerlijke zelf.

De kleding die je draagt, kan ook de toon zetten voor je meditatie. Kies kleuren die het doel van jouw meditatiesessie ondersteunen. Als je in het openbaar mediteert, houdt dan rekening met hoe je meditatiekleding de mensen om je heen beïnvloedt.

Comfort

Draag een meditatie outfit dat je zelfvertrouwen geeft. Er is geen juiste of verkeerde kleding om in te mediteren. De juiste outfit varieert van persoon tot persoon. Draag wat prettig voelt voor jou. Als je je goed voelt in de kleding die je draagt, zal je een betere meditatie hebben.

Draag losse kleding. Vermijd nauwsluitende kleding om te voorkomen dat je niet comfortabel kunt ademen en mediteren. Kies voor kleding iets aan de losse kant, maar niet zo los dat het je stoort of in de weg zit. 

Zen meditatiekleding

Voor veel beoefenaars van Zen meditatie versterkt het dragen van een speciale meditatie toga hun sterke toewijding aan hun overtuigingen terwijl ze nadenken over hun persoonlijke geloften en een sterke verbinding met de drie juwelen: de boeddhistische leringen die bekend staan als Dharma, de leraar die Boeddha wordt genoemd en de spirituele gemeenschap bekend als Sangha.

Zen meditatiekleding biedt een hoger niveau van fysiek comfort dan gewone kleding tijdens het mediteren. Gewone kleding wordt vaak als ongemakkelijk ervaren en voelt strak en vast aan als je in meditatieposities zit.

Omdat de Zen meditatie toga de uiterlijke fysieke weerspiegeling is van het innerlijke wezen van de Zen-beoefenaar, kiezen velen ervoor om eronder een Kimono of een Jubon te dragen. Deze kledingstukken helpen om de meditatiejas te beschermen tegen bijvoorbeeld transpiratie. 

Soorten Zen meditatie jassen
Meditatie jassen, ook wel meditatie toga’s genoemd, zijn gemaakt in verschillende stijlen, kleuren en stoffen. De verschillende stylen Zen meditatie jassen zijn Lay jas, een Kimono, een Hakama, het traditionele Zen Meditatie Toga en de Naga Samue.

Kleuren Zen meditatiekleding
De basiskleuren van meditatie toga’s zijn meestal zwart of bruin. Maar er zijn ook mensen die kiezen voor lichtgrijs, lichtblauw, donker blauw of wit. Hoewel monastieke meditatie jassen ook bruin of zwart kunnen zijn, zijn er ook andere populaire kleuren, waaronder oranje, wit en saffraan.

Stoffen Zen meditatiekleding
De meeste Zen beoefenaars geven de voorkeur aan meditatie kleding gemaakt van natuurlijke stoffen, zoals katoen of zijde. Voor sommige mensen laat het gebruik van natuurlijke stoffen ook een symbolische verbinding met de aarde zien. Andere populaire stoffenkeuzes zijn een mix van katoen en polyester, linnen, zijde of polyester.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg