Edelstenen & Kristallen

Edelstenen & Kristallen

Duizenden jaren lang hebben oude beschavingen de kracht van kristallen gebruikt om mentale, fysieke en spirituele blokkades los te laten, waardoor de vrije stroom van het lichaam wordt vergemakkelijkt.

Lees meer

Wat is het verschil tussen een kristal en een edelsteen?

In de wereld van alternatieve genezing zijn er twee woorden die vaak worden gebruikt en die door elkaar worden gegooid - edelstenen en kristallen. Hoewel mensen deze termen met betrekking tot genezing kunnen gebruiken, zijn deze twee heel verschillend.

Edelstenen

Een edelsteen wordt per definitie een 'edelsteen' genoemd omdat hij mooi, duurzaam en zeldzaam is. Een edelsteen moet deze drie eigenschappen hebben om zich te kwalificeren en te worden gecategoriseerd als een edelsteen. Een edelsteen is gesneden, gefacetteerd en gepolijst om in sieraden te plaatsen of om het luxe quotiënt van een product te versieren of te accentueren. Bijvoorbeeld, de veelheid aan edelstenen die in een Bvlgari-horloge wordt gebruikt, rechtvaardigt niet alleen de nominale waarde, maar voegt er echt waarde aan toe, afgezien van het een opvallend stuk maken.

Kristallen

Het woord kristal verwijst echter naar een zuivere, vaste stof met een ordelijke herhalende rangschikking van atomen en moleculen in de drie ruimtelijke dimensies. Een kristal is geen edelsteen. Bijvoorbeeld steenzout of gewone suikerkristallen. Hoewel ze beide kristallen zijn, zijn ze niet bij de verste uitrekking van de verbeelding in de buurt van edelstenen. Ze zijn ook niet zeldzaam en ook niet duurzaam. Het zijn gewoon kristallen met een geordend patroon van samenstellende atomen en moleculen.

Kristallen zoals rozenkwarts, amethist , citrien, agaat en tijgeroog worden door mystici gebruikt voor energetische heling. Sterkere, zuivere kristallen worden ook door individuen gebruikt om persoonlijk welzijn en materiële en spirituele doelen in het leven te bereiken.

Sommige 'kristallijne' mineralen, zoals robijnen en saffieren, die zowel duurzaam als zeldzaam en mooi zijn, kunnen worden aangeduid als edelstenen. Niet alle edelstenen zijn echter ook kristallen. Edelstenen van organische oorsprong - Amber, Jet, Koraal, Turkoois, Parel - zijn helemaal geen kristallen. Evenmin zijn enkele edelstenen zoals Lapiz Lazuli of Zonnesteen die bepaalde soorten stenen zijn!

edelstenen en kristallen