Hein Braat

Hein Braat

Hein Braat is één van de bekendste mantra zangers in Nederland, maar ook in vele andere landen heeft hij grote bekendheid. De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in Oosterse filosofieën zullen al kennis hebben genomen van zijn welluidende en diepdoordringende zuivere stem.

Bijna dertig jaar geleden kwam Hein Braat in aanraking met de mantra. Om zijn begrip omtrent mantra's te verdiepen heeft hij een jaar lang Sanskriet bestudeerd, de taal waarin de mantra's oorspronkelijk zijn opgesteld. 

Na jarenlange beoefening van Hatha Yoga, Purna Yoga en Kriya Yoga, vindt Hein Braat dat alles gericht is op een zoektocht naar Licht, Liefde en Eenheid, en dat dit alles onder de noemer “Yoga” valt.

Hein Braat zingt de mantra met een warme, intense stem waardoor het luisteren naar zijn gezongen mantra’s een intense ontspanning geeft. Het zingen van een mantra betekent voor Hein Braat stoppen met denken, het is een middel om voorbij de gedachten te komen; mediteren.

Hein Braat heeft meerdere cd's en muziek downloads uitgebracht en tracht ons daarin mee te nemen in de trilling van het geluid.

Een mantra is geen muziek, het is als het ware een ongenuanceerd geluid.

Echt zingen is bezig zijn met tonen, het zingen van een mantra ontstaat door gevoelens van blijheid, vreugde, boosheid, kracht, verdriet, enzovoort. Mantra zingen is een lijfelijk gebeuren. Het heeft te maken met het lichaam en de geest.

Hein Braat zingt met een "gesloten" mond, daardoor wordt het geluid voelbaar. Wanneer het geluid het juiste gevoel heeft gekregen ontsnapt het beetje bij beetje. Het is het concentreren op een bepaald gevoel, en hoe beter de concentratie, hoe beter het gevoel.

Lees hieronder meer over de verschillende cd's van Hein Braat.

Om Namaha Shivaya - Brahma Murari

Hein Braat, met zijn meer dan unieke stem, zingt de oeroude Mantra Om Namaha Shivaya. Luister er naar als een meditatie of zing mee om direct het 'verkwikkende' gevoel te ervaren, dat deze Mantra opwekt. In de Indiase devotie is juist deze Mantra veel gebruikt en er zijn talloze interpretaties van. Maar hoe dan ook, de essentie van deze Mantra is en blijft: "Ik eer het Zelf in mij". Het voortdurend reciteren van deze Mantra, geduldig en met overgave, zou niets minder dan de Verlichting tot gevolg kunnen hebben. In elk geval, deze Mantra brengt rust en bezinning. Luister of ga mee met de imponerende stem van Hein Braat en ontdek de stilte binnenin jezelf. Ook staat op deze cd de prachtige Mantra Brahma Murari. 

Om Mani Padme Hum - Om

De cd is een meditatie op zich. Door zelf mee te zingen kun je de kracht ervaren van één van de meest gebruikte en bekendste Buddhistische Mantra's. Deze Mantra, ook wel de Mani genoemd, wordt gezegd de zetel van alle Mantra's te zijn. Mocht je je eigen of een Mantra voor een speciaal doel vergeten zijn, dan is deze Om Mani Padme Hum (in het Tibetaans Om Mani Peme Hum) altijd te gebruiken als Mantra aller Mantra's. De zes lettergrepen "Om - Ma - Ni - Pad - Me - Hum" zijn gewijd aan en zullen Chenrezig aanroepen, de belichaming van mededogen. Laat Hein Braat je betoveren met zijn stem. De oeroude en zeer diepwerkende Mantra 'Om' vult het tweede gedeelte van deze cd. 

Kali Mantra - Narayana - Om Namaha Shivaya

De Mantra ter verering en viering van "Shakti". We leven in het tijdperk van Kali, waarin de wederopbloei van alle vrouwelijke aspecten van het Goddelijke overal te zien is. De Kali Mantra gaat over de drie-eenheid van schepping, behoud en vernietiging. Vaak heeft Kali een negatieve betekenis, maar niets is minder waar: het is de verbeelding van de natuurlijke cycli, het scheppende en het geven van het nieuwe leven. Shakti / Kali is het leven zelf.

Kali Mantra is het onderkennen en vereren van het diepste van elke schepping, het is de metafoor van de totale bevrijding uit het lijden, door alles te vernietigen wordt nieuw leven geschapen. Kali verschijnt in tijden, wanneer chaos en destructie omgebogen moeten worden in Liefde en Balans. Een Mantra die je diep zal raken. Op deze cd staat naast een verkorte versie van de Om Namaha Shivaya Mantra, ook de Narayana chant, waarin de ontelbare namen van het Hogere worden gereciteerd. Een fantastisch mooie cd, raakt tot diep in je wezen.

Gayatri Mantra - Maha Mrityeonjaya Mantra

Eén van de allermooiste en ook bekendste Mantra's is de Gayatri Mantra. Een invocatie om de ziel van onwetendheid en duisternis te bevrijden en om -als het zonlicht- helderheid te krijgen in onze inzichten. Inzichten om dat pad te gaan, waarop ons hart verlicht zal worden en wij een steeds hogere staat van spiritualiteit kunnen bereiken.

De tweede track op deze cd is de Maha Mrityunjaya Mantra. En dat is er niet zomaar ééntje! Deze Mantra wordt beschouwd ons te verjongen, goede gezondheid te bewaren, welzijn en voorspoed te bevorderen en te zorgen voor een lang leven in vrede, liefde, welvaart en tevredenheid. Dat lijkt heel wat, maar luister maar eens met heel je hart. Het is de Mantra van Shiva. Het wekt de Shiva kracht in jou en maakt een eind aan doodsangst en bevrijdt je uit de cirkel van leven en sterven. Meer dan indrukwekkend.


Ontdek de gehele mantra collectie van Hein Braat.