Meditatie Matten

16 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

16 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Meditatie Matten

Meditatiematten worden veelal gebruikt in combinatie met een meditatie kussen of meditatie bankje. De meditatie mat zorgt voor een goede balans tussen comfort en ondersteuning. Medtitatiematten worden voor zowel meditatie als massage gebruikt. De matten zijn zacht en aangenaam in gebruik.

Zabuton

Hoe je je lichaam ondersteunt in zitmeditatie kan het verschil maken tussen je gespannen of ontspannen voelen. De traditionele combinatie van een meditatiekussen en zabuton is de meest populaire, dit is de meest comfortabele ondersteuning voor meditatieoefeningen.

Zittend op een meditatiekussen geeft je heupen extra hoogte, waardoor je bekken naar voren kan kantelen en je wervelkolom in een rechte lijn blijft. Wanneer de wervelkolom zich in zijn natuurlijke staat bevindt, ondersteunt deze zichzelf. Wanneer je veel moeite moet doen om je houding te behouden, wordt je lichaam gespannen en moe. Het andere voordeel van een gemakkelijke zithouding is dat wanneer je de kernspieren niet gebruikt om rechtop te blijven zitten, de ademhaling gemakkelijker kan stromen. Dit helpt ook om je energie te behouden terwijl je zit.

Het gebruik van een zabuton zorgt voor nog meer comfort. Wanneer je zit, vooral voor langere periodes, kunnen je knieën, de botten in je voeten en enkels op een harde vloer pijnlijk worden. Het plaatsen van een zabuton onder je meditatiekussen of meditatiebankje voorkomt dit probleem. Het voegt daarnaast ook een extra laag isolatie toe als je op een koude vloer of in een koele ruimte zit.

Nidra yoga

Nidra yoga behoort tot de oude yoga vormen, de yogavorm wordt al duizenden jaren beoefend. De yoga vorm heeft als voornaamste eigenschap, om in een diepe staat van ontspanning te komen, die kan overgaan in een transcendente staat van bewustzijn.

Er wordt ook gezegd een droomloze slaap. Het verschil tussen een droom en visioen is dat een droom niet gebaseerd is op de werkelijkheid en een visioen een heldere staat van bewustzijn is (mogelijk tijdloos), waar een waarheid geopenbaard wordt. Zo een waarneming kan enkel zuiver zijn als men vrij is van een emotie, oordeel waarde, of persoonlijke invulling.

Nirdra yoga wordt liggend uitgevoerd en kent in de huidige tijd nieuwe namen en visualisaties. De nidra yogaoefeningen worden uitgevoerd op de grond. Om deze oefeningen comfortabel te kunnen uitvoeren zijn de wollen yogamatten of de shiatsumat Pro Yogitri zeer geschikt.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg