Meditatiekussen

Al onze meditatiekussens zijn van zeer hoge kwaliteit, comfortabel in gebruik, vormvast en hebben een perfecte afwerking. De hoogte van het meditatiekussen kan voor een beginnende met mediteren ervaren worden als te laag omdat de beenspieren moeten wennen aan de meditatie houding.

De knieën komen nog niet op de grond. Om dit op te vangen is het raadzaam om het meditatiekussen op zijn kant te zetten en dan te gaan zitten. Een andere oplossing is om op twee kussens te gaan zitten of een kussen of yogablok als ondersteuning onder de knieën te plaatsen. De ervaring leert dat de spieren snel leniger worden en dat het meditatiekussen steeds lager zal worden.

De vulling van het meditatiekussen

Meditatiekussen RajaMeditatiekussens hebben (bijna) allemaal een binnenkussen, welke gemakkelijk geopend kan worden en gevuld zijn met boekweitkaf. De zabuton daarentegen is gevuld met kapok (eco katoen) De meditatiekussens kunnen worden geopend door de rits rondom of onderop het kussen.

Het boekweitkaf waarmee het meditatiekussen is gevuld zorgt voor een goede geleiding van de lichaamswarmte waardoor het kussen koel en comfortabel blijft aanvoelen. Boekweitkaf is veerkrachtig, verkoelend, vormvast, zit prettig en geeft een goede ondersteuning waardoor lang en ontspannen kan worden gemediteerd.

Daarnaast is boekweitkaf duurzaam, geurloos en blijft lang goed. Wanneer het meditatiekussen veelvuldig wordt gebruikt slijt na verloop van tijd de vulling. Deze kan dan probleemloos worden bijgevuld. Het is goed om eens in de 1 a 2 jaar de vulling te laten ademen, dit door de vulling uit het kussen te halen en een aantal dagen op een kleed of laken te laten rusten.

Wat is boekweit?

meditatiekussen-vullingBoekweit is een pseudo graansoort, er kan namelijk door het ontbreken van gluten geen brood van worden gebakken maar het kan wel als basis dienen voor pannenkoeken. Boekweit wordt in Nederland nagenoeg niet meer geteeld. De buitenste laag van deze 'graansoort' wordt verwijdert om de boekweit geschikt te maken voor consumptie. Het kaf blijft over en is van oudsher uiterst geschikt als vulmateriaal voor onder andere meditatiekussens. De vorm van het kaf zorgt voor de veerkracht van het kussen.

Navullen van het meditatiekussen

Het boekweitkaf, in kleine en grote verpakking, voor navulling van het meditatiekussen, is via onze webshop te bestellen.

Meerdere kleuren bestellen met korting

Meerdere kleuren bestellen met korting. Wanneer u meerdere kleuren wilt bestellen is de groothandelskorting ook van toepassing. Voer eerst het totale aantal bij 1 kleur in. Bij het invoeren van de adresgegevens, in het winkelmandje, is onderaan ruimte: "Uw bericht aan ons". Geef hier de gewenste aantallen en kleuren aan, die u wilt ontvangen.

Informatieve meditatie sites

meditatiekussens.com

fascinerend.nl/meditaiekussens


Terug naar overzicht meditatiekussens...

Meditatiekussen

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg