Onderdelen 1 tot 32 van totaal 76

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 76

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Er zijn tal van opties waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van de juiste yogamat, bijvoorbeeld welke dikte past bij jouw yoga vorm maar ook bij jou als persoon, de grip, het materiaal, prijs en meer. Een goede keuze maken uit het grote aanbod aan yogamatten is daarom geen simpele opgave.

Yogamat afmeting

Het kiezen van de juiste afmeting, is doorgaans de simpelste stap. Yogamatten hebben een standaard afmeting van 183 cm lang en 60 cm breed. Voor de yoga beoefenaars die de voorkeur hebben voor een grotere afmeting, is er de 200 x 80 cm. Deze geeft je net iets meer ruimte voor alle yoga-oefeningen.

Yogamat dikte

Qua dikte raden wij yogamatten tussen circa 4 tot 6 millimeter aan. Een te dikke mat tast uw stabiliteit aan, waar een te dunne mat niet genoeg drukverdeling biedt.

Materiaal keuze yogamat

Een ander belangrijk aspect is de materiaalkeuze. De verschillende materialen hebben ieder zo de eigen unieke voor- en nadelen. De meest gekozen yogamatten zijn van het materiaal PVC, TPE en schapenwol.

Natuurrubber yoga mat

Natuur rubber is een natuurlijk product, daardoor eco vriendelijk.

Kunststof yoga mat

De kunststoffen zijn goed belastbaar en stevig. TPE is daarnaast ook zeer duurzaam, iets waar PVC beduidend minder op scoort. Daarnaast is PVC gevoeliger voor temperatuur, waardoor deze yogamatten bij koud weer stug worden en bij warm weer wat plakkerig aanvoelen.

PVC yoga mat

Tenslotte geeft PVC in het begin een lichte geur af, maar deze verdwijnt na een paar keer gebruik. Beide soorten kunststof zijn echter zeer slijtvast en vertonen zelfs na jaren intensief gebruik weinig slijtage. Schapenwol is ook een optie, een groot voordeel van dit materiaal is dat het niet alleen duurzaam, maar ook zeer comfortabel is.

Schapenwol mat voor yoga, meditatie & wellness

Schapenwol yogamatten worden naast yoga gebruikt voor meditatie en wellness. Het is wel belangrijk op te merken dat schapenwol yogamatten relatief weinig grip bieden in vergelijking tot bijvoorbeeld de TPE yogamat. Dit kan belangrijk zijn voor sommige vormen van yoga waarbij complexe asana’s of houdingen worden beoefend.

Meer weten over yoga matten?

Een yoga mat kopen maar welke?

Yogini voor uw yoga mat en yoga equipment

In onze webwinkel een breed assortiment yogamatten en yoga props, in vele diktes, materialen en afmetingen.

Standaard yoga mat

De standaard dikte van een yogamat is 4 tot 6 mm. Een te dunne mat geeft veelal onvoldoende drukverdeling en een te dikke mat kan uw stabiliteit ondermijnen. Een dikke yogamat is daarentegen uitermate geschikt voor fitness en gymnastiek. Over het algemeen is een yogamat 183 cm lang en 60 cm breed, maar zijn ook verkrijgbaar is de afmeting 200 cm lang en 80 cm breed.

Yoga en meditatie producten

Uiteraard bestaat ons uitgebreide assortiment uit meer dan alleen een yogamat, ook in onze webshop: yogakleding, yogatassen, yogablokken, meditatie ondersteunende producten, etc.

yoga mat

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg