Onderdelen 1 tot 30 van totaal 67

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 30 van totaal 67

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Yogini voor uw yoga mat en yoga equipment

In onze webwinkel een breed assortiment yogamatten en yoga props, in vele diktes, materialen en afmetingen.

Standaard yoga mat

De standaard dikte van een yogamat is 4 tot 6 mm. Een te dunne mat geeft veelal onvoldoende drukverdeling en een te dikke mat kan uw stabiliteit ondermijnen. Een dikke yogamat is daarentegen uitermate geschikt voor fitness en gymnastiek. Over het algemeen is een yogamat 183 cm lang en 60 cm breed, maar zijn ook verkrijgbaar is de afmeting 200 cm lang en 80 cm breed.

Yoga en meditatie producten

Uiteraard bestaat ons uitgebreide assortiment uit meer dan alleen een yogamat, ook in onze webshop: yogakleding, yogatassen, yogablokken, meditatie ondersteunende producten, etc.

yoga mat

Alle yogamatten

Een goede keuze maken uit het grote aanbod aan yogamatten is geen simpele opgave. Met tal van opties voor bijvoorbeeld dikte en materiaal is het belangrijk om een goed begrip te hebben van uw behoeften voor een yogamat.

Yogamat afmeting

Het kiezen van de juiste afmeting, is doorgaans de simpelste stap. Yogamatten hebben een standaard afmeting van 183 cm lang en 60 cm breed. Voor de yoga beoefenaars die de voorkeur hebben voor een grotere afmeting is er de 200 x 80 cm. Deze geven u net even meer ruimte voor al uw yoga-oefeningen.

Yogamat dikte

Qua dikte raden wij yogamatten tussen circa 4 tot 6 millimeter aan. Een te dikke mat tast uw stabiliteit aan, waar een te dunne mat niet genoeg drukverdeling biedt.

Materiaal keuze yogamat

Een ander belangrijk aspect van yogamatten is de materiaalkeuze. Verschillende materialen voelen anders aan en hebben ieder zo zijn eigen unieke voor- en nadelen. De meest voorkomende keuze voor yogamatten zijn PVC, TPE en de schapenwol mat.

Natuurrubber

Natuur rubber is een natuurlijk product, eco vriendelijk en een goede basis voor produceren van een yogamat.

Kunststof

De kunststoffen zijn goed belastbaar en erg stevig. TPE is daarnaast ook zeer duurzaam, iets waar PVC beduidend minder op scoort. Daarnaast is PVC een beetje gevoelig voor temperatuur, waardoor uw yogamatten bij koud weer stug worden en bij warm weer wat plakkerig aanvoelen.

PVC

Tenslotte geeft PVC een lichte geur af, maar deze trekt na een paar keer gebruik vanzelf weg. Beide soorten kunststof zijn echter zeer slijtvast en vertonen zelfs na jaren intensief gebruik weinig slijtage. Schapenwol is ook nog een optie voor yogamatten, maar komt minder vaak voor. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het niet alleen duurzaam, maar ook zeer comfortabel is.

Schapenwol

Schapenwollen yogamatten worden dan ook vaak gebruikt voor meditatie naast yoga. Het is wel belangrijk op te merken dat schapenwollen yogamatten relatief weinig grip geven in vergelijking met onder andere TPE. Dit kan belangrijk zijn in sommige vormen van yoga die complexe asana’s of houdingen gebruiken.

Meer weten over yoga matten?

Een yoga mat kopen maar welke?

.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg