Yoga Interieur

Yoga Interieur

Je hoeft niet het huis te verlaten om datzelfde gevoel van gelukzaligheid te krijgen dat je krijgt in je favoriete yoga of meditatiestudio.

Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Kamerschermen & Vitrage 8
  2. Yoga & Meditatie Wanddecoratie 20

Hoe creëer je je eigen yoga heiligdom?

Je hoeft dus niet eens je huis te verlaten om datzelfde gevoel van gelukzaligheid te ervaren zoals in de yogastudio. Hier zijn enkele tips om thuis een yogaruimte te maken.

Houd het eenvoudig

Ruim meubels en accessoires op die niet van belang zijn. Neem alleen items op die functioneel of mooi zijn. Verwijder alles dat geen van beide dient en richt jouw ruimte in om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Dit zal de afleiding wegnemen en je kamer veranderen in een leeg doek. Plaats in de ruimte functionele hulpmiddelen die jouw yoga of meditatie beoefening ondersteunen. Voor het beoefenen van asana’s kun je denken aan een yogamat, yogabolster of yogablokken. En als je een meditatiebeoefenaar bent dan volstaat een meditatiemat, een meditatiekussen, of een meditatiebankje of stoel met een comfortabele warme deken.

yoga mandala sjabloon

Levendig groen en natuurlijke elementen

Yoga koestert en voedt je relatie met de natuur, en helpt je echte mindfulness te bereiken met de hulp van rustgevend groen. Je kunt ervoor zorgen dat bepaalde hoeken een prachtige plant krijgen, zodat je daarop je ogen kunt laten rusten tijdens het beoefenen van yogaposes. Natuurlijke elementen kunnen het verschil maken en daarom zou je meubels van hout aan het interieur kunnen toevoegen. De combinatie van hout en planten geven een mooi aanzicht en helpen je om rust en positiviteit te creëren.

Maak een yoga altaar of een meditatie schrijn

Op de plaats waar je je dagelijkse yoga of meditatie beoefent, kun je een altaar of schrijn creëren waarop je je aandacht kunt richten. Hierop kun je objecten plaatsen die je zullen inspireren, je herinneren aan je eigen spirituele reis en praktische hulpmiddelen zijn voor in je beoefening. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kaarsen, bloemen, beelden, wierook, foto's (van mensen of plaatsen die je spirituele inspiratie bieden), muziek en boeken. In essentie creëer je je eigen heiligdom waar je kunt communiceren met jezelf en het potentieel in en om je heen.

Plaats kristallen of edelstenen 

Door kristallen of edelstenen in je yoga of meditatie ruimte te plaatsen, kun je een nieuwe wereld van intenties, energieën en krachten in je leven brengen. Van het creëren van positieve verandering tot het manifesteren van intenties, tot het geven van bescherming, verhoogde intuïtie en een dieper gevoel van compassie en onvoorwaardelijke liefde, deze kleine schoonheden kunnen je helpen om meer dieping en helderheid te krijgen.

Luister naar klankschalen of mantra’s

Geluiden zijn belangrijk, ze beïnvloeden onze gemoedstoestand. Spirituele geluidsinstrumenten worden al meer dan duizend jaar gebruikt voor genezing, reiniging en ontspanning. Geluid kan worden gebruikt om de geest te helpen zuiveren en lichaam te kalmeren, hierdoor zal je een meer rustgevende beoefening ervaren. Ontspan op de vibraties van de gong of klankschalen terwijl je mediteert op het openen van je hart voor oneindige liefde en licht. Of luister naar mantra muziek en ervaar een diepe staat van rust.

Gebruik etherische oliën

Vele yogabeoefenaars genieten van het gebruik van etherische oliën  in hun dagelijkse yogabeoefening. Deze oliën zijn in feite de levenskracht en geneeskrachtige eigenschappen van planten. Wanneer het op de juiste manier en met respect wordt gebruikt, kunnen etherische oliën extreem krachtig en helend zijn voor lichaam en geest. Vanwege al deze prachtige dingen, is het alleen maar logisch om ze te integreren in jouw yogapraktijk. Het grootste voordeel van essentiële oliën in yoga is om de geest in een ruimte van focus, concentratie en innerlijke rust te brengen.

Stel de juiste verlichting in voor sfeer

Onderschat niet de belichting. Verlichting is belangrijk en heeft een enorme impact op je humeur en welzijn. Natuurlijk kun je op elk deel van de dag yoga beoefenen, het maakt niet uit of je je asana's 's morgens of laat in de avond doet, je wilt ervoor zorgen dat de kamer goed verlicht is. Installeer indien mogelijk dimmers op bovenlichten. Kies voor lampen die functioneel en sfeer geven, Himalaya zoutlampen zijn hier een voorbeeld van en hebben bovendien een positief effect op de binnenlucht. Lichtgewicht katoenen gordijnen zijn ook een geweldige optie om te helpen bij het filteren van licht en privacy, en om zachtheid aan een ruimte toe te voegen.

Motiverende muurkunst toevoegen

Tot slot speelt motivatie een grote rol. Denk aan motiverende muurkunst in de vorm van een prachtige Mandala op de muur, of een yoga wandkleed, of zelfs ingelijste citaatkunst die de filosofieën van yoga vertelt. De mogelijkheden zijn talrijk, dus laat je verbeelding de vrije loop en versier je yoga of meditatieruimte om perfect te resoneren met je geest, lichaam en ziel. Yoga is een kunst die altijd en overal kan worden beoefend. Echter, jezelf laten gaan naar de kracht van yoga in een comfortabele, inspirerende omgeving is echt een unieke ervaring.

Gebruik bovenstaande ideeën om jouw persoonlijke yoga heiligdom te creëren, een plek waar jij gelukzaligheid en liefde voor jezelf voelt.