Mantra

18 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

18 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Mantra

Mantra's zijn trillingsformules die in stilte inwendig worden gereciteerd, gezongen of hardop worden uitgesproken. Mantra’s komen voor in het Sanskriet, maar ook in Japanse, Chinese en Tibetaanse talen.

Hein Braat definieert het begrip Mantra als een universeel geluid, een frequentie die onverwachte deuren in het bewustzijn kan openen. 

Ontdek meer over Hein Braat.

Mantra’s worden onder andere gebruikt om het hart te openen, de ontvankelijkheid te vergroten, hogere staten van bewustzijn te bereiken, genezing te bewerkstelligen of om de effecten van slecht karma af te zwakken.

Mantra’s kunnen hardop gereciteerd worden, of stil en puur geestelijk, waardoor het mogelijk is bewust de verlichtende en gelukzalige natuur van de geest te ervaren.

Door het reciteren van mantra’s of het herhalen van grondtonen is het mogelijk om het continue mentale gekwetter van het ego het zwijgen op te leggen en het energiesysteem tot één geheel van creatieve vibraties te maken, negatieve gedachtepatronen te doorbreken, de adem te verdiepen in een ritmisch patroon, het bewustzijn te stabiliseren, het gestreste zenuwstelsel in korte tijd te verfrissen en het energiesysteem te verbinden met een hogere frequentie van vibraties. Dit wordt allemaal bewerkstelligd met een minimum aan inspanning en ego bewustzijn tijdens de beoefening.

AUM

De oerklank, die benaderd wordt door het AUM, ook wel OHM (uitspraak OM), is de grondslag van alle Mantra's. Het is de oorspronkelijke mantra die ontstond ten tijde van de schepping, het moment toen de scheiding optrad tussen 'ik' en 'niet-ik'. Volgens de wetenschap van de mantra's is deze oerklank in potentie aanwezig in de basis chakra “muladhara” van de mens. Er wordt gezegd dat de 52 klanken, die weergegeven worden door de 52 letters van het Sanskriet alfabet, afkomstig zijn van die éne klank.

Klank

De klank AUM behoort in drie afzonderlijk resonerende klanken te bestaan, die van gelijke duur moeten zijn en geleidelijk in elkaar overgaan. AH wordt gereciteerd in de navelstreek, OE achter het borstbeen en MM in keel, neus en voorhoofdsholte.

Er zijn 170 manieren om het AUM te doen weerklinken en iedere manier heeft een andere uitwerking. De meest gebruikte manieren zijn: de klinker lang aanhouden, wat de omringende wereld beïnvloedt; de medeklinker zo lang mogelijk aanhouden waardoor de zanger innerlijk beroerd wordt. Wanneer dit bij het begin van een meditatie gedaan wordt, helpt het de verschillende lichamen harmonisch af te stemmen, daar het ieder deeltje magnetiseert en de weldadige krachten aantrekt.

 

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg