Yogakleding

In Yogini vind je een ruim assortiment heren- en dames yoga kleding. Onze kleding is gericht op yoga en meditatie en geschikt voor de beoefening daarvan, veelal ook geschikt voor pilates of gewoon casual. Bij de selectie van deze artikelen hebben wij veel aandacht besteed aan milieu, goede arbeidsomstandigheden en vrij van kinderarbeid.

Yoga kleding voor dames

We bieden een breed scala aan yogakleding voor dames, geschikt voor de vele yoga stijlen en meditatie vormen, smaken en verschillende budgetten. Hieronder volgen een aantal tips waarmee rekening kunt houden bij het kiezen van je yoga kleding:

 • Comfort - Comfort is een belangrijk onderdeel bij yogakleding. Je bewustzijn en aandacht dienen te liggen bij je yogaoefeningen in alle facetten, en niet op je kleding die ongemakkelijk kan aanvoelen. Het is erg belangrijk dat je niet wordt afgeleid door slecht passende kleding die niet in positie blijft terwijl je beweegt, of waarvan je voelt dat het meer onthult dan je prettig vindt.
 • Verscheidenheid yogakleding - Het type kledingstuk dat u kiest, kan verschillen afhankelijk van de stijl van Yoga die u beoefent en ook van de omgeving. Als je bijvoorbeeld Meditatie of Yin Yoga beoefent, wat vereist dat je gedurende lange tijd stil zit of herstellende houdingen aanneemt, zullen je vereisten heel anders zijn dan iemand die deelneemt aan een 'Hot of Bikram' yogales in een verwarmde ruimte. Het spreekt vanzelf dat als je langzamer of statisch beweegt gedurende bepaalde perioden, het beste is om kledinglagen te kiezen die je kunt uitdoen of toevoegen indien nodig. Als u zich in een verwarmde ruimte bevindt, wilt u misschien minder dragen. Het kan ook afhangen van hoe je je voelt over je lichaam. Je dient je gemakkelijk en comfortabel te voelen tijdens je yogaoefeningen
 • Pasvorm - Om alle bovenstaande redenen is de pasvorm van yogakleding heel belangrijk. Misschien wil je nauwsluitende kleding die bewegingsvrijheid mogelijk maakt zonder dat er extra stof in de weg zit, of je wilt graag elegantere, vloeiende stoffen die meer dekking bieden, en niet naar beneden kunnen glijden als je je omgekeerd, of die ervoor zorgen dat je niet verstrikt raakt als je beweegt. Sommige mensen willen graag hun lichaam benadrukken waarin anderen kiezen om zoveel mogelijk bedekking te hebben.
 • Lichaamstemperatuur - Of je nu kiest voor een yogatop met dunne bandjes, lange mouwen of een legging, een lange yogabroek of short is afhankelijk van je lichaamstemperatuur, de omgeving waarin je oefent, hoe vrij je je voelt om te bewegen in elke stijl en natuurlijk hoe je eruit wilt zien en voelt.
 • Stof - Het soort, het gewicht, het gevoel en de flexibiliteit van de stof zijn belangrijk voor het algehele comfort van je yogakleding. Veel mensen geven de voorkeur aan voornamelijk natuurlijke stoffen, soms organisch, voelend als een tweede huid, meestal wordt een bepaalde hoeveelheid handgemaakte 'elasticiteit' toegevoegd om ervoor te zorgen dat de kleding zijn vorm behoudt en je ook vrij laat bewegen. Er zijn enkele natuurlijke stoffen, zoals bamboe, waardoor de huid kan ademen en vocht van de huid kan worden afgevoerd. Andere mensen geven de voorkeur aan felgekleurde, overwegend handgemaakte vezels vanwege de precieze pasvorm en levendige kleuren die deze stoffen meestal hebben. Deze stoffen hebben de neiging om ook snel te drogen.
 • Visueel uiterlijk - Dit is zeer persoonlijk en varieert enorm. Veel mensen willen zich goed voelen in hun yogakleding en om die reden zullen alle bovenstaande overwegingen naast de kleur en elke opdruk of geborduurd ontwerp belangrijk zijn. Vaak zullen mensen subtielere, eenvoudige kleding kiezen voor hun yogabeoefening, omdat ze niet de aandacht op zichzelf willen vestigen of niet willen dat hun aandacht wordt afgeleid door hun kleding. Anderen kunnen gefocust blijven, ongeacht wat ze dragen.
 • Als je advies wilt over het soort kleding voor je lichaam, je yogaoefening of les, neem dan contact op en wij zullen graag je wensen bespreken en je helpen de keuze te maken die het beste bij je past. We kunnen ook alle vragen beantwoorden die je hebt over verzorging van je yogakleding of bedekking, of enige andere wens die je hebt.

De collectie van yogakleding voor vrouwen

Yogabroek  |  Yogalegging  |  Yogashort - Yogarok  |  Yogabra  |  Yogatop  |  Yoga T-Shirt  |  Yogashirt  |  Yogavest - Yogahoodie  |  Nierwarmer  |  Yogasokken - Yogawarmer  |  Yogaomslagdoek  |  Yogatas

Yoga kleding voor heren

Bij Yogini bieden we een breed scala aan yogakleding voor heren. Als je nieuw bent bij yoga of meditatie en je weet niet zeker wat je kan dragen, zijn hier enkele tips om rekening mee te houden bij het kiezen van je yogakleding:

 • Comfort - Comfort is een belangrijk onderdeel bij yogakleding. Je bewustzijn en aandacht dienen te liggen bij je yogaoefeningen in alle facetten, en niet op je kleding die ongemakkelijk kan aanvoelen. Het is erg belangrijk dat je niet wordt afgeleid door slecht passende kleding die niet in positie blijft terwijl je beweegt, of waarvan je voelt dat het meer onthult dan je prettig vindt.
 • Bedekking, pasvorm & verscheidenheid - Het soort bedekking dat je kiest, kan verschillen, afhankelijk van welke stijl van yoga je beoefent, de omgeving waarin je oefent en ook hoeveel vertrouwen je hebt in jouw lichaam. Sommige mannen zullen het hele jaar door comfortabel gekleed zijn in yoga short en een vest en anderen geven de voorkeur aan een T-shirt met een lange broek. Er zijn wijdbeens poses en inversies (je staat mogelijk ondersteboven), dus wil je ervoor zorgen dat je kleding op zijn plaats blijft. Als je niet zeker weet hoe de yogales eruit gaat zien, draag dan misschien een oud joggingbroek en een T-shirt die je al hebt tot je kunt nagaan wat de beste dekking is voor de yogales die je bezoekt.
 • Stof - Yogakleding is er in verschillende stoffen, elk met hun eigen kwaliteit. Het is belangrijk dat de stof flexibel is, zelfs aan natuurlijke vezels is een beetje elasticiteit toegevoegd om ervoor te zorgen dat het kledingstuk zijn vorm behoudt en je in staat stelt vrij te bewegen. Yogakleding voornamelijk op basis van natuurlijke vezels zorgt ervoor dat de huid kan ademen. Het is waarschijnlijk dat je tijdens je yogabeoefening zweet, dus het is belangrijk om je huid te laten ademen. Behalve dat je vrij kunt bewegen, is het belangrijk dat de kleding die je kiest ook comfortabel zit, voor meditatie of ontspanning. We hebben verschillende bamboe-viscose T-shirts, een voornamelijk natuurlijke vezel die vocht van de huid afvoert, zacht aanvoelt en heel comfortabel om te dragen is.
 • Visueel uiterlijk - Een zeer persoonlijke zaak. Je zult je goed willen voelen en ook vertrouwen hebben dat je er ook goed uit zult zien. Misschien vind je het leuk om je te onderscheiden van de andere yogabeoefenaars of val je liever niet op. De yogakleding voor mannen die we verkopen bij Yogini is grotendeels ingetogen, maar heeft subtiele 'yoga-ge├»nspireerde' prints en ontwerpen die bijzonder zijn.
 • Als je met ons wilt spreken over een van de Yoga kledingstukken die we verkopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We adviseren je graag op basis van jouw specifieke behoeften of wensen.

De collectie van yogakleding voor mannen

Yogabroek  |  Yogashort  |  Yogatanktop  |  Yoga T-Shirt  |  Yogashirt -Yogahoodie

Biologische & Duurzame Yogakleding

Naast comfort heeft onze yogakleding een groot oogmerk voor duurzaamheid. Vrijwel alles wordt gemaakt van biologisch katoen. Dit katoen wordt uitsluitend geoogst van planten die nooit aan kunstmatige mest en bestrijdingsmiddelen zijn blootgesteld. Zo zijn wij zeker van een duurzaam resultaat dat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor jou. Uiteraard houden de ontwerpers van jouw yogakleding er ook rekening mee waar deze voor gebruikt wordt.

Meditatie Kleding

Meditatiekleding bevat unieke eigenschappen wat verschilt per meditatie stroming. De Japanse meditatietechniek Zen heeft bijvoorbeeld al eeuwenlang de tradie waar zwarte kleding wordt gedragen. Bij andere meditatievormen is juist weer witte kleding van toepassing. Er zijn allerlei verschillende ontwerpen die allen een eigen betekenis hebben of bij een traditie horen. Ontdek onze collectie meditatiekleding.

Yogakleding maten

Natuurlijk zijn er veel verschillende maten in yogakkeding. Mocht je niet helemaal zeker zijn van je maat, dan kunt je eventueel gebruik maken van onze yogakleding matentabel.
Soms kan de kledingmaat per kledingmerk iets verschillen, indien dit het geval is staat dit bij het product vermeld. mocht het aangeschafte kledingstuk om welke reden dan ook niet naar wens zijn, dan hebben wij vanzelfsprekend een omruilservice of wij storten het aankoopbedrag terug.

Yoga kledingmerken

Er zijn yoga beoefenaars die naast de liefde voor yoga ook een passie hebben om yogakleding te ontwerpen. Zij hebben vanuit hun eigen drive en visie een eigen yogakleding label ontwikkelt.
Inmiddels is er wereldwijd een groot aanbod aan yogakleding. Uit dit aanbod hebben wij op zorgvuldige wijze merken opgenomen in ons assortiment die voldoen aan onze visie, wellicht is dit iets wat jou ook aanspreekt.

Elke designer heeft zijn eigen achtergrond en visie, waarbij hun artistieke eigenschappen en unieke kenmerken tot terug te vinden is in hun ontwerpen. De ene ontwerper heeft bijvoorbeeld gekozen voor een elegante uitstraling en de ander duidelijke yogasymbolen benadrukt. Hieronder ontdek je de yogakleding merken die wij aanbieden in ons assortiment.

Asquith London  |  Breath of Fire  | Curare Yoga Wear  Kamah  |  Kidneykaren  The Spirit of OM  |  Yogamasti  |  Yogistar  Kismet  |  Toesox |  OGNX  |  Schazad

 

yogakleding