Muziek - Boeken - Films

Mantra muziek

Een mantra wordt veelal gechant tijdens het mediteren, maar mantra's worden ook gezongen om lichaam en geest tot rust te laten komen. Mantra's maken je vrij van gedachten, ze kunnen diep in je systeem resoneren en daarmee rust, positiviteit of inspiratie geven.

Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Spirituele Muziek 5
  2. Spirituele films 22
  3. Yoga boeken 19

Yoga boeken

Oude wijsheid is enorm. Hoe meer je diep graaft, hoe meer er te leren valt. Hetzelfde geldt voor yoga. Hoewel yoga nu deel uitmaakt van de moderne levensstijl, gaan de wortels ver terug. De geschiedenis, technieken, filosofie├źn en de reis van het concept sinds de tijd van zijn initiatie is iets dat je moet weten. Dus de volgende keer dat je op je yogamat gaat zitten, maak je geen zorgen als je dit niet weet. Ontdek hieronder enkele van de beste yogaboeken die er zijn om erachter te komen.

Boeken over yoga

De meest bekende oude yogatekst is Patanjali's Yoga Sutra's. Voordien waren er veel boeken waarin yogaconcepten werden genoemd, zoals de Bhagavad Gita. Bhagavad Gita is een van de oude teksten die over yoga spreekt. Als je verder gaat, zijn er de Upanishads en de oudste Rig Veda. De zegels van Indus Valley Civilization kenmerken mensen in yoga asana's. Dat is misschien de vroegste manifestatie van yoga. 

Mooi is het om te weten dat wat we in onze huizen, parken, yogastudio's iets doen dat al eeuwen geleden is ontstaan. Er zijn een groot aantal boeken geschreven over yoga sinds de Indus-tijd, en je kunt er zeker van zijn antwoorden te vinden op je vragen in een van deze boeken. Yoga is complex en gevarieerd en het kost tijd om het te begrijpen. Dus, het lezen van een paar boeken is verstandig om de concepten te begrijpen en erover na te denken. 

mantra muziek