Yoga & Helende Instrumenten

Yoga & Helende Instrumenten

Klankschalen

Klankschalen produceren geluiden die een diepe staat van ontspanning oproepen en zijn een essentieel hulpmiddel bij meditatie. Naast hun traditionele gebruik voor meditatie, worden Tibetaanse klankschalen gebruikt voor diepe ontspanning, stressvermindering, holistische genezing, Reiki, chakra balanceren en wereldmuziek. Veel mensen merken dat de rijke mix van harmonische boventonen die de schalen produceren een directe invloed hebben op hun chakra's.

Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Stemvorken 21
  2. Tingsha 24
  3. Dorje & Bellen 3
  4. Gongen 5
  5. Klankstaven & Klankbuizen 10

Gong meditatie

Gong meditatie is een fascinerende geluidsoefening waarbij therapeutische trillingen en gonggeluiden worden gebruikt om heling te bewerkstelligen. Deze unieke oefening wordt ook wel een "gongbad" genoemd omdat deelnemers worden "gebaad" in geluidsgolven van de meditatie gong. Het doel van "gong meditatie" is meestal therapeutisch. Evenals mindfulness meditatie heeft ook gong meditatie veel helende voordelen, het diepere doel ervan is bewustwording en het huidige moment te waarderen.

Windgong

Windgongen zijn misschien wel het meest magische van alle instrumenten voor geluidstherapie. Wie van ons is niet verbaasd door het geluid van hen? Windgongen gaan ver terug in de tijd naar India, China en zelfs het oude Rome. De windgong is een favoriet in Feng Shui en er wordt gezegd dat het de stroom van onze levenskracht harmoniseert en maximaliseert. Omdat ze het natuurlijke luchtelement nodig hebben om ze te laten klinken en meestal vanzelf tot leven komen zonder menselijke invloed, wordt er ook gezegd dat ze elementaire kracht dragen.

gong meditatie