Yoga & Helende Instrumenten

Gong meditatie

Gong meditatie is een fascinerende geluidsoefening waarbij therapeutische trillingen en gonggeluiden worden gebruikt om heling te bewerkstelligen. Deze unieke oefening wordt ook wel een "gongbad" genoemd omdat deelnemers worden "gebaad" in geluidsgolven van de meditatie gong. Het doel van "gong meditatie" is meestal therapeutisch. Evenals mindfulness meditatie heeft ook gong meditatie veel helende voordelen, het diepere doel ervan is bewustwording en het huidige moment te waarderen.

Windgong

Windgongen zijn misschien wel het meest magische van alle instrumenten voor geluidstherapie. Wie van ons is niet verbaasd door het geluid van hen? Windgongen gaan ver terug in de tijd naar India, China en zelfs het oude Rome. De windgong is een favoriet in Feng Shui en er wordt gezegd dat het de stroom van onze levenskracht harmoniseert en maximaliseert. Omdat ze het natuurlijke luchtelement nodig hebben om ze te laten klinken en meestal vanzelf tot leven komen zonder menselijke invloed, wordt er ook gezegd dat ze elementaire kracht dragen.

gong meditatie

Yoga & Helende Instrumenten

Klankschalen

Klankschalen produceren geluiden die een diepe staat van ontspanning oproepen en zijn een essentieel hulpmiddel bij meditatie. Naast hun traditionele gebruik voor meditatie, worden Tibetaanse klankschalen gebruikt voor diepe ontspanning, stressvermindering, holistische genezing, Reiki, chakra balanceren en wereldmuziek. Veel mensen merken dat de rijke mix van harmonische boventonen die de schalen produceren een directe invloed hebben op hun chakra's.

Mediteren op de subtiele klanken van de Tibetaanse klankschaal stemt je af op het universele geluid van binnen en van buiten.

Tingsha

Bij meditatie en mantra's worden tingsha's op diverse manieren gebruikt. Ze maken je geest kalm en roepen rust in je lichaam op door de vibrerende tingsha geluiden. Het heldere, zuivere, reinigende geluid kan worden gebruikt om je voor en na de meditatie goed te laten concentreren.

Stemvorken

Stemvorken zijn instrumenten die onze innerlijke gemoedstoestand kunnen veranderen door een resonantie te creëren in onze emoties, hoofd en lichaam. Ze doen dit door een draaikolk van geluid te produceren die ons naar een stilstaand punt leidt, een moment waarop alles lijkt te stoppen en waar we onszelf opnieuw kunnen afstemmen. 

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg