Wonen & Tuin

Mediteer buiten om je verbinding met de natuurlijke wereld te verdiepen

Bloeiende bloem
Zit comfortabel op de grond of op een tuinbankje. Leg de achterkant van je handen op je dijen. Sluit voorzichtig je ogen. Stel jezelf voor als een bloeiende bloem. Ontspan je heupen. Verleng je ruggengraat naar boven alsof het een stengel is. Laat je schouders netjes loshangen van je nek als bladeren. Neem 7 tot 10 langzame, gelijkmatige ademhalingen door je neusgaten. Voel hoe het licht van de dag zachtjes je oogleden en huid raakt. Stel bij elke inhalatie je lichaam voor dat het licht absorbeert. 

Zorg bij elke uitademing voor spanning rond je slapen en de hoeken van je ogen, neus en mond. Terwijl het licht dieper doordringt, laat het de altijd aanwezige straling in je hart vonkeren. Neem nog eens 7 tot 10 soepele ademhalingen. Terwijl je inademt, nodig je de gloed uit je hart uit om je langzaam naar het binnenoppervlak van je lichaam uit te strekken. Bij elke uitademing, ontspan en laat de stralen terugwijken naar je hartcentrum. Laat de resterende spanning rond je borst, buik, keel en achterkant van de schedel los, alsof je ruimte vrijmaakt voor je innerlijke licht om helderder te schijnen. Blijf een paar minuten stil zitten. In deze stilte ben je een bloeiende bloem.

Wanneer je je compleet voelt, plaats dan je handpalmen voor je hart en buig je hoofd. Neem 3 tot 5 ademhalingen. Laat de ruggen van je handen terug op je dijen en til langzaam je hoofd op. Open voorzichtig je ogen om terug te keren naar de tuin van het leven.

yoga meditatie tuin

Wonen & Tuin

Een yogaplek in de tuin

Vier je connectie met de aarde door je yogaoefening naar buiten te brengen.

Maak van jouw tuin een sereen en harmonieuze plek die bevorderlijk is voor yoga en stille contemplatie. Meditatie- en helende tuinen worden steeds populairder, omdat mensen een fysieke omgeving willen creëren die hun behoefte aan ontspanning en een ontsnapping aan stress weerspiegelt.

Een helende tuin

Het is een enorme trend aan het worden dat mensen verlangen naar meer natuur en rust in hun leven. Er zijn steeds meer mensen die een tuin willen waarin ze kunnen wandelen, waarin ze yoga of meditatie kunnen beoefenen, of gewoon zichzelf willen terugtrekken van de dagelijkse hectiek.

Een helende tuin hoeft niet expansief te zijn. Sommige van de mooiste tuinen zijn slechts sober ingericht. Je kunt de illusie van ruimte geven door lagen en texturen te creëren.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg