Lifestyle

yoga lifestyle


Lifestyle is de manier van leven van een persoon, een groep of zelfs een hele samenleving. Het kan verwijzen naar tastbare en ontastbare factoren en het omvat een heleboel dingen. Het soort levensstijl dat je leidt, kan door veel factoren worden bepaald. Je bent je misschien niet eens bewust van wat voor soort levensstijl je vandaag hebt.

Het soort levensstijl dat je hebt is een weerspiegeling van je waarden, je ervaringen, je kijk op de wereld en je houding. Het is een manier om je eigen ik te definiëren. Maar wees je ervan bewust dat niet alle aspecten van jouw levensstijl altijd vrijwillig zijn. Sommige aspecten worden beïnvloed door de leefomgeving of andere mensen. Je bent je misschien niet bewust van de invloeden die deze factoren op je hebben, maar ze zijn er toch.

Yoga lifestyle

Je hoeft geen yogi te zijn om een yoga levensstijl te leiden. Er zijn verbazingwekkende voordelen aan het leven van de gezonde, gelukkige levensstijl van yogi's. Het minimaliseren van stress, het voeden van je lichaam, goed eten. De hele week yoga beoefenen en vriendelijkheid zijn met jezelf en met anderen zijn de belangrijkste componenten om een yogaleven te krijgen.
Yogi's zijn vaak erg gefocust op wat ze eten. Dat komt omdat wat je eet direct invloed heeft op je yogabeoefening. Negatieve stoffen hebben een negatief effect, zelfs in een korte tijd of met een korte blootstelling aan.
Verse, pure voeding en goede eiwitten vormen een gezond voedingspatroon. Een veel voorkomend gezond dieet voor een yogi bestaat uit het voeden van je lichaam met hele granen, fruit, groenten en bonen. Het is bekend dat yogi's hun inname beperken, of zich helemaal onthouden, van alcohol en koffie, omdat deze stoffen kunnen leiden tot vermoeidheid of hyperactiviteit.

Het yogi-leven draait om vrede en harmonie, en dat is precies wat een yogabeoefening voor een persoon kan doen. De meditatieve kwaliteit van het beoefenen van yoga leidt een persoon tot het zuiveren van de geest, het loslaten van zorgen en stress en het concentreren op het brengen van positieve energie in zijn of haar omgeving.
Ten slotte maken yogi's het een prioriteit om vriendelijkheid te tonen, zowel voor zichzelf als voor andere mensen. Dit is een kenmerk van iemand die heel veel geeft om yoga. Het begint eigenlijk met het veranderen van de manier waarop je reageert op andere mensen. Er zijn vele yogi's die hun uiterste best doen genereus en liefdadig te zijn tegenover mensen die het eigenlijk niet verdienen.

Aan het einde van de dag weet de yogi dat het in zijn macht ligt om positieve energie te verspreiden en dat het hem ten goede komt om de beste mens te zijn die hij voor een andere persoon kan zijn. Dat soort mindset, dat leidt tot positieve verandering, is een levensstijl die nauwelijks op een andere manier kan worden gerepliceerd. Het is empowerend, bevrijdend en gezond.


yoga lifestyle


Lifestyle producten & sfeer

De lifestyle van Yogini is yoga in de breedste zin van het woord, en wij zijn dankbaar dat we in de gelegenheid zijn om de yoga lifestyle vorm te geven in talrijke producten die daarbij passen. Wij hebben daarbij de luxepositie om alleen maar producten aan te bieden waar wij geheel achterstaan, en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan zelfzuivering. 

Sfeer is een gevoel of stemming dat kan worden ervaren in een bepaalde situatie, ruimte of omgeving en dat kan heel bepalend zijn voor je gemoedsrust. Er zijn bepaalde aspecten die een sfeer kunnen versterken zoals vorm, energie, materiaal, symbool, licht, kleur, geur of geluid.

Design wordt gebruikt om artistieke ideeën en ontwerpen tot uitdrukking te brengen. Design heeft te maken met persoonlijke smaak en gevoel. Mooi design staat gelijk aan functionele schoonheid en worden vaak bepaald door trends. Trends spelen een belangrijke rol in de ontwerpwereld, denk bijvoorbeeld aan kleuren, stoffen, materialen, vormen en stijlen. Deze trends worden vertaald naar allerlei verschillende lifestyle producten.

Yogini heeft een ruim assortiment yoga, meditatie en ayurveda lifestyle producten, producten met betekenis en die je met al je zintuigen kunt waarnemen.

Chakra Kleuren

Kleuren spelen een zeer belangrijke rol in ons leven, of we het nu beseffen of niet. Ze hebben het vermogen om onze emoties en stemmingen te beïnvloeden op een manier die weinig andere dingen kunnen.

Kleur is een universele taal, het is eenvoudig en toch zeer diepzinnig. Een kleur heeft veel betekenis en uitwerking, en speelt zich vooral af in het onderbewustzijn. Onbewust word je beïnvloed door de kleuren om je heen. We reageren op kleuren en deze geven een unieke boodschap af aan onze hersenen. Kleuren zorgen voor een bepaalde sfeer en gemoedstoestand.

De chakra wetenschap geeft veel informatie over de betekenis van kleur en waar het primair mee te maken heeft. Elke kleur heeft een bepaald effect op de verschillende energiecentra. Kleuren beïnvloeden ons fysiek, mentaal, geestelijk en emotioneel.

Onze eigen collectie Yogitri producten bestaat uit 12 unieke kleuren: rozenrood, zuiver oranje, zonnegeel, bosgroen, hemelsblauw, parelwit, lavendelpaars, aubergine, notenbruin, nachtzwart, antracietgrijs en robijnrood. Deze kleuren zijn geïnspireerd op de zeven chakra’s. De Yogitri productenlijn bestaat uit meditatiekussens, zabutons, yogabolsters, oogkussens, yogariemen, ayurveda producten en meer.

Spirituele Symbolen

Bij symbolen werkt het hetzelfde als bij kleuren. In het bijzonder hebben spirituele symbolen mystieke krachten die vaak al duizenden jaren oud zijn. Ze staan voor een kracht of energie vorm.

In onze Yogitri collectie hebben wij ook meditatiekussens met symbolen opgenomen. Deze symbolen zijn net als de kleuren geïnspireerd op de zeven chakra’s, maar ook op de boeddhistische voorspoedsymbolen, het OM symbool, het Flower of Life symbool en meer.

Elk symbool heeft zijn eigen energie en kracht en wanneer we er twee of meer samen verzamelen, versterkt de energie.

Symbolen fungeren als sleutels die een persoon helpen een bepaald energiepatroon aan te trekken dat hij of zij nodig heeft. Dergelijke patronen kunnen betrekking hebben op liefde, relaties, eenheid, mentale kracht, gezondheid, bescherming, spiritualiteit en gemoedstoestand.

Symbolen zijn meer dan alleen historische en culturele iconen. Ze kunnen ons helpen om een dieper en dieper inzicht in onze spirituele identiteit te krijgen.

yoga lifestyle wierook


Esoterische Geuren

Geuren hebben een groot effect op ons. Een geur kan je laten ontspannen of minder vermoeid laten voelen. Geuren beïnvloeden de sfeer van een ruimte en worden bij aromatherapie ingezet vanwege hun werking op lichaam en geest.

Etherische oliën worden op natuurlijke wijze veelal uit materiaal van bloemen, bomen, kruiden, specerijen en citrusvruchten gewonnen. Ze bevatten in een hele geconcentreerde vorm de geurstof, de ziel, de levenskracht en de levensenergie van de plant.

De werking van etherische oliën is indrukwekkend en veelzijdig. Afhankelijk van de etherische olie kan het zowel opwekkend, stimulerend, kalmerend alsook ontspannend werken. De etherische oliën zijn hulpbronnen om je balans te hervinden, je energie te ondersteunen en te versterken.

De etherische oliën worden in ons lichaam opgenomen door de huid, neus, slijmvliezen en longen. Ze hebben invloed op ons energiesysteem, onze aura’s en chakra's. Bij gebruik van etherische oliën is het belangrijk dat deze echt, natuurlijk, en zuiver zijn.

Wierookstokjes zijn gespleten bamboehoutjes met rondom een mengsel bestaande uit houtskool en gemalen bast van een exotische boom. Dit mengsel dient als kleefstof en voor de geur worden houtpoeders en etherische oliën toegevoegd. Na toevoeging van water vormt dit mengsel door de kleefstoffen een soort pasta. Deze pasta wordt met de hand om het bamboestokje gerold, waarna de stokjes gedroogd worden.

In oude tradities wordt gezegd dat alles in de wereld is opgebouwd uit vijf elementen: aarde, lucht, water, vuur en ether. Interessant is dat wierook een product is dat alle vijf elementen in zich combineert. Wierook bestaat uit aarde ingrediënten, verspreidt via de lucht, wordt bereid met water en wordt actief door vuur. Wierook heeft een etherische werking, het kalmeert, beschermt, en trekt positiviteit aan. Wierook werkt harmoniserend en helend. Wierook is een uniek en spiritueel product met vele toepassingen op het gebied van gevoel, verstand en lichaam.

Behalve het rustgevende effect van wierook komt het effect van de geur. Iedere geur heeft een bepaald effect, maar dat verschilt per persoon. Zo kan een geur je blij maken, fris, zekerder, of actiever, of je voelt je er meer geborgen door. De geur van wierook beïnvloedt je stemming, gevoel, verstand, het ondersteunt emoties en het kan je geestelijk of lichamelijk tot rust brengen.

Zuiverend Geluid

We hebben allemaal het vermogen om energie te voelen en te zuiveren, omdat we van energie zijn gemaakt. Alles in ons Universum, of je het nu kunt zien of niet, is samengesteld uit en samengehouden met energie. Het bed waar je in slaapt, de gedachten die je denkt, je emoties, de muziek waar je naar luistert, je auto bestaat uit kleine deeltjes die trillen op specifieke frequenties. Hoe langzamer de trilling, hoe dichter de materie lijkt, zoals een tafel. Hoe hoger de vibratie, hoe minder vast, zoals geluid en licht. Daarom is het erg belangrijk om regelmatig ruimtegebrek uit te voeren om oude stilstaande energie op te ruimen om plaats te maken voor nieuwe levendige energie, en geluid kan worden gebruikt om je vibratie en de omgeving waarin je leeft te fine-tunen.

Er zijn veel technieken om een ruimte te zuiveren. Tingsha's zijn twee metalen cimbalen bevestigd met een leerkoord dat wordt gebruikt in Tibetaanse Boeddhistische Rituelen. Ze zijn tegenwoordig populair in veel culturen voor yoga, meditatie, genezing en het opruimen en reinigen van een ruimte. Wanneer de twee cimbalen elkaar raken, produceren ze een zuiver reinigend geluid dat lage vibratie-energie kan wissen of sommigen zeggen negatieve energie.

Tingsha's worden al eeuwenlang gebruikt door Tibetaanse boeddhisten om zich voor te bereiden op meditatie. Ze maken je geest wakker en roep rust in je lichaam en geest op met de vibratie van de tingsha-geluiden. Het heldere, zuivere, reinigende geluid kan worden gebruikt om de geest voor en na de meditatie te laten concentreren.

Geluid is een vibrerende trilling die opgenomen kan worden in ons systeem. Klankschalen worden al eeuwenlang gebruikt voor healing- en meditatiedoeleinden. Ze creëren een reeks geluiden om de normale trillingsfrequenties van zieke, ziel en delen van het lichaam die uit balans zijn te herstellen.

Tibetaanse klankschalen, worden 'geslagen en gezongen' in specifieke ritmische patronen om vibrationele geluidsharmonieën te creëren met de frequentie van "AUM" of "OM". Deze geluidsfrequentie die bekend staat als Perfection beïnvloedt het sympathische zenuwstelsel terwijl je hersengolven worden gesynchroniseerd met de vibraties van de kommen. De harmonische trillingen schakelen de ontspanningsreflex in en vertragen de luchtwegen, de hersenen en hartslag, verstoren de pijnreflex, en creëren een diep gevoel van welzijn.

Eterische Energie

Edelstenen zijn enkele tientallen miljoenen jaren geleden door processen in de aarde ontstaan. De kleuren en vormen zijn ontstaan door een samenstelling van energie. Het energieveld van de verschillende edelstenen wordt beïnvloedt door de geometrische vorm, kleur en vibratie. Elke steen bestaat uit minuscule kristallen die constant in beweging zijn en zo een energie of frequentie uitzenden. De kleur van de edelsteen speelt ook een dynamische rol in de helende energie van de steen. Het spel van energie en kleur kan stimuleren of kalmeren, zuiveren of genezen.

Edelstenen kun je eenvoudig los bij je dragen of als sieraad, om ze hun werk te laten doen. Maar je kunt ze ook in een ruimte plaatsen om de energie in die ruimte te versterken of positief te beïnvloeden. Met verschillende combinaties van stenen kun je zelfs helend water maken dat je kan drinken of kan gebruiken in bad of voor een voetenbad.

Heilige ruimtes zijn tegenwoordig onderdeel geworden van vele yogastudio's en meditatieruimtes. Het gebruik van kristallen in deze ruimtes voegt een prachtig stuk aardse energie toe en zorgt voor een vredige, aardende aanwezigheid. Amethyst is bijvoorbeeld een van de meest populaire kristallen voor meditatieruimtes, omdat het positieve energie uitzendt en een diepere staat van meditatie bevordert.

yoga lifestyle edelstenen