Filosofie van de kleuren en symbolen

Wat zijn chakra's? De chakra's of energiecentra, zijn de hoofdverdelers van subtiele levenskracht in ons lichaam. Er zijn zeven grote chakra's gerangschikt langs de wervelkolom, met openingen naar voren en naar achteren, en met directe verbindingen naar alle belangrijke organen.

chakra kleuren symbolen

Het Sanskrietwoord Chakra vertaalt letterlijk naar wiel of schijf. In yoga, meditatie en ayurveda verwijst deze term naar wielen van energie door het hele lichaam. Er zijn zeven hoofdchakra's, die de ruggengraat vormen, beginnend vanaf de basis van de ruggengraat tot aan de kruin van het hoofd. Om een chakra in het lichaam te visualiseren, stel je een wervelend rad van energie voor waar materie en bewustzijn samenkomen. Deze onzichtbare energie, Prana genaamd, is een vitale levenskracht die ons levend en gezond houdt.

De zeven chakra's

1ste Chakra, wortel chakra, Muladhara, kleur rood, geur kaneel, nootmuskaat, kruidnagel
2de Chakra, sacraal chakra, Swadhishthana, kleur oranje, geur ceder, zilverspar, rozemarijn
3de Chakra, zonnevlecht chakra, Manipura, kleur geel, geur bergamot, citroen, grapefuit
4de Chakra, hart chakra, Anahata, kleur groen, geur lavandin, sinaasappel, mandarijn
5de Chakra, keel chakra, Vishudda, kleur licht blauw, geur marokkaanse roos, kamille
6de Chakra, voorhoofd chakra, Ajna, kleur indigo blauw, geur lavendel, kamille, zilverspar
7de Chakra, kruin chakra, Sahasrara, kleur violet en wit, geur patchouli, labdanum, frankincense

Yogitri kleuren en symbolen

Naast het aanbod van andere merken bieden wij in onze webshop ook eigen ontwerpen aan onder het label Yogitri. De Yogitri yoga en meditatie collectie bestaat uit 12 unieke kleuren en symbolen welke zijn geïnspireerd door de zeven chakra's. De Yogitri kleuren zijn rozenrood, zuiver oranje, zonnegeel, bosgroen, hemelsblauw, parelwit, lavendelpaars, aubergine, notenbruin, nachtzwart, antracietgrijs en robijnrood. Door de diversiteit aan kleuren, modellen en symbolen zijn de yogaproducten en accessoires eenvoudig met elkaar te combineren.

Het Yogitri assortiment bestaat onder andere uit meditatiekussens, zabutons, meditatiedekens, yogariemen, yogabolsters, oogkussens, yogarugs, yogahanddoeken, yogakleding en meer. 

 

Ontdek de unieke collectie meditatiekussens met symbolen van Yogitri.