Biosun oorkaarsen

biosun oorkaarsen


De magie van het vuur heeft ons al sinds de oertijd gefascineerd. Met de beheersing van dit element beschikt de mens over warmte en licht. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als natuurmiddel gebruikt en is in vele verschillende culturen toegepast.

Geschiedkundige wortels vinden wij terug bij de steppe volkeren van Siberië, in Azië en bij de Noord- en Zuid-Amerikaanse Indianen. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremonieën

Hopi Indianen en oorkaarsen

Door de Hopis, de oudste Pueblostam met een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit, kwam dit gebruik weer naar Europa dank zij het professionele engagement van BIOSUN. Sinds 1985 zijn wij als eerste onderneming begonnen om het gebruik van de oorkaarsen verder te onderzoeken en weer in de belangstelling te brengen. Vanaf die tijd hebben steeds meer mensen in onze cultuur de weldoende werking van deze oeroude ceremonie leren kennen en waarderen.

BIOSUN Oorkaarsen werken lichaamszuiverend

Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht is te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, dit zorgt voor een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een "bevrijdend" aanvoelende drukregeling in het oor- voorhoofd- en bijholten gebied.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk- en pijnverminderend, vooral in hoofd- en oorgebied. Spontaan kan dit eveneens een vrijere neus ademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

Waarbij gebruik je Biosun oorkaarsen?

  • oorontsteking, pijn of prop in het oor
  • doofheid en gehoorzwakte
  • ontsteking van neus en bijholten 
  • voorhoofdsholteontsteking 
  • oorsuizingen
  • migraine 
  • neusverkoudheid
  • stress
  • activering van stofwisselings- en lymfefuncties in het hoofd

Wilt u meer informatie over het gebruik van Biosun oorkaarsen, lees meer.

Terug naar oorkaarsen bestellen


oorkaarsen biosun