Meditatie Banken

23 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

23 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Meditatie Banken

De ideale houding voor meditatie heeft drie essentiële kenmerken: de houding is stabiel, recht en comfortabel.

Meditatiebanken zijn speciaal ontworpen voor knielende meditatieoefeningen, en worden gebruikt om tijdens het mediteren een fijne houding aan te nemen. Het doel van een meditatiebankje is om het bovenlichaam te ondersteunen en het gewicht op de knieën, schenen en enkels tijdens knielende meditatie te verminderen.

Voordelen meditatiebankje

Natuurlijke uitlijning
Een vrij bovenlichaam dat zichzelf moet balanceren, houdt de kernspieren vast, traint en versterkt, en vermindert de neiging tot verslapping. Een natuurlijke uitlijning helpt ook de nekbelasting te verminderen en spierspanning in de schouders te voorkomen.

Open zithoek
De specifieke hoek en curve van de zitting roteren de heupen naar voren, waardoor het gedeelte tussen het boven- en onderlichaam wordt geopend, en schadelijke compressie belasting op de lage rug wordt verminderd.

Geen gevoelloosheid
Omdat het lichaamsgewicht gelijkmatig wordt verdeeld, de bloedsomloop in de benen verbeterd en zwaarte of zwelling nemen af door een statische zit.

Diepere ademhaling
De knielende zitpositie is vergelijkbaar met rechtop lopen, het maakt de longen en bovenste organen vrij en zorgt voor een diepere ademhaling.

Verbeterde concentratie
Verhoogde zuurstoftoevoer en intuïtief comfort resulteren onbewust in een verbeterde concentratie en concentratievermogen.

Handig is dat sommige bankjes zijn voorzien van scharnieren zodat je het meditatiebankje kunt inklappen tot een compact formaat en makkelijk kan meenemen.

Voor een nog meer comfortabelere en zachtere zit is een meditatiebankje heel fijn te combineren met een meditatiemat of zabuton.

Ontdek ook onze andere meditatieproducten zoals meditatiekussens, meditatiestoelen, oogkussens en meditatiedekens.

 

 

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg