Yoga Bolsters

Yoga Bolsters

 

Yoga Bolsters worden gebruikt bij yogaoefeningen en helpen om op een veilige en comfortabele manier bepaalde asana's te kunnen uitvoeren. Er zijn drie soorten yogabolsters; de ronde yogabolster, rechthoekige yogabolster en de pranayama yogabolster. Elk van deze bolsters heeft zijn eigen voordeel en wordt gebruikt voor verschillende houdingen. Meer informatie over de yogabolster

Ondersteuning yogabolster

Yoga bolsters dienen stevig te zijn om een productieve en comfortabele yogaoefening mogelijk te maken. Het gebruik van een yogabolster bij ademhalingstechnieken helpt de lange spieren aan beide zijden van de wervelkolom te ondersteunen. Hierdoor kunnen de spieren zich volledig ontspannen. Terwijl je borstkas zich uitstrekt, word je ademhaling trager en daardoor dieper. Een yoga bolster ondersteunt je lichaam tijdens het uitvoeren van yoga oefeningen, zodat je houdingen langer kunt vasthouden.

Modellen yogabolsters

Rechthoekige yogabolster
De rechthoekige bolsters hebben vlakke zijden aan de bovenkant, onderkant en zijkanten. Deze vorm zorgt voor een stabiele balans omdat deze bolster niet kan rollen. Deze bolsters zorgen voor een goede rugondersteuning bij liggende posities. Dit biedt comfort aan de ruggengraat en de heupen wanneer je yoga houdingen uitvoert die druk uitoefenen op je rug. Rechthoekige bolsters kunnen ook worden gebruikt in yogaposes waar je het lichaam naar voren buigt.

Ronde yogabolster
De ronde yogabolster hebben een cilindrische vorm. Afgeronde bolsters zijn erg goed voor rugondersteuning en yoga houdingen die de borst openen met een kromming in de rug, zoals de ondersteunde rug-buig-houding. Vergeleken met een rechthoekige bolster is de ronde bolster ook goed voor het ondersteunen van ledematen, zoals bijvoorbeeld onder gebogen knieën.

Pranayama bolster
De pranayama bolsters, oorspronkelijk ontworpen door Iyengar, worden veelal in de lengte langs de wervelkolom gebruikt om de ribbenkast te helpen openen voor het beoefenen van pranayama, ofwel diepe ademhalingsoefeningen. Het kussen helpt om meer ruimte te creëren in het gebied van de longen en solar plexus, zodat er meer zuurstof kan circuleren. Deze bolsters kunnen ook worden gebruikt om de bovenrug en de longen te openen voor mensen die nog steeds aan hun flexibiliteit werken.

Bij welke yogastijl wordt een bolster gebruikt?

Bolsters worden veel gebruikt bij yogatherapie, waar een bolster onder verschillende delen van het lichaam kan worden geplaatst voor stevige maar comfortabele ondersteuning om totale ontspanning te stimuleren. Yoga kan een diep rustgevend effect hebben op de geest en het zenuwstelsel. Een bolster wordt veelal gebruikt bij yogastijlen zoals Hatha Yoga, Yin Yoga, Restoratieve Yoga, Zwangerschapsyoga en Iyengar Yoga.

 

Filter
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Yogabolster ECO Ekagrata rond
  Vanaf € 62,95 Vanaf € 0,00
 2. Yogabolster ECO Pratyak recht
  Vanaf € 62,95 Vanaf € 0,00
 3. Yogabolster ECO Pranayama
  Vanaf € 22,95 Vanaf € 0,00
 4. Yoga Bolster Bodhi rond
  Vanaf € 55,95
 5. Bodhi Kussen
  Vanaf € 39,95
 6. Kussen Spirit of OM
Filter
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst