Ayurveda Lichaams- reiniging

Voordelen Ayurvedische lichaamsreiniging

In principe is een Ayurvedische lichaamsreiniging gericht op het verwijderen van gifstoffen en overtollige vata, pitta en kapha energie uit de weefsels en het spijsverteringskanaal, zodat deze kunnen worden geëlimineerd. Hoewel dit best een behoorlijk proces is, is een Ayurvedische reiniging zeker de moeite waard. Het eindresultaat is een aangenaam gevoel van balans en een algehele vebeterde gezondheid.

ayurvedische lichaamsreiniging

Wat doet een Ayurvedische lichaamsreiniging?

Een ayurvedische reiniging helpt bij het herstellen van de rust van de mind en het zenuwstelsel; bij het aarden van mentale, spirituele en emotionele gebieden; bij het voeden en verbeteren van energie, vitaliteit en enthousiasme voor het leven; bij het ondersteunen en het behouden van een gezond lichaamsgewicht; het herstellen van een evenwichtige slaapcycli; het herstellen van de natuurlijke balanssituatie; de weefsels voor te bereiden op diepe voeding en verjonging en helpt bij het bevorderen van een optimale gezondheid.

Hoe ontgif je je lichaam?

Ontgiften is een oud proces dat teruggaat tot zover de geschiedenis ons dat kan vertellen. Er zijn vele effectieve technieken die op gezonde wijze het lichaam van gifstoffen kunnen ontdoen. De Ayurvedische lichaamsreiniging Panchakarma is daar een van.

Panchakarma, ayurvedische detox

Onze lichamen zijn fascinerend en hebben het vermogen om zichzelf te genezen. Maar denk je dat je levensstijl en gewoonten dat altijd toelaten? Panchakarma is de meest effectieve detoxmethode van Ayurveda die je lichaam in balans brengt, ontgift en geneest. Je lichaam verzamelt gifstoffen vanwege slechte voeding, slechte lichaamsbeweging en levensstijlkeuzes en moet van tijd tot tijd ontgiften om gezond te blijven.

Wat is Panchakarma?

Panchakarma is een proces dat vijf methoden omvat om de dosha's (vata, pitta, kapha) in je lichaam in balans te brengen. Panchakarma reinigt je weefsels diep, verwijdert gifstoffen, pakt diepgewortelde stress en ziekte aan.

Soorten Panchakarma

De vijf soorten Panchakarma zijn Vamana, Virechana, Nasya, Basti en Raktamoskshana. Bij deze methoden worden massages, oliebaden en nasale toedieningen toegepast. Het is een aangename en rustgevende ervaring. Panchakarma is een cruciaal onderdeel van Ayurveda dat helpt een evenwichtige staat van lichaam, geest en bewustzijn te bereiken door ontgifting en verjonging.

Ayurveda Lichaams- reiniging

Behalve een korte of een intense lichaamsreiniging, kun je ook eenvoudig dagelijks detoxen. Dagelijks detoxen is eigenlijk best belangrijk omdat je lichaam iedere dag opnieuw gifstoffen te verwerken heeft.

Dagelijks detoxen, hoe doe je dat?

Het is vrij eenvoudig. Begin elke dag met deze simpele stappen om je mind en lichaam te detoxen.

Yoga, pranayama en meditatie

Een eenvoudige ochtendritueel zoals bijvoorbeeld de zonnegroet, een diepe ademhalingsoefening, gevolgd door een moment van het stilleggen van de mind. Kies een meditatie die voor jou het prettigst werkt.

Gebruik van een Tongschraper

Veel mensen hebben een witte of gele laag op hun tong. Deze laag wordt in de Ayurveda ook wel Ama genoemd. In de Ayurveda wordt het schrapen van de tong met een tongschraper (iedere ochtend vòòr het tandenpoetsen) aanbevolen om deze aanslag op de tong te verwijderen en tevens een frisse adem te behouden.

Oil Pulling

Wist je dat je mond een broedplaats is voor bacteriën? Olie trekken is een oud Ayurvedisch gebruik, waarbij koudgeperste biologische kokosolie of sesamolie wordt gebruikt om je keel, tandvlees en tanden te reinigen.

Neti pot

Helpt bij pollen en andere allergenen in de neusholte. Om de neusholte te reinigen wordt met behulp van dit neuskannetje een zoutoplossing in de neus gegoten. Als je een netipot regelmatig gebruikt, kan het een van de beste remedies tegen allergieën zijn.

Zelfmassage met warme kruidenolie

Dit is een fijne en aangename manier om jezelf te ontspannen. Bij een Ayurvedische detox zorgt een oliemassage ervoor dat opgebouwde toxines makkelijker loslaten. Bovendien kalmeert de warme natuurlijke olie ook het zenuwstelsel.

Eet puur

Vermijd bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suikers, alcohol, cafeïne en niet-biologische groeten en fruit.

Drink detox thee

Drink een paar kopjes detox thee gedurende de dag. Je kunt ook zelf thee maken, gebruik daarvoor ingrediënten zoals, gember, kurkuma, venkel en zoethout.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg