Ayurveda Lichaamsreiniging

Ayurveda Lichaamsreiniging

Behalve een korte of een intense lichaamsreiniging, kun je ook eenvoudig dagelijks detoxen. Dagelijks detoxen is eigenlijk best belangrijk omdat je lichaam iedere dag opnieuw gifstoffen te verwerken heeft.

Lees meer
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  1. Oorkaarsen 14
  2. Netipot 8
  3. Klysma 2
  4. Detoxkuur 2

Voordelen Ayurvedische lichaamsreiniging

In principe is een Ayurvedische lichaamsreiniging gericht op het verwijderen van gifstoffen en overtollige vata, pitta en kapha energie uit de weefsels en het spijsverteringskanaal, zodat deze kunnen worden ge├źlimineerd. Hoewel dit best een behoorlijk proces is, is een Ayurvedische reiniging zeker de moeite waard. Het eindresultaat is een aangenaam gevoel van balans en een algehele vebeterde gezondheid.

Wat doet een Ayurvedische lichaamsreiniging?

Een ayurvedische reiniging helpt bij het herstellen van de rust van de mind en het zenuwstelsel; bij het aarden van mentale, spirituele en emotionele gebieden; bij het voeden en verbeteren van energie, vitaliteit en enthousiasme voor het leven; bij het ondersteunen en het behouden van een gezond lichaamsgewicht; het herstellen van een evenwichtige slaapcycli; het herstellen van de natuurlijke balanssituatie; de weefsels voor te bereiden op diepe voeding en verjonging en helpt bij het bevorderen van een optimale gezondheid.

Hoe ontgif je je lichaam?

Ontgiften is een oud proces dat teruggaat tot zover de geschiedenis ons dat kan vertellen. Er zijn vele effectieve technieken die op gezonde wijze het lichaam van gifstoffen kunnen ontdoen. De Ayurvedische lichaamsreiniging Panchakarma is daar een van.

Panchakarma, ayurvedische detox

Onze lichamen zijn fascinerend en hebben het vermogen om zichzelf te genezen. Maar denk je dat je levensstijl en gewoonten dat altijd toelaten? Panchakarma is de meest effectieve detoxmethode van Ayurveda die je lichaam in balans brengt, ontgift en geneest. Je lichaam verzamelt gifstoffen vanwege slechte voeding, slechte lichaamsbeweging en levensstijlkeuzes en moet van tijd tot tijd ontgiften om gezond te blijven.

Wat is Panchakarma?

Panchakarma is een proces dat vijf methoden omvat om de dosha's (vata, pitta, kapha) in je lichaam in balans te brengen. Panchakarma reinigt je weefsels diep, verwijdert gifstoffen, pakt diepgewortelde stress en ziekte aan.

Soorten Panchakarma

De vijf soorten Panchakarma zijn Vamana, Virechana, Nasya, Basti en Raktamoskshana. Bij deze methoden worden massages, oliebaden en nasale toedieningen toegepast. Het is een aangename en rustgevende ervaring. Panchakarma is een cruciaal onderdeel van Ayurveda dat helpt een evenwichtige staat van lichaam, geest en bewustzijn te bereiken door ontgifting en verjonging.

Meer informatie over Ayurveda.

ayurvedische lichaamsreiniging