Etherische Olie & Verdampers

Etherische Olie & Verdampers

Etherische Olie

 

Etherische oliën zijn geconcentreerde plantenextracten die de natuurlijke geur en smaak of 'essentie' van hun bron behouden.

Behalve dat de geuren van etherische oliën kunnen worden ingeademd, kunnen de oliën ook verdund op de huid worden aangebracht. Etherische oliën kunnen je reukvermogen stimuleren of medicinale effecten hebben als ze via de huid worden opgenomen.

Etherische olie als aroma therapie

Een van de beste manieren om te beginnen met etherische olie is om deze te gebruiken in een olie verdamper. Zoek een etherische olie met een aroma waarvan je geniet, vul de verdamper met water, voeg een paar druppels olie toe en doe de brander aan! Het aroma zal onmiddellijk verspreiden.

Waarom zou je de geur van de olie willen verspreiden? Afgezien van het feit dat je kamer lekker ruikt, bieden essentiële oliën een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Ze kunnen je helpen de lucht te reinigen, je energie te geven of je te ontspannen, je stemming te verbeteren, en nog veel meer! De voordelen zijn afhankelijk van de soort essentiële olie.

Etherische olie als lichaamsverzorging

Van heerlijk geurende lotions die je huid zacht maken tot borstwrijven dat helpt je luchtwegen te openen, er zijn vele mogelijkheden. Etherische oliën dien je altijd eerst te verdunnen alvorens je ze op de huid aanbrengt.

Gewone basisoliën zijn de meest voor de hand liggende keuzes om etherische oliën te verdunnen, maar zijn ze niet de enige optie. Lotions, crèmes, boters, shampoos, conditioners, Castilla-zeep en aloë jellies zijn fantastische keuzes om je oliën te verdunnen, en veel van deze producten kunnen natuurlijke conserveringsmiddelen bevatten die geschikt zijn voor jouw behoeften.

Dosering verdunnen etherische olie

Etherische olie dient altijd verdund te worden (behalve lavendel en tea tree) zodat de verhouding maximaal 8% is op de basisolie of basisproduct. Normaal is de verhouding ongeveer 2% op een basisolie. Je hebt dus maar héél weinig etherische olie nodig op een basisolie. Afhankelijk van je gebruik, bijvoorbeeld als je weinig massageolie gelijktijdig gebruikt, gebruik je 3% etherische olie op een basisolie. Wanneer je royaal bent in het gebruik van je massageolie, gebruik je minder etherische olie (rond 1%) op je basisolie.

Bijvoorbeeld 50 ml basisolie met 1% etherische olie > 10 druppels (0,5 ml) of 50 ml basisolie met 2% etherische olie > 20 druppels (1 ml).

Let op:
Wanneer etherische oliën worden ingeademd of gecombineerd met een basisolie voor gebruik op de huid, worden de meeste essentiële oliën als veilig beschouwd.

Ze kunnen echter bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken zoals allergische reacties of hoofdpijn, vooral als ze direct op de huid worden aangebracht. Etherische oliën zijn niet bedoeld om te worden ingeslikt.

Hoogwaardige etherische oliën bevatten alleen zuivere plantenextracten die worden geëxtraheerd door middel van destillatie of koud persen. Vermijd oliën die zijn verdund met synthetische geurstoffen, chemicaliën of oliën.

Namaste zuivere etherische oliën

In ons assortiment vind je etherische oliën van het merk Namaste. Deze 100 % pure oliën zijn behalve het aromatiseren of het zuiveren van ruimtes ook uitermate geschikt voor aroma/therapeutische toepassingen of als bad additieven.

De oliën van Namaste zijn van bijzonder hoge kwaliteit en voldoen aan hoge Europese eisen. De oliën worden zoveel mogelijk door biologische teelt of door wildpluk verkregen. De Namaste etherische oliën worden gedestilleerd van bladeren, twijgen, zaden, bloemen en wortels en hout.

 

Filter
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst