20 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

20 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Yogamatten Dik

Yogamatten die iets dikker zijn dan de standaard mat, zijn onder andere aan te raden voor de yogavormen zoals Bikram Yoga, Hot Yoga en Power Yoga maar ook voor de beginnende yoga beoefenaar, die op zoek is naar een yogamat met meer comfort. Dikkere yogamatten bieden een goede demping en isoleren op een koude ondergrond. De extra dikke yogamatten worden voornamelijk gebruikt door mensen die Pilates beoefenen en soms bij Restorative Yoga.

Standaard yogamat 4 mm

Een yogamat van 4 mm dikte is de meest gebruikte yogamat en heeft een perfecte combinatie van comfort, grip, demping en gewicht. Als je vaak aan yoga doet zijn de 4 mm yogamatten zeer geschikt omdat ze een goede demping bieden voor je polsen en knieën. Voor wat betreft grip is deze mat ook erg fijn, handen en voeten glijden tijdens de verschillende yogaoefeningen niet weg. Bovendien zijn deze matten licht qua gewicht en dun genoeg om elke dag mee te nemen naar de yoga studio.

Dikke yogamat 5 - 6 mm

Yogamatten met deze dikte zijn de norm. Een groot deel van deze matten valt onder de maximale dikte. Deze yogamatten bieden een goede demping, maar zijn minder stabiel bij staande yogahoudingen. Dikke yogamatten kunnen je het gevoel geven dat je minder contact met de vloer hebt doordat ze zacht zijn. Deze dikkere matten kunnen zwaar zijn qua gewicht.

Extra dikke yogamat 1 - 1.5 cm

Dit is de dikste mat onder de yogamatten en biedt de meeste demping, waardoor het een geschikte metgezel is voor mensen die Pilates beoefenen. Vanwege de dikte, is deze mat niet echt geschikt voor yogagebruik. Balanshoudingen kunnen moeilijk zijn met dit soort matten, waardoor staande yogaposes moeilijk uitvoerbaar zijn.

Schapenwol yogamat 1.5 - 2 cm

Een schapenwol yogamat is vrij dik en wordt gebruikt bij verschillende yogavormen. Vanwege het materiaal zijn wollen matten zwaarder dan andere yogamatten. Schapenwol heeft een zachte, verwarmende eigenschap en daardoor is een yogamat van wol een fijne mat, vooral bij milde yogastijlen zoals Kundalini Yoga, Yin Yoga, Restauratieve Yoga en Meditatie.

Een yoga mat kopen maar welke?

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg