Meditatie hulpmiddelen

Meditatie

Meditatie is een ontmoeting met het Zelf. Het is een middel om onze fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid of welzijn te transformeren of in balans te houden.

Er zijn veel voordelen aan regelmatig mediteren, die zich uitstrekken tot een verbeterde kwaliteit van leven en gemoedstoestand. Het is ook een uitstekende manier om je geest te trainen om in het huidige moment te blijven, in plaats van te veel in het verleden of de toekomst te leven.

Ontdek wat meditatie precies betekent en hoe het een methode kan zijn om dichter bij jezelf te komen.

Meditatiekussens

Vele mensen die mediteren vinden het fijn om een kussen te gebruiken tijdens een meditatiesessie. Het juiste type meditatiekussen helpt het lichaam om de juiste houding aan te nemen en te behouden. Een meditatiekussen biedt het comfort dat nodig is bij het beoefenen van meditatie.

Een meditatiekussen is een hulpmiddel om het lichaam op een juiste en comfortabele wijze te ondersteunen. Als het lichaam onvoldoende wordt ondersteund, kunnen benen, ruggengraat, heupen, schouders en hoofd verkeerd uitgelijnd raken, iets dat voor veel hinder kan zorgen. Het kan zelfs blijvend ongemak veroorzaken als je blijft oefenen zonder de juiste ondersteuning. Dat is de belangrijkste reden waarom de meeste mensen een meditatiekussen gebruiken tijdens het mediteren.

Ontdek de verschillende soorten meditatiekussens.

Collectie Yogitri

De meditatieproducten van het Fair Trade merk Yogitri zijn ecologisch geproduceerd. De Yogitri collectie bestaat uit 12 verschillende kleuren. De meditatiekussens zijn qua kleur perfect te combineren met de andere Yogitri meditatieproducten zoals meditatiedekens en oogkussens.

In de Yogitri collectie meditatiekussen zijn ook kussens met symbolen opgenomen. De verschillende esoterische symbolen op de meditatiekussens zijn fascinerend. De kleuren combinaties zijn met zorg gekozen. De unieke symbolen zijn fijnmazig geborduurd en aangebracht op de meditatiekussens.

Mantra

Mantra's beoefenen is één van de meditatietechnieken om voorbij de gedachten te komen. Mantra's maken de gedachten stiller, hebben een helende werking en maken de gemoedstoestand vrediger. Lees meer over mantra's.

Meditatiekleding

Er zijn wereldwijd vele vormen van meditatietechnieken ontstaan. De verschillende soorten meditatiekleding met bijbehorende kleuren hebben allen een achterliggend doel. Bij bepaalde meditatiestromingen zien we een specifieke kleur of stijl met een eigen filosofie. Ontdek meer over meditatiekleding.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg