Ganesha woordentolk geesteswetenschappen

Artikelnummer: 450340

Korte beschrijving

Ganesha, kleine woordentolk der geesteswetenschappen. Theosofische en spirituele terminologie uit talen als Pali, Sanskriet en Hebreeuws.

€ 17,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Als u binnen 17 uur en 59 minuten uw bestelling afrond wordt deze maandag, 21 januari verzonden.

Only 5 left

Details

De samenstellers van "Ganesha" - de god met de olifantskop, heer der kennis - hebben hun opgave in zoverre vereenvoudigd, dat zij alle artikelen over personen en stromingen weggelaten hebben. Theosofische en spirituele terminologie uit talen als Sanskriet, Pali, Hebreeuws, Chinees, Egyptisch en Chaldeeuws uitgelegd.Onder de titel leest men: magie-mystiek-occultisme-theosofie-yoga hetgeen zij blijkbaar onder "geesteswetenschappen" verstaan.

Maar dan valt toch op, dat de theosofie in de vorm van sanskrit-termen het leeuwendeel krijgt, terwijl de mystiek er karig afkomt. Vermelding bijv. van motieven als de duisternis of nacht van de ziel of de te veroveren burchten van het innerlijk leven (Teresa van Avila!) ontbreekt. Ook de behandeling van termen uit het Westers-christelijke milieu zoals ichthus, archontes, apokatastasis, archetype, nimbus en archeus misten wij om te zwijgen van algemene artikelen over alchemie, mystiek en ziel.

Verder zou er iets gezegd kunnen zijn over neti-neti, over de draak, over "Zwischenleiblichkeit" en over de drie käya's van de Buddha. Maar afgezien van deze opmerkingen over de opzet, de uitwerking van de gestelde taak is, zover wij het kunnen beoordelen, merkwaardig gaaf en foutloos. Alleen lijkt ons de weergave van anatta door "het niet-zelf" minder juist, daar men er de niet-ziel-leer van het Buddhisme mee pleegt aan te duiden.

In Schema XVI op pagina 232 over de planeetnamen zijn de woorden Grieks en Latijn boven de lijstjes verwisseld. In het algemeen echter hebben de samenstellers alle eer van hun nauwkeurige werk. Men mag hen en de T.V.N.A. *) daarom van harte gelukwensen met het gereed komen van deze uitgave.Transport Gegevens

Yogini is een webwinkel waarvoor PostNL de verzending verzorgt. Elke order, mits voorradig en wanneer uw betaling compleet is afgerond, wordt dezelfde dag verzonden. 

Bij elk product staat vermeld wanneer uw order wordt verzonden. Wanneer het product in verschillende kleuren of maten verkrijgbaar is, staat de verzenddatum vermeld bij de door u gekozen kleur of maat.

Orders worden verzonden per pakket / doos:

  • De pakketten worden voorzien van een Track en Tracé code, die u per mail wordt toegezonden.
  • De verzendkosten worden, door het systeem, automatisch berekend.

Binnen Yogini trachten wij zo ecologish en duurzaam mogelijk te werken. Wij bieden daarom geen Eénuurservice aan, de pakketten worden verzonden in een zo passend mogelijk duurzame verpakking om het verzendvolume te verkleinen en wij gebruiken zoveel mogelijk recyclebaar verpakkingsmateriaal.

Verzendkosten binnen Nederland:

  • 1 kg t/m 30 kg. € 4,95
  • 30 kg t/m 60 kg. € 9,95

Voor verzending naar het buitenland: verzendkosten buitenland

Aanvullende Informatie

MerkNvt

Schrijf je eigen recensie

Plaats een review
Beoordeel Ganesha woordentolk geesteswetenschappen

 1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Prijs
Kwaliteit
Gebruiksgemak
* Verplichte velden

product informatie Yoga - Meditatie - Ayurveda

yogamat

Yogamatten

Meditatie producten

Meditatie Producten

Yoga producten

Yoga Accessoires

Ayurveda

Ayurveda

Yogakleding

Yogakleding

meditatie/meditatie-dekens

Meditatiedekens

 
 

Meest populaire producten

yogamat

Yogamat tas Namaste

Meditatie producten

Meditatiekussen Raja

Yoga producten

Netipot

Ayurveda

Yogamat Eco lotus

Yogabolster

Yogabolster

Hein Braat mantra

Hein Braat Gayatri Mantra

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg