De Sneeuwluipaard, Peter Matthiessen

De Sneeuwluipaard - Peter Matthiessen

Een verhandeling over kosmisch vuur, A. Bailey

Een verhandeling over kosmisch vuur - A. Bailey

Het Tibetaanse Dodenboek

Het Tibetaanse Dodenboek

De Sneeuwluipaard - Peter Matthiessen

ARTIKELNUMMER
450388

Schrijver Peter Matthiessen vertrekt samen met de bioloog George Schaller, voor een barre tocht dwars door de Himalaya.

€ 22,00
Levertijd: 3 werkdagen

0

Laagste prijsgarantie
eenvoudig retourneren met bedenktijd van 90 dagen
Yogini heeft vanaf 2006 meer dan 100.000 tevreden klanten
Duurzame producten van topkwaliteit

De Sneeuwluipaard - Peter Matthiessen

Vlak na de dood van zijn vrouw vertrekt de schrijver Peter Matthiessen, samen met de bioloog George Schaller, voor een barre tocht van meer dan 400 kilometer dwars door de Himalaya.Hun doel is het bereiken van de Kristalberg, hoog op het Tibetaans plateau, om daar de bharal - de blauwe schapen - te observeren tijdens hun bronstijd in de herfst.

Omdat de Lama van Shey Gompa, het oude boeddhistische heiligdom op de Kristalberg het doden van dieren verboden had, zouden de bharal daar talrijk zijn, en waar veel schapen voorkomen zou eveneens het zeldzaamste en mooiste dier kunnen verschijnen: de onzichtbare sneeuwluipaard. De hoop om van dit haast mythische beest ook maar een glimp op te vangen was al reden genoeg voor de hele reis.

Elke zware tocht is een ervaring die het leven van de reiziger op de proef stelt, maar voor Peter Matthiessen, die zich al jaren met het Zenboeddhisme bezighield, was het eveneens een belangrijk innerlijk keerpunt. In flitsen overziet hij zijn leven, zijn huwelijk, de relatie met zijn kinderen en zijn zoeken naar een doel, een bestemming. Steeds dieper dringt hij door in de betekenis van zijn eigen leven en vergelijkt dit met de Tibetaanse levensfilosofie van de mensen uit de streek waar hij doorheen trekt.

Zijn diepe persoonlijke betrokkenheid maakt De Sneeuwluipaard tot een schitterend en zeer bewogen verslag, een ware pelgrimstocht.


Share on Facebook
Pin it
Tweet this

Yogini is een webwinkel waarvoor PostNL de verzending verzorgt. Elke order, mits voorradig en wanneer uw betaling compleet is afgerond, wordt dezelfde dag verzonden. 

Bij elk product staat vermeld wanneer uw order wordt verzonden. Wanneer het product in verschillende kleuren of maten verkrijgbaar is, staat de verzenddatum vermeld bij de door u gekozen kleur of maat.

Orders worden verzonden per pakket / doos:

  • De pakketten worden voorzien van een Track en Tracé code, die u per mail wordt toegezonden.
  • De verzendkosten worden, door het systeem, automatisch berekend.

Binnen Yogini trachten wij zo ecologish en duurzaam mogelijk te werken. Wij bieden daarom geen Eénuurservice aan, de pakketten worden verzonden in een zo passend mogelijk duurzame verpakking om het verzendvolume te verkleinen en wij gebruiken zoveel mogelijk recyclebaar verpakkingsmateriaal.

Verzendkosten binnen Nederland:

  • 1 kg t/m 30 kg. € 4,95
  • 30 kg t/m 60 kg. € 9,95

Voor verzending naar het buitenland: verzendkosten buitenland

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Sneeuwluipaard - Peter Matthiessen
Uw waardering