Een verhandeling over witte magie - A. Bailey

Artikelnummer: 450180

Korte beschrijving

Een verhandeling over witte magie, door theosoof Alice Bailey. Zij neemt het geestelijk leven onder de loep.

€ 29,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Als u binnen 14 uur en 12 minuten uw bestelling afrond wordt deze, vandaag verzonden.

Only 1 left

Details

Een verhandeling over witte magie - A. Bailey

Bij het bestuderen en het zorgvuldig overdenken van de denkbeelden, die in dit boek geschetst worden, willen wij enkele grondbegrippen voor ogen houden. Laat iedere leerling zijn eigen balans opmaken en er zich op bezinnen. Het boek is uitgegeven in oktober 1992, telt 478 pagina's en is in het Nederlands geschreven.

Bij het bestuderen en het zorgvuldig overdenken van de denkbeelden, die in dit boek geschetst worden, willen wij enkele grondbegrippen voor ogen houden:

Ten eerste, dat niet de persoonlijkheid van een bepaalde leraar voor een leerling het belangrijkste is, maar de mate van waarheid, die deze leraar vertegenwoordigt, en het vermogen van de leerling zelf om het onderscheid te zien tussen waarheid, gedeeltelijke waarheid en onwaarheid.

Ten tweede, dat méér esoterische lering ook grotere exoterische verantwoordelijkheid met zich brengt. Laat iedere leerling dus duidelijk zijn eigen balans opmaken en er zich op bezinnen, dat begrip ontstaat naarmate hij dat, wat hij van de waarheid begrepen heeft, toepast op het voor de hand liggend probleem en op de directe omgeving, en dat het bewustzijn verruimd wordt door de medegedeelde waarheid te gebruiken.

Ten derde, dat een dynamische trouw aan het gekozen pad en een standvastig doorzettingsvermogen, dat alles overwint, en dat onbewogen blijft bij wat zich ook voordoet, een eerste vereiste is en tot het portaal leidt, dat toegang geeft tot een rijk, een dimensie en een toestand van Zijn, die innerlijk en subjectief gekend worden.

Deze toestand van verwezenlijking is het, die krachtens zijn vermogen veranderingen teweeg brengt in vorm en omgeving. Deze drie wenken zijn een nadere beschouwing ten volle waard en men moet hun betekenis enigszins doorgronden, voordat verdere en werkelijke vooruitgang mogelijk is. Het is niet mijn taak om individuele en persoonlijke toepassing der gegeven leringen voor te schrijven.

Dat moet iedere leerling voor zichzelf doen. Ge hebt wijselijk de leringen voor opgelegd gezag behoed, en uw boeken steunen niet op een esoterisch beginsel van hiërarchisch gezag of steun, waardoor zulke enge grenzen gesteld zijn in sommige kerkelijke lichamen en groepen, die onderling zo van elkaar verschillen als de Katholieke Kerk, de Christian Science, zij, die in de woordelijke inspiratie der Schriften geloven en ettelijke (zogenaamde) esoterische organisaties. Die gefluisterde woorden zoals "Zij, die het weten, willen..." of "De Meester zegt..." of "De Verhevenen bevelen..." zijn de vloek van menige groep geweest, en de troep malle schapen tuimelt, zwak en blind, over eigen benen in haar haast tot gehoorzamen.

Zij menen door hun misplaatste toewijding met zekere gezaghebbenden in contact te zullen komen en daardoor, langs een kortere weg, de hemel te zullen bereiken. Gij hebt wijselijk uw boeken behoed voor de reactie, die gewekt wordt door hen, die er aanspraak op maken meester, adept of ingewijde te zijn. Mijn anonimiteit en staat moeten verborgen blijven, en men moet mijn rang slechts beschouwen als die van een oudere leerling, die streeft naar die verruiming van bewustzijn, welke voor mij de volgende stap is.Transport Gegevens

Yogini is een webwinkel waarvoor PostNL de verzending verzorgt. Elke order, mits voorradig en wanneer uw betaling compleet is afgerond, wordt dezelfde dag verzonden. 

Bij elk product staat vermeld wanneer uw order wordt verzonden. Wanneer het product in verschillende kleuren of maten verkrijgbaar is, staat de verzenddatum vermeld bij de door u gekozen kleur of maat.

Orders worden verzonden per pakket / doos:

  • De pakketten worden voorzien van een Track en Tracé code, die u per mail wordt toegezonden.
  • De verzendkosten worden, door het systeem, automatisch berekend.

Binnen Yogini trachten wij zo ecologish en duurzaam mogelijk te werken. Wij bieden daarom geen Eénuurservice aan, de pakketten worden verzonden in een zo passend mogelijk duurzame verpakking om het verzendvolume te verkleinen en wij gebruiken zoveel mogelijk recyclebaar verpakkingsmateriaal.

Verzendkosten binnen Nederland:

  • 1 kg t/m 30 kg. € 4,95
  • 30 kg t/m 60 kg. € 9,95

Voor verzending naar het buitenland: verzendkosten buitenland

Aanvullende Informatie

MerkNee

Schrijf je eigen recensie

Plaats een review
Beoordeel Een verhandeling over witte magie - A. Bailey

 1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Kwaliteit
Gebruiksgemak
Prijs
* Verplichte velden

product informatie Yoga - Meditatie - Ayurveda

yogamat

Yogamatten

Meditatie producten

Meditatie Producten

Yoga producten

Yoga Accessoires

Ayurveda

Ayurveda

Yogakleding

Yogakleding

meditatie/meditatie-dekens

Meditatiedekens

 
 

Meest populaire producten

yogamat

Yogamat tas Namaste

Meditatie producten

Meditatiekussen Raja

Yoga producten

Netipot

Ayurveda

Yogamat Eco lotus

Yogabolster

Yogabolster

Hein Braat mantra

Hein Braat Gayatri Mantra

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg