zoutlampen

Waarom zijn zoutlampen zo populair?

Behalve dat zoutlampen aantrekkelijke stukken zijn voor elke ruimte in huis, zijn deze verlichtende apparaten meer dan alleen decoratieve verlichting. Naast vele andere nuttigheden zijn Himalaya zoutlampen vooral effectief bij het filteren van onzuiverheden uit de lucht. Hieronder lees je alles wat je over deze populaire zoutlampen moet weten.

Wat is een Himalaya zoutlamp?

Himalaya zoutlampen zijn gemaakt van roze zoutkristallen gewonnen uit de rand van het Himalayagebergte, de plaats waar je authentiek Himalayazout kunt verkrijgen. De lampen zelf variëren echter in kleur van lichtroze tot roze met een oranje tint, afhankelijk van de mineraalconcentratie. De roze Himalaya zoutkristallen worden gewonnen en vervolgens uitgehold en voorzien van een lamp om zowel licht als warmte te leveren. Himalaya zoutsteenlampen zijn ook verkrijgbaar in manden met kristalzoutblokken met een licht eronder.

Mensen gebruiken deze zoutkristallampen om een aantal verschillende redenen zoals het rustgevende licht, de roze gloed kan namelijk diepe ontspanning stimuleren. Daarnaast vormen zoutlampen een aantrekkelijke aanvulling op de inrichting van leef, yoga en meditatieruimtes, waardoor een meer gebalanceerde en opmerkzame ruimte ontstaat. Voor deze doeleinden zijn zoutlampen een welkome aanvulling in bijna elke ruimte.

Himalaya zoutlampen kunnen je helpen om een meer bewuste ruimte in jouw huis of yogastudio te creëren. Maar wist je dat er ook enkele gezondheidskenmerken en voordelen verbonden zijn aan Himalaya-zoutlampen die jouw fysiek en mentaal kunnen helen? Dit is hoe ze werken.

himalaya zoutlamp 
Hoe werkt een Himalaya zoutlamp?

Zout is hygroscopisch, wat een wetenschappelijk woord is, wat betekent dat zout watermoleculen uit de omgeving aantrekt. Watermoleculen drijven in iedere ruimte rond. Watermoleculen zijn echter niet de enige onzichtbare substantie die zich overal om je heen verzamelen. Naast deze watermoleculen zijn stof, pollen, schimmels en andere allergenen aanwezig. Zelfs bacteriën en virussen kunnen meeliften op deze watermoleculen.

Een groot zoutblok, zoals een roze Himalaya zoutkristal, werkt door de watermoleculen in ruimtes aan te trekken. Daarbij trekt het ook alle verontreinigende stoffen aan die aan deze moleculen zijn gehecht. De zoutlamp helpt je een ruimte te ontgiften door deze deeltjes in te sluiten en vast te houden, zodat ze niet rond blijven zweven en je ze daardoor niet kunt inademen. Als de lamp verwarmt, komt er waterdamp vrij in de lucht, waarbij de steenzoutlamp de verontreinigingen vasthoudt.

Samen met de hygroscopische voordelen, wordt van Himalaya natuurlijke zoutlampen ook gezegd dat ze negatieve ionen afgeven in de omgeving. Voor de nieuwsgierigen, negatieve ionen zijn gewoon zuurstofatomen met een extra elektron.

Deze negatieve ionen komen in de natuur voor via de effecten van water, lucht en zonlicht. Ben je ooit voor een wandeling door de bergen of in de buurt van een waterval gegaan om je verjongd te voelen? Negatieve ionen zijn deels te danken voor dat geweldige gevoel. De natuur heeft het vermogen om te genezen, en voorstanders van Himalaya zoutlampen beweren dat deze roze zoute blokken het gevoel dat je krijgt door buiten te zijn, in zekere mate kunnen nabootsen.

himalaya zoutlamp

Wat zijn de voordelen van een Himalaya zoutlamp?

Het verzamelen van luchtverontreinigende stoffen en het vrijgeven van negatieve ionen in een leef, yoga of meditatieruimte kunnen krachtige helende eigenschappen en gezondheidsvoordelen hebben. Hieronder volgen de meest belangrijke voordelen van het hebben van een Himalaya roze zoutlamp:

Een zoutlamp zuivert de lucht

Voorstanders van Himalaya zoutlampen zeggen dat deze zoute blokken het vermogen hebben om stuifmeel, stof, rook en vele andere soorten verontreinigingen te verwijderen.
Zout is een veel voorkomend mineraal geworden om op natuurlijke wijze lichaam en geest te helen en te versterken. Het hebben van zoutlampen in huis of yogastudio zal je helpen om een zuiverdere atmosfeer te creëren die bevorderlijk is voor een gezond leven en het verbeteren van de algehele welzijn.

Een zoutlamp verlicht allergie en astma symptomen

Himalaya zoutsteenlampen kunnen helpen om mensen met ademhalingsproblemen verlichting te bieden door de negatieve effecten van positieve ionen in de atmosfeer tegen te gaan. Bovendien hebben Himalaya zoutsteenlampen helpende effecten om verontreinigingen uit de lucht te verwijderen, ruimtes en luchtwegen te zuiveren.
In feite zijn mensen er zo van overtuigd dat deze roze zouten nuttig zijn dat er zelfs Himalayazout inhalatoren op de markt verkrijgbaar zijn.

Een zoutlamp verhoogt het energieniveau en vermindert stress

Een andere bewering met betrekking tot Himalaya zoutkristallampen is hun vermogen om het lichaam te helpen nieuw leven in te blazen en te revitaliseren.
Er wordt gezegd dat positieve ionen je lichaam van energie kunnen ontdoen, terwijl negatieve ionen helpen om lichaam en geest te verjongen. Zodra negatieve ionen de bloedbaan bereiken, wordt er gezegd dat ze biochemische reacties produceren die serotonine verhogen, een chemische stof die helpt om depressie te verlichten, stress te verlichten en energie overdag te bevorderen.
Het is aangetoond dat negatieve ionen helpen bij de behandeling van seizoensgebonden depressie. Een studie uitgevoerd door de Columbia University, gaf aan dat wanneer deelnemers met een seizoensgebonden affectieve stoornis werden blootgesteld aan negatieve ionen, het merendeel van hen meldden zich beter te voelen en dat hun gebruikelijke symptomen verminderden of helemaal verdwenen.

Een zoutlamp helpt je beter te slapen

Niet alleen ontnemen positieve ionen energie, ze kunnen je er ook van weerhouden om ze aan te vullen vanwege slaaptekort. Positief geladen deeltjes kunnen de toevoer van bloed en zuurstof naar de hersenen verminderen, wat kan leiden tot onregelmatige slaappatronen. Samen met het bevorderen van energie en gemoedstoestand, kunnen natuurlijke negatieve ionen in de lucht slaapproblemen oplossen.

Zet een zoutlamp gedurende de dag aan, of laat hem 's nachts aanstaan terwijl je slaapt, de kamer zal vervolgens transformeren in een oase van rust en je lichaam verjongen terwijl je 's nachts ligt te slapen.

himalaya zoutlamp

Een zoutlamp vermindert elektromagnetische straling

Leuk of niet, we leven in een elektronische wereld. En hoewel de vele apparaten en hulpmiddelen die we elke dag gebruiken, ons leven kunnen vergemakkelijken, laten ze ook elektromagnetische straling achter. 

Smartphones, computers, laptops en televisies laten sporen van straling achter. Zie het als elektrosmog in huis. En hoewel onzichtbaar, kan constante blootstelling hieraan leiden tot vermoeidheid en stress en kan zelfs het immuunsysteem verzwakken. Onderzoekers hebben ontdekt dat constante blootstelling aan deze straling, zelfs lage vormen, kan leiden tot een breed scala aan ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen en de ziekte van Alzheimer.

Himalaya zoutlampen werken als een lucht ionisator en verspreiden negatieve ionen die kunnen helpen deze straling tegen te gaan en te neutraliseren. Door regelmatig tijd door te brengen in de natuur en het gebruik van een Himalaya roze zoutsteenlamp worden de positieve en negatieve ionen in balans gebracht.

Een zoutlamp verbetert huidziekten

Sommige huidaandoeningen, zoals eczeem, worden negatief beïnvloed door de pollenaantallen en stofniveaus in huis. Hoewel het zuiveren van de lucht niet alleen de huidproblemen oplost, zal het zeker helpen bij het elimineren van enkele van de oorzaken. In combinatie met andere behandelingen kan luchtzuivering de symptomen verminderen.

Himalaya zoutsteenlampen vangen het stuifmeel en stof in de lucht en zorgen daarmee voor een meer gezuiverde omgeving.

Een zoutlamp vermindert statische elektriciteit

Statische elektriciteit bij je thuis is meer dan alleen een vervelend. Sommige mensen zeggen te lijden aan slaaptekort en droge ogen als gevolg van overmatige blootstelling aan statische elektriciteit.

Himalaya zoutlampen zijn een energiezuinige, natuurlijke manier om deeltjes in de lucht te neutraliseren. De neutralisatie van deze door de lucht verspreide deeltjes helpt de hoeveelheid statische elektriciteit in je huis te verminderen.

Het hebben van een Himalaya zoutlamp kan een goed middel zijn om een meer bewuste ruimte te creëren en je te helpen een comfortabelere, natuurlijke levensstijl te leiden. Deze roze zoutlampen zorgen niet alleen voor een rustgevend, therapeutisch licht in de ruimte waarin ze zijn geplaatst, maar ze kunnen ook helpen om de omgeving te ontgiften door negatieve verontreinigingen te verwijderen en je een natuurlijkere leefruimte te bieden.

himalaya zoutlamp

Roze Himalaya zoutlampen zorgen voor een rustgevende, therapeutische gloed in elke ruimte waarin ze zijn geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt als een integraal onderdeel van leef of slaapruimte, maar ook gewoon als smaakvolle element om elke yoga en meditatieve ruimte. Of je nu de sfeer in jouw thuiskantoor wilt verbeteren of een ruimte wilt creëren die het leven dat je wilt leven inspireert, een Himalaya kristalzoutlamp kan hierbij de perfecte oplossing zijn.

Ben jij ook bekend met de unieke effecten van zoutlampen? Deel hieronder jouw ervaringen en laat ons weten wat een Himalya zoutlamp jou voor goeds heeft gebracht.

Ontdek alle Himalaya Zoutlampen verkrijgbaar bij yogini