Milieuvriendelijke yogamatten

Duurzame yogamat

Veel producten die we dagelijks kopen en gebruiken, komen aan het einde van hun leven op een vuilstort terecht, vooral die gemaakt zijn van plastic of andere niet-recycleerbare (of niet-composteerbare) materialen.

Yogamatten vallen ook in deze categorie.

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die duurzame yogamatten produceren die vrij zijn van chemicaliën. De meeste eco vriendelijke yogamatten zijn gemaakt van TPE of natuurlijke rubbermaterialen die zacht zijn voor de aarde, zonder concessies te doen aan de gripkwaliteit.

Klinkt dat interessant? Lees verder.

Soorten eco yogamatten

Eco vriendelijke yogamatten verkrijgbaar Yogini zijn gemaakt van duurzaam natuurrubber, TPE, schapenwol, katoen, jute of kurk. Elk van deze materialen is biologisch afbreekbaar en daardoor milieuvriendelijk. Bovendien bevatten deze materialen geen zware metalen. Eco yogamatten zijn hypoallergeen en vrij van PVC en latex.

TPE yogamat

TPE is een eco gecertificeerd biologisch afbreekbaar materiaal dat een zeer goede grip geeft, extra soepel is en opvallend licht van gewicht. Dit maakt een TPE yogamat milieuvriendelijk en zeer prettig qua gebruik.

milieuvriendelijke tpe yogamat

Natuurrubber yogamat

De natuur rubber yogamatten zijn gemaakt van verantwoord geoogst boomrubber. Deze matten geven een goede grip en zijn iets zwaarder en steviger.

natuurrubber yogamat

Schapenwol yogamat

Yogamatten van schapenwol zijn zacht, bieden een warme ondergrond en worden gebruikt bij onder andere Kundalini Yoga en milde yogavormen. Wol voelt aangenaam zacht aan. Niet alleen tijdens de yoga oefeningen zelf, maar ook tijdens mediteren of andere ontspanningsoefeningen. Bovendien zorgt een yogamat van schapenwol ervoor dat je geen last hebt van een koude ondergrond.

schapenwol yogamat

Katoen yogamat

Met een yogamat van katoen beoefen je yoga op de oude traditionele Indiase manier. Katoenen yogamatten zijn milieuvriendelijk en bevatten natuurlijke vezels. Deze katoenen yogamatten worden veelal gecombineerd met een TPE yogamat, dit om wegglijden te voorkomen. Perfect voor Ashtanga Yoga, Hot Yoga en Bikram Yoga, een yogamat van katoen is vocht absorberend en wordt daardoor gemakkelijker in gebruik.

yogamat katoen

Zijn deze matten in alle opzichten niet mooi?! Wij zijn ontzettend benieuwd welke milieuvriendelijke yogamat jouw favoriet is en waarom. Plaats hieronder een reactie en maak kans op € 50 Yogini shoptegoed.

 

Ontdek de milieuvriendelijke yogamatten bij yogini.nl.