Himalayazout is helend, rustgevend en zuiverend

himalayazout

Himalayazout is voor zowel in- als uitwendig gebruik, veelal in de vorm van Sol (zoutoplossing) of als toevoeging bij het bereiden van gerechten. Om bij een Sol er zeker van te zijn dat het water verzadigd is van zout, is het belangrijk dat er een klein deel onopgelost blijft.

Effecten Himalayazout

Himalayazout heeft de volgende effecten op het menselijk lichaam: het versterkt het afweersysteem, het bevordert het fysiologisch evenwicht, het stimuleert de stofwisseling, het zuivert en ontslakt het lichaam, het vitaliseert en harmoniseert lichaam en dus ook de geest en het vermindert de behoefte aan overmatig zoute, zoete en vette voeding, tabak, alcohol en koffie. Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

Himalayazout voor in- en uitwendig gebruik

Wit Himalayazout is voor zowel in- als uitwendig gebruik. Het roze Himalayazout is alleen geschikt voor uitwendig gebruik.Te gebruiken voor een kuurbad. Baden in zout water heeft een ontslakkend effect. Gifstoffen en zuren zullen uit het lichaam verdwijnen en er vindt een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. Er kunnen altijd een paar druppeltjes etherische olie toevoegd worden voor de geur.

Een Sol kan gebruikt worden om te drinken, dagelijks een glas water met een theelepeltje sol. Dit wordt onder andere aanbevolen bij nier-, gal- en blaasstenen, gewrichtspijn, overgangsklachten, reuma, spierpijn, obstipatie, darmaandoeningen, menstruatieklachten en spijsverteringsklachten. Aanbevolen wordt om dagelijks twee liter water te drinken.

Om te gorgelen een theelepeltje zout in een glas water oplossen. Wordt toegepast bij keelklachten, bloedend tandvlees, slechte adem, beslagen tong, cariës en tandsteen. Verder kan het zout gebruikt worden om te stomen bij hoesten, keelpijn, keelontsteking en verkoudheid.

Voor uitwendig gebruik kan een zoutoplossing worden toegevoegd aan badwater, wat een ontspannen gevoel gaat geven en helpt bij ontgiften en ontslakken. Als voetbad is het werkzaam tegen voetschimmel en prettig bij overmatig transpireren van de voeten. Bij insectenbeten, jeuk of kleine wondjes is het prettig om met een zoutwateroplossing te betten.

Met Himalayazout scrubben is eveneens een mogelijkheid. Maak een scrub of peeling met een heerlijke olie en fijn zout, eventueel enkele druppels etherische olie toevoegen voor een lekker geurtje.

Toepassing Himalaya zout

  • Himalayazout wit, zuivert en harmoniseert. Gebruik het als drinkkuur, vul daarvoor een weckglas met zoutbrokken geheel met water. Na vier uur ontstaat een verzadigde oplossing (Sol) en is het klaar voor gebruikt. Drink elke ochtend op de nuchtere maag een glas water dat verrijkt is met een theelepel Sol.
  • Himalayazout wit gemalen kan ter vervanging van het gewone keukenzout worden gebruikt. Al zijn de zouten niet met elkaar te vergelijken. Voor het behoud van de kwaliteit van het Himalayazout, is het beter het zout niet mee te koken.
  • Himalayazout wit granulaat is voor in een zoutmolen. 
  • Himalayazout roze is zowel cosmetisch als therapeutisch te gebruiken. Gebruik een verdunning. Een theelepel sol (verzadigde oplossing) op een glas lauw bronwater voor oog-, neus- en mondspoeling. Ook te gebruiken voor tandenpoetsen, bij huidproblemen en voor het baden. 
  • Himalayazout deo. De laatste jaren is er steeds meer onderzoek naar het verband tussen het gebruik van deodorants en een toegenomen risico op borstkanker, want het natuurlijke rein.
  • Himalayazout kuurbad reinigt en vitaliseert. Baden in zout water heeft een ontslakkend effect. Gifstoffen en zuren zullen uit het lichaam verdwijnen en er vindt een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. Het reinigende effect van een dertig minuten durend sol-bad is zelfs gelijk aan dat van drie dagen vasten.

 

Himalayazout: introductie

Himalayazout geldt in het gebied van herkomst, de zuid-westelijke Himalaya, van oudsher als bijzonder kostbaar en geneeskrachtig. Volgens de overlevering stamt het uit de tijd toen hemel en aarde uit het oerwater werden geschapen. Diep in het binnenste van het Himalayagebergte werd oerwater omgevormd tot zoutkristal waarin scheppingskracht werd opgeslagen. De zoutmythe blijkt wonderwel overeen te stemmen met de moderne wetenschappelijke inzichten. Deze stellen dat het leven is ontstaan in het water, de zogenaamde oersoep. Deze vruchtbare oersoep of oerzee bevatte alle benodigde bouwstoffen die de basis vormde van al het leven op aarde. In miljoenen jaren tijd evolueerde de eerste eencellige organismen tot de moderne mens met maar liefst 50 miljard cellen. Maar de basis van elk van deze cellen wordt nog steeds gevormd door dezelfde samenstelling en verhouding van essentiële elementen en mineralen van de oersoep.

Zout, de essentie van het leven
Zout geldt als een van de grondbestanddelen van het lichaam. De zilte smaak van de lichaamsvochten bewijst dat duidelijk. Het zout doordringt het lichaam op dezelfde wijze als het zeewater, dat overal ter wereld zout maakt. Het blijkt de essentie van al wat bestaat. Een kilo zeewater bevat bijna 30 gram zout. Al duizenden jaren onttrekt de mens zijn zoutbehoefte aan het zeewater. Er zijn echter grote verschillen in de kwaliteit van zout. Door de industrialisatie wordt het natuurlijke zout "chemisch geschoond" en gereduceerd tot een combinatie van natrium en chloor. We kunnen dan eigenlijk niet meer spreken van echt zout maar van een chemisch product. Gewoon keukenzout is zo’n product dat niet door het lichaam opgenomen wordt en dit zelfs belast. Hierdoor kunnen we, hoe zout we ook eten, een tekort aan mineralen krijgen die we nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Voor de diverse lichaamsprocessen maakt het lichaam namelijk gebruik van mineralen als natrium, kalium, calcium, magnesium die een essentiële rol spelen in de complexe elektrische celfuncties en de basis vormen voor het eigen “elektriciteitsnet”. Zij zorgen voor de uitwisseling van informatie tussen cellen, het optimaal functioneren van het zenuwstelsel en de algehele vochtverdeling in het menselijk lichaam.

Waarom himalayazout?
Himalayazout is een opneembaar zout en bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. Deze bouwstenen van het leven zijn in zulke kleine deeltjes (colloïdaal) in het oerzout opgeslagen dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen. Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalayazout heeft de volgende effecten op het menselijk lichaam:
• Het versterkt het afweersysteem
• Het bevordert het fysiologisch evenwicht (homeostase)
• Het stimuleert de stofwisseling
• Het zuivert en ontslakt het lichaam
• Het vitaliseert en harmoniseert lichaam en dus ook geest
• Het vermindert de behoefte aan overmatig zoete, zoute
en vette voeding, tabak, alcohol en koffie.
Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

Toepassingen
Himalayazout kent vele therapeutische, cosmetische en culinaire toepassingen. Voor het inwendig gebruik van Himalayazout wordt geadviseerd om dit ten minste drie maanden toe te passen. De meeste gebruikers beginnen namelijk na deze periode de weldadige uitwerking te ervaren. De uitwendige toepassing daarentegen kan direct resultaat opleveren. Himalayazout is onbeperkt houdbaar en dient op een droge plaats te worden bewaard.

Levenswater: sol
Een verzadigde oplossing van Himalayazout in water wordt een sol genoemd. Deze sol kan gezien worden als een reconstructie van het oerwater. Een verdunning van
1 procent is een echt levenswater, heeft dezelfde samenstelling als lichaamsvocht en is volkomen lichaamseigen. Een welkome aanvulling dus omdat we door de moderne voedselproductie meestal onvoldoende in staat zijn om alle voor onze gezondheid benodigde elementen uit onze voeding te halen. Daarnaast staan wij door milieuvervuiling aan allerlei lichaamsvreemde stoffen bloot. Als aanvulling op onze gangbare voeding verrijkt de sol het eigen lichaamsvocht op celniveau met alle oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. Tevens ondersteunt het het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen en het herstellen van de oorspronkelijke balans.

Een “sol” maken
Een “sol” is een verzadigde oplossing van zout in water. Hiertoe kunt u een weckglas vullen met bronwater en zoutkristallen. Na vier uur ontstaat er een verzadigde oplossing en is het klaar voor gebruik. De sol is onbeperkt houdbaar en kan met water bijgevuld worden totdat de kristallen (bijna) opgelost zijn. Onverdunde sol kan gebruikt worden als zuiverende mondspoeling of neusspoeling ( met een netipot) of voor uitwendig gebruik bij verstuikingen, insectenbeten, zwellingen en andere huidsaandoeningen.

Sol-drinkkuur
’s Ochtends op de nuchtere maag een glas met zout drinken. Hiertoe dient u één theelepel van de sol te vermengen met een glas water. Hierbij gaat het niet zozeer om de kwantiteit van de sol, maar wel om de kwaliteit en de regelmaat van de dagelijkse inname. Het lichaam vernieuwt zichzelf namelijk dagelijks. Verder wordt het aanbevolen om gefilterd of mineraalwater te gebruiken.

Sol-inhalering
Toe te passen bij: bronchitis, voorhoofdholte-ontsteking of verkoudheid. Vul een pan of bak met gekookt water. De verhouding zou minstens 1% zout ofwel 10 gram op één liter water moeten zijn. Een concentratie van meer dan acht procent geeft echter betere resultaten. De concentratie zou geleidelijk opgevoerd moeten worden van één procent tot een grotere concentratie. Zodra het zout in het kokende water is opgelost, kan het hoofd worden afgedekt met een handdoek boven de pan. Buig zover naar voren dat het nog net aangenaam is. Inhaleer de sol tien tot vijftien minuten. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat de neus geledigd kan worden.

Sol-neusspoeling
Toe te passen bij: voorhoofdsholteontsteking, chronische verkoudheid, volle neus en infectie van de ademwegen. Vul de netipot met een verhouding van 1% sol op water (10 gram op één liter water). Het water dient eerst gekookt te worden en daarna af te koelen tot het lauwwarm is. Houd het hoofd boven de wasbak en breng de netipot in een neusgat in. Houd de mond gesloten en leun rustig met het hoofd naar voren en draai naar één kant. De sol loopt zo het ene neusgat in en het andere weer uit. Herhaal deze procedure met het andere neusgat. De concentratie van 1% sol is gelijk aan de concentratie zout in onze lichaamsvloeistoffen en zal de neus niet irriteren, zoals zeewater dit doet.

Sol-oogspoeling
Toe te passen bij: droge of oververmoeide ogen of ooginfecties. (Indien u make-up op heeft, dient u dit eerst te verwijderen) Vul een klein kopje met een 1% sol-oplossing. Houd het kopje over het oog, zodat de vloeistof niet kan ontsnappen. Leun dan met het hoofd naar achteren en was het oog door met de ogen te knipperen.

Sol-mondspoeling
To te passen bij: tandvleespijn, tandvleesbloeding, vieze smaak, blaasjes of aften in de mond. Vul een kopje met een 1% sol-oplossing en spoel de mond hiermee.

Sol-bad
Toe te passen bij: stress, ontslakken, opbouw weerstand, psoriasis, te droge of te vette huid, verkoudheid (niet bij hoge koorts!), slaapstoornissen of gewoon ter ontspanning. Door een sol-bad verdwijnen gifstoffen en zuren uit het lichaam en vindt er een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. U kunt voor een bad één linnen zak met 1200 gram Himalayazout gebruiken. Deze zijn kant en klaar te koop in de webwinkel. Ook is het mogelijk om 1 kg kristalzout op te lossen in water van 37 graden of 250 of 500 ml verzadigde sol in het badwater doen. Ook hier is een minimum concentratie van 1% zout op water benodigd. Tevens kunnen er altijd een paar druppeltjes etherische olie worden toegevoegd voor de geur. Het gebruik van andere toevoegingen als zeep of olie wordt afgeraden.
U kunt het effect van het zoutwaterbad vergroten door rekening te houden met de stand van de maan. Bij volle maan neemt uw lichaam de energie en informatie uit het kristalzout het beste op; bij nieuwe maan zal de ontgifting het sterkst zijn. Een zoutbad is zeer aan te raden na klysmagebruik en/of tijdens een vastenkuur. Het reinigende effect van een 30 minuten durend sol-bad is zelfs gelijk aan dat van drie dagen vasten. Na een bad van ongeveer 20 à 30 minuten spoelt u zich bij voorkeur niet af, maar dept u zachtjes met een handdoek de huid af en laat de huid vervolgens aan de lucht drogen. Neem minstens een half uur om te rusten na het bad.

Sol-voetenbad
Toe te passen bij: voetschimmels, vermoeide voeten of eczeem. Vul een bak met een concentratie van 3% tot 10% sol op water (60 tot 200 gram zout op 2 liter warm water) en laat de voeten 15 à 30 minuten hierin rusten. Dep de voeten zachtjes met een handdoek af en laat de huid vervolgens aan de lucht drogen.

Sol-verband
Toe te passen bij: herpes, wratten, insectenbeten en pukkeltjes. De plekken meerdere malen per dag met een wattenstaafje aantippen en minstens een uur laten inwerken. Voor klachten als jicht, arthritis en verstuikingen is het ook mogelijk om het sol-verband te combineren met een nat en koud verband erover. Voor arthrose en osteoporose is een combinatie met een nat en warm verband aan te raden.

Producten

Zoutlampen
De lampen geven een mooi warm zacht licht. Ze hebben een vitaliserende werking. Ons prestatievermogen en hoe wij ons voelen, hangt volgens wetenschappers sterk af van de positieve en negatieve delen (ionen) in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen en andere elektronische apparaten, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben.
Dit verschijnsel kan tegengegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen. Deze zijn aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui of bij zoutkristallen. De zoutlamp kan een belangrijke bijdrage leveren om de elektrische lading van woon- en werkvertrekken in evenwicht te brengen.

Himalayazout haliet
Haliet komt uit de schatkamer van de natuur. Haliet of diamantzout is de hoogwaardigste en krachtigste vorm van zout. De prachtige kristallijne structuur dankt haliet, net als de diamant, aan de enorme druk waaronder het tot stand is gekomen. Aan haliet wordt sinds mensenheugenis een krachtige, zuiverende en harmoniserende werking toegeschreven. Kristalzout uit de Himalaya is puur, volkomen natuurlijk zout in zijn oervorm. Het zout is afkomstig van de afzettingen op de bodem van de primordiale zee, zo’n 250 miljoen jaar geleden. Onder specifieke geologische omstandigheden is dit zout lange tijd geleden geherkristalliseerd in perfecte geometrische structuren, waarbij ook bijzondere grote en fraaie haliet-kristallen werden gevormd. Door zijn kristalstructuur en de daarbij behorende elektro-magnetische eigenschappen zorgt het Himalaya zout voor een optimale interactie met het menselijk lichaam.

Himalayazout wit
Het witte Himalayazout zuivert en harmoniseert en kan gebruikt worden als drinkkuur. Vul een weckglas met zoutbrokken geheel met water. Na vier uur ontstaat een verzadigde oplossing (sol), klaar voor gebruik. Drink elke ochtend op de nuchtere maag een glas water dat verrijkt is met een theelepel sol.


Halietzout gemalen
Dit gemalen Himalayazout gebruikt worden ter vervanging van het gewone keukenzout. De twee kunnen echter bijna niet met elkaar vergeleken worden, gezien de uitermate hoge kwaliteit die deze Himalaya zout bezit. Wil de kwaliteit behouden worden, is het beter het zout niet mee te koken.

Himalayazout wit granulaat voor in een zoutmolen

Himalayazout roze
Deze is uitwendig zowel cosmetisch als therapeutisch te gebruiken. Gebruik een verdunning, bijvoorbeeld een theelepel sol (verzadigde oplossing) op een glas lauw bronwater voor oog-, neus- en mondspoeling. Ook te gebruiken voor tandenpoetsen, huidproblemen en voor het baden

Himalayazout kuurbad
Himalayazout kuurbad reinigt en vitaliseert. Baden in zout water heeft een ontslakkend effect. Gifstoffen en zuren zullen uit het lichaam verdwijnen en er vindt een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. Het reinigende effect van een 30 minuten durend sol-bad is zelfs gelijk aan dat van drie dagen vasten.

 

Garantie van de producten Het originaliteitzegel met TL invoer- en onderzoeksnummer garandeert de originaliteit en kwaliteit van Yogitri Himalayazout. Dit zout wordt op traditionele en ambachtelijke wijze gewonnen, met de hand geselecteerd, gewassen en in de zon gedroogd. Op verantwoorde wijze, d.w.z. zonder schade aan de natuur toe te brengen. De zoutdelvers krijgen een eerlijke prijs voor hun product. Himalayazout is hoogwaardig en verfijnd, duurzaam in gebruik en gegarandeerd natuurzuiver. Himalayazout is goedgekeurd door het "Institut für Lebensmittel, Wasser und Umwelt'' te Nürnberg, Duitsland.

Terug naar overzicht Himalayazout