Yogaboeken

Yoga boeken

Yoga kent vele vormen en asana's deze worden beschreven in diverse boeken als Yoga Dipika, Ashtanga yoga oefenboek, de Autobiografie van een yogi, Yoga Sutra's van Patanjali en meer.

In het Asthanga Yoga Oefenhandboek is helder beschreven, met veel foto’s van de asana's. Het boek geeft een gedetailleerde uitleg van alle asana houdingen, kernpunten en ademhaling. Juiste beschrijving van de asana's voor gevorderende en beginners.
!

Yoga Dipika - B.K.S. Iyengar

Het boek Yoga Dipika (Licht op yoga) van Iyengar is een boek wat onmisbaar is voor iedereen die serieus met yoga bezig is.
!

Yoga geeft ruimte - Skadi van Paasschen

Yin Yoga is een relatief jonge vorm van yoga die snel aan populariteit wint, die zich richt op het ontspannen van de spieren en het bereiken van het bindweefsel.
!

Ashtanga Yoga Oefenhandboek David Swenson

Het boek over Asthanga Yoga Oefen handboek in het Nederlands! Auteur David Swenson. Met veel foto's en goede uitleg.
!

Yoga helpt - Tara Stiles

Yoga helpt, Tara Stiles laat zien hoe eenvoudig en doeltreffend yoga is bij allerlei kwalen.De auteur doet de poses voor, zodat meteen duidelijk wordt hoe het moet.
!

De cirkel is rond - Wayne W Dyer

'De cirkel is rond' is het laatste en complete boek van Wayne Dyer, een internationaal bestsellerauteur en vermaard spreker en heeft tientallen bestsellers op zijn naam staan.
!

Altruisme - Matthieu Ricard

 In ‘Altruïsme; De kracht van compassie’ laat hij zien hoe oprechte bezorgdheid voor het welzijn van anderen de redding kan zijn voor de uitdagingen van onze tijd.
!

Autobiografie van een Yogi - Yogananda

Het levensverhaal, de autobiografie van P. Yogananda, die op 5 januari 1893 als Mukunda Ghosh ter wereld kwam.
!

De Yoga-Sutra´s van Patanjali - I.K. Taimni

De Yoga sutra's van Patanjali, is als het ware de bijbel van de Yoga. In nog geen tweehonderd een uiterst beknopte uitgave.

!

Yama en Niyama - Ajata Stam

Ajata Stam geeft een helder en eenvoudige beschrijving van de Yama en Niyama die als leidraad kan dienen voor de yoga beoefenaar.
!

Dhammapada - Paul Boersma

Boeddhistische wijsheid in verzen. Het Dhammapada is een beroemde verzameling verzen die traditioneel aan de Boeddha toegeschreven worden.
!

Krishnamurti - Marina Kuyper

Geinspireerd door Jiddu Krishnamurti (1895-1986) kan worden gerekend tot een van de meest oorspronkelijke en radicale denkers van de 20e eeuw.
!

De vlucht van de Garoeda, Shabkar

De vlucht van de Garoeda, Shabkar, is een beroemde meditatietekst die geschreven werd door de zwervende yogi Shabkar (1781-1851)

!

De Sneeuwluipaard, Peter Matthiessen

Schrijver Peter Matthiessen vertrekt samen met de bioloog George Schaller, voor een barre tocht dwars door de Himalaya.

!

Transformatieve yoga - Ganga Hoogendoorn en Willemke Stilma

Transformatieve yoga gaat dieper in op de emotionele ervaringen die je tijdens yoga beleeft dan andere vormen van yoga.