20 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

20 Artikel(en)

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Nada Yoga klankschalen

Meditatie of klankschaal therapie met een Nada Yoga klankschaal is een oeroude spirituele kunst en wetenschap van innerlijke transformatie door geluid en klank. Nada betekent 'eenheid door klank'. 

Gehamerde klankschalen

Het maken van een goede klankschaal is een volledig handmatig proces. Om de juiste vorm te krijgen worden de Nada klankschalen gehamerd, waarbij verschillende stadia worden doorlopen. Zo ontstaat een zuivere toon.

Fabricage klankschaal

In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven, afhankelijk van wat het eindproduct vereist (koper en tin = brons) vormen de hoofdbestanddelen, voor de bronzen schalen, met zeer kleine percentages van de andere metalen voor de zeven metalen schalen.

Vorm klankschaal

De schijven worden met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte, na precieze meting en indeling in gewicht. Na verhitting worden de klankschalen met behulp van een mal in komvorm gehamerd.

Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. Voor de afwerking worden de schalen geschuurd en gepolijst.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg