Pilates & Fitness

Pilates

Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates en zijn vrouw Clara, die samen veel atletische sporten hebben beoefend en steeds meer geïnteresseerd waren om het fysieke lichaam zo gezond mogelijk te maken. Zij zochten naar een manier om ook andere mensen te helpen gezonder te leven door middel van het beoefenen van de juiste fysieke oefeningen.

Pilates combinatie van yoga en sport

Vanuit de Hatha Yoga zijn er verschillende combinaties van oefeningen ontwikkeld en hieruit is de Pilates methode ontstaan, waarbij je algemene conditie verbeterd en je je fitter voelt. Het is een combinatie tussen de traditionele Hatha Yoga en sport. Vanuit de concentratie die gericht is op een gezonde balans, deze te zoeken en te behouden. Beheersing en controle over het lichaam te verkrijgen, en trachten de grenzen gecontroleerd te verleggen. Zodra het lichaam gaat trillen kun je zeggen dat er geen goede beheersing of controle over de spieren is, en is het raadzaam iets rustiger aan te doen en het weer langzaam op te bouwen.

Pilates gebaseerd op zes aandachtspunten

Bij Pilates is het van belang dat de beoefenaar zijn concentratie bij onderstaande kernpunten houdt en deze voortdurend in acht neemt.

Controle
Beheerst en gecontroleerd uitvoeren van iedere pilatesoefening.

Concentratie
Toewijding en volledige aandacht bij de oefening. Ontdekken wat de uitwerking is van de oefening, proberen niet afgeleid te worden aan andere gedachtes.

Centreren
Vanuit de vuurchakra (energie achter de navel). Dit is het persoonlijk centrum en vanuit dit centrum de oefeningen uitvoeren en de kracht laten stromen in de spieren die gebruikt worden in de houding die op dat moment van toepassing zijn. 

Vloeiende beweging
Verdeling van de kracht door de hele oefening geleidelijk in de houding te komen, deze vast te  houden en voelend weer uit de houding te komen. Deze drie fases als een vloeiend geheel in de concentratie behouden.

Ademhaling
Gecontroleerde ademhaling is een rustige ademhaling, en door de kracht hiervan te gebruiken ontstaat er meer energie en zal er meer power in het lichaam komen.

Precisie
Nauwkeurigheid in de verdeling van alle energie, door bewust te balansen en te blijven in evenwicht, door van binnenuit je grenzen te kennen en blijven behouden. hierdoor ontstaat er fysieke en mentale balans.

Het versterken van het lichaam

Bij Pilates worden de spieren voornamelijk versterkt waardoor een gezonde conditie van het lichaam ontstaat. De versterkende spieroefeningen zijn onderverdeeld in groepen: buikspieren, rugspieren, armspieren, beenspieren, spieren aan de binnenkant van je dijbeen en bilspieren. Veel mensen hebben de uitwerking van Pilates als positief ervaren omdat het yoga combineert met sport, wat tegenwoordig enorm polpulair is geworden.

Er zijn vele nieuwe toepassingen en technieken ontstaan op sportscholen, en er worden meer en meer producten ontwikkeld die als hulpmiddel dienen bij de beoefening van Pilates, zoals ondersteunende producten om de draagkracht te beheersen en beter te verdelen, of Pilates ballen waarbij de rug ondersteuning krijgt, hierdoor ontstaat er krachtopbouw, langzaam zorgt het lichaam voor meer flexibiliteit en kracht. Ondersteunende blokken worden gebruikt als de spieren te kort zijn, deze blokken geven als het ware verlenging. Met een hoela hoop hoepel maak je het lichaam op een ritmische en speelse manier spoeler en flexibeler.

Pilates producten

Pilates & Fitness

Onze webshop biedt allerlei praktische pilates en fitness producten. Denk aan accessoires die bijdragen aan ondersteuning en grip. Of juist artikelen om de workouts mee af te wisselen of verder uit te breiden. Bij alle pilates en fitness artikelen is er rekening gehouden met de verschillende wensen die jij als beoefenaar kunt hebben. Daarom hebben wij een gevarieerd assortiment samengesteld, waarin je altijd iets vindt wat past bij jouw workouts.

Pilates & Fitness producten

Specifieke pilates- en fitnessproducten zijn bijvoorbeeld onze hoepels, ballen, Samsara wielen, ringen, balance kussens, rollen, fitnesskleding, fitnessmatten, fitnessblokken die geschikt zijn voor de perfecte workout en de versteviging van de lichaamsspieren.

Pilateskleding

Bij Pilates dien je zo vrij mogelijk te kunnen bewegen en is het van belang dat kleding comfortabel zit. Tijdens het beoefenen van pilates komt er zweet vrij wat goed afgevoerd moet worden, de kleding dient dus ademend te zijn en speciaal ontworpen voor pilates.

Pilates kleding dient gemaakt te zijn van zachte en soepele stoffen, waarbij strech materiaal wordt toegepast. Omdat het lichaam tijdens de oefeningen verschillende houdingen aanneemt zijn knoopjes, ritsen en zakken af te raden.

Aan Hatha yoga kleding worden dezelfde voorwaarden gesteld als aan pilateskleding. Bekijk hieronder onze collectie pilateskleding.

Pilates legging

Het dragen van een pilates legging is comfortabel vanwege de stretchy kwaliteit van de stof en beweegt daardoor in alle houdingen met het lichaam mee. Leggings zijn er in vele kleuren, designs en modellen. Ontdek ons assortiment pilates leggings.

Pilates broek

Pilates broeken zijn er in verschillende modellen zoals ruimzittend, aansluitend, baggy of capri. Voor ieder wat wils. Wil je weten of er iets voor je bij zit? Ontdek onze collectie pilates broeken.

Pilates shirt

Pilates shirts zijn er in twee verschillende modellen, shirts met lange mouw en shirts met korte mouw. Beide uitvoeringen zijn er in effen, of voorzien van moderne prints en symbolen die veelal op yoga gericht zijn. Ontdek onze pilates shirts met lange mouw en onze pilates shirts met korte mouw.

Pilates top

Pilates tops zijn gemaakt van ademende materialen en hebben een optimale pasvorm, gericht op het beoefenen van pilatus, fitness en yoga. Meestal heeft hierbij de voorkeur dat de schouderbladen vrij blijven om flexibel te kunnen bewegen. Het model van vele tops is lang uitgevoerd zodat de rug en buik bedekt blijven tijdens het beoefenen van pilates. Ontdek ons assortiment pilates tops.

Pilates bra

De pilates bra is speciaal ontwikkeld voor optimale bewegingsvrijheid en toch voldoende ondersteuning. Ontdek onze collectie pilates bra's.

Pilates & Fitness

Zoals Pilates afgeleid is van Yoga, ligt Fitness weer dicht bij Pilates en is nog meer gericht op sport. Fitnessproducten zijn veelal gelijk aan Pilates producten en dienen voornamelijk hetzelfde doel.

em_brand_01.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_03.jpg
em_brand_04.jpg
em_brand_05.jpg
em_brand_06.jpg
em_brand_02.jpg
em_brand_02.jpg 
em_brand_07.jpg
em_brand_08.jpg
em_brand_09.jpg