Yogini en duurzaam ondernemerschap

De organisatie achter Yogini wenst structureel een goede bijdrage te leveren aan de ondersteuning van producten voor yoga, meditatie en Ayurveda.
Wij streven ernaar om individuele beoefenaars, yogascholen en therapeuten een hoogwaardige dienstverlening aan te bieden met de meest zuivere en op hun specifieke situatie afgestemde informatie. Mede door onze bezieling en liefdevolle inzet zijn wij al jaren marktleider met meditatiekussens, yogamatten en aanverwante producten.
De initiatiefnemers van Yogini hebben een heldere filosofie: respect voor mens, dier en milieu en de wens om bij te dragen aan een eerlijke, leefbare en rechtvaardige wereld.
Maatschappelijk duurzaam ondernemen en gezonde, sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers behoren tot een van onze hoogste prioriteiten.
Het hergebruik van materialen en de mogelijkheid om zoveel mogelijk natuurlijke producten te verkiezen, en natuurlijk geen kinderarbeid toe te laten staan, maken daar vanzelfsprekend deel van uit.

Professionele yogamatten en meditatiekussen met een juiste prijs-kwaliteitverhouding

Wij trachten onze prijzen zo rechtvaardig als mogelijk te houden. Dat betekent vaak voordeliger dan de concurrentie en waar voor je geld.
Verrijking is geen optie, wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het bestaan van onze organisatie en proberen ervoor te zorgen dat er ruimte is voor kleine bedrijven en niet alleen
voor de grote multinationals die alle macht naar zich toetrekken.

Eigen merk Yogitri

In sommige gevallen zullen wij ook concessies ten aanzien van onze basisfilosofie aan de dag dienen te leggen, zoveel openheid wensen wij immers ook te verstrekken. Een yogamat van PVC of rubber is niet bepaalt milieuvriendelijk. In ons assortiment concentreren wij ons vooral op yogamatten van natuurlijke materialen: schapenwol, kurk of natuurrubber en T.P.E. materiaal. Daarnaast is er ook vraag naar yogamatten tegen een zachtere prijs. Met het oog op een goede dienstverlening voor iedereen, hebben wij deze tegemoetkoming gedaan in ons yoga-assortiment. Onze grote wens met betrekking tot verantwoord winkelgedrag is dat iedereen een bewuste en juiste keuze maakt, waardoor het koopgedrag zo duurzaam en evenwichtig als maar mogelijk is verloopt.

Biologisch en Ecologisch

Met ons eigen merk Yogitri ontwikkelen wij meditatie-, Ayurveda- en yogaproducten op het gebied van zelfontplooiing. Zo kunnen wij de best mogelijke stempel drukken op producten die in de lijn liggen van onze filosofie en idealen. De producten en leveranciers van Yogitri's eigen merk zijn GOTS gecertificeerd en zijn in volledige harmonie met elkaar. De producten van biologisch katoen bestaan uit twaalf standaardkleuren met een uniforme kleur, zodat alle combinaties van Yogitri-producten onderling hetzelfde zijn en ook blijven. Voor het verven van het biologisch katoen worden hoofdzakelijk natuurlijke grondstoffen gebruikt, die uitstekend geschikt zijn voor langdurig gebruik en die verkleuring tot een minimum beperkt. De hoogwaardige afwerking van het weefsel is te danken aan de fijne mazen en de selectie van de katoenplanten is van een zeer hoge kwaliteit. Het borduurwerk is fijn geweven en kreukt minimaal. Daarnaast bestaat ons merk Yogitri uit een grote diversiteit aan meditatiekussens, riemen, bolsters, oogkussens en zabutons. Lees meer over biologische yogakleding.

Zo duurzaam mogelijk

Ook binnen ons bedrijf trachten wij zo ecologisch en duurzaam mogelijk te werken. Het binnen gekomen verpakkingsmateriaal wordt zoveel mogelijk hergebruikt. We hebben geen Eénuurservice, alle voor verzending klaargemaakte orders worden in één keer afgeleverd aan onze transporteur. De pakketten worden verzonden in een zo passend mogelijke ecologische verpakking om het verzendvolume te verkleinen en er wordt groot ingekocht om de transport container zo efficiënt mogelijk te vullen. Dit zijn enkele voorbeelden binnen onze bedrijfsvoering.

Yogini service

Klantvriendelijkheid, een zo hoog mogelijke en respectvolle service en met grote zorg een snelle en correcte levering en afhandeling van uw order. Dit zijn drie andere belangrijke pijlers binnen ons relatief klein bedrijf. Allemaal oprecht, eerlijk, enthousiast, liefdevol en een grote passie voor onze filosofie en geconcentreerd werken hoort daar ook bij. Wij vinden het allemaal fijn om via deze weg een bijdrage te mogen leveren aan de maatschappij en de vreugde dat een organisatie ook zo kan functioneren.

Punctualiteit staat eveneens hoog in het vaandel. Als team zullen wij er alles aan doen om uw bestelling zo goed en snel mogelijk verzendklaar te maken. Dit geldt ook voor de aan ons gerichte e-mails, ook deze zullen zo snel als mogelijk, worden beantwoord. Het pleziert ons echt vreugdevolle klanten te hebben die tevreden zijn. Natuurlijk blijven we kijken en opletten dat de organisatie zijn bestaansrecht kan waarborgen. Maar zolang de klant oprecht is, staan wij klaar om de klant te dienen. Een goede klantrelatie is voor ons als een warm bad en veelal langdurig.

Ondersteuning
Yogini is een Nederlandse webshop, in het buitenland draagt de webshop de naam Yogitri. Om al onze producten zo goed mogelijk informatief te ondersteunen is er voor veel producten een eigen website ontwikkeld. Zo vindt u bijvoorbeeld alle informatie over wasnoten op wasnoten.eu maar ook voor yogamatten is de website yogamat.nl actief. De meest uitgebreide website is Fascinerend.nl, hier vindt u een breed aanbod aan informatie over yoga, meditatie en ayurveda en de bijbehorende producten.

Het merk Yogitri is GOTS gecertificeerd en met zorg ontwikkeld en geproduceerd. Als bedrijf proberen wij het milieu zo min mogelijk te belasten, zoals bijvoorbeeld het gebruik van passende verpakking om het verzendvolume te verkleinen, groot inkopen om de transport container zo efficiënt mogelijk te vullen en het hergebruiken van verpakkingsmateriaal.